Reklama

Reklama

Tajemství smrti slečny Neznámé

  • Veľká Británia The Autopsy of Jane Doe (viac)
Trailer 2

Otec a syn, oba koroneři, jsou vtaženi do komplexní záhady, v níž mají za úkol identifikovat mrtvolu mladé ženy, která měla očividně hodně temné tajemství. (Filmbox)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (562)

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Žánr horor mi k srdci nikdy moc nepřirostl, než jsem tedy poznal, co může tento žánr znamenat v rukou precizních tvůrců z Japonska, nicméně i na počet oblíbených hororů z krajiny vycházejícího slunce mi stačí jedna ruka. Dlouho jsem žádný pokus o strašení diváka nezhlédl a po velmi pozitivních reakcí jsem si natěšeně film kolem jedné v noci pustil. Pro mě tedy nestoudný kýč. Scénář a celý vývoj je v podstatě směšná fraška, opírající se o všemožné hororové klišé. Strašně tajemný obsah žaludku překrásné nebožky, staleté čarodějnické rituály a pochopitelně zombie, bez kterých dnes točit horor snad ani nelze. V hodnocení mě utvrdilo i vyloženě trapné family drama, které je také součástí tohoto legračního filmu. Jestliže je toto pro zdejší hororové fanoušky jeden z nejlepších filmových zážitků poslední doby, nemá zřejmě žádnou cenu, abych tento žánr v podání západních tvůrců někdy v brzké době opět pokoušel. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

V hororovom žánri je asi ťažké prísť s niečím neotrepaným a originálnym. Prvé veľké prekvapenie je herecké obsadenie , ktoré je vzhľadom na žáner viac než slušné. Film sa rozbieha pomaly, atmosféra sa buduje postupne a začína to skôr ako kriminálka. Za celý film neopustíme priestory pitevne, takže z tohto dôvodu ide doslova o komorný horor. Telo neznámej Jane Doe (to je iba pracovné meno pre neznámu obeť) je v slušnom stave, no postupne s každým ďalším zárezom prichádzajú nové, často záhadné a nevídané skutočnosti. Napätie je v niektorých momentoch poriadne vysoké, hlavne v momentoch, keď pri pitve občas kamera prebehne telo Jane Doe a zaberie mŕtvy pohľad jej šedých očí. Očakávate či sa náhodou nepohne jej pohľad smerom do kamery a to je fakt napínavé. Vytknem iba uponáhľaný záver bez silnejšej pointy. +++ Takmer z každého hororu si niečo odnesiem a tu konkrétne zvuk zvončeka. Po filme som išiel na záchod a ako tak vychádzam a v tme zatváram dvere, manželka zazvonila zvončekom...Nebolo mi všetko jedno, ale sranda musí byť! 80%. ()

Reklama

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Zfilmovaná příručka pro začínající hororové tvůrce. Øvredal se drží tradic jako patolog skalpelu. Ví, kde leží hranice mezi světlem a stínem a zároveň má jasnou představu o tom, že i když rutinně řežete do mrtvol pár dekád, pořád jste v jádru člověk s osobitým charakterem. To vše minimálně první hodinu. Závěrečných dvacet minut je hodně klopotných, jak v rozuzlení, tak i podáním, kde bych ubral na obrazové doslovnosti a biblických citacích. Každopádně ta do krajnosti tažená struna ale zahrála slušný koncert i tak. Cink, cink. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Horor si veľmi prepracovane notuje v strachu a napätí, čo by som vytýčil ako hlavnú doménu. Na môj vkus ale príliš veľa slov okolo pitvania a zbytočne sústredený čas do častí, ktoré po čase začali byť nudné. Zvonček na nohe zapracoval na plné obrátky, nepríjemná pieseň mi zostáva surfovať v hlave. Ale tá pointa okolo čarodejníctva, asi by som od tohoto upustil. Celkom vydarený horor, nespomínam si, že by som z pitevne už niečo videl a prostredie na horor ako stvorené, atmosféra hustá a desivá, jednu výčitku by som mal - chýbalo mi tam trochu viac obludných duchov alebo tých obživlých mŕtvol, boli málo vidieť, inak pitvanie ježibaby do detailu zaujímavé. Naozaj horor, u ktorého sa budete báť a ak sa budete pozerať v noci a váš gauč nie je zadnou stranou pri stene, ale do voľného priestoru, je veľmi pravdepodobné, že tu pitevňu navštívite osobne. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Na to, že som o Autopsy of Jane Doe pred vydaním vôbec netušil sa teda jedná o príjemné žánrové prekvapenie. Už od začiatku to pôsobí skvelým dojmom, záhada, ktorá pôsobí nadmieru atraktívne a presunom do prostredia patológie sa nič nepokazí, možno práve naopak, síce pár hororov sa už v tomto prostredí odohrávalo, ale predsa len sa niesli v inom štýle. Pitva neznámej, čomu sa venuje prakticky celá prvá polovica je nielen technicky skvelo prevedená a tvorcovia ukazujú prakticky všetko, čo treba, ale hlavne dejovo veľmi zaujímavá, neustále sa dostávajú na povrch nové otázky a bol som veľmi zvedavý na ich odpovede. V druhej polovici film síce prejde viac do klasického štýlu, do popredia sa dostanú tradičné žánrové prvky a už to prestane pôsobiť tak originálne, ale aj tak si to neustále udržuje slušnú kvalitu a pozerá sa na to veľmi dobre. A síce na konci som mal pocit, že som nedostal odpovede na všetky otázky, na ktoré som chcel, ale predsa len všetko najpodstatnejšie sa vysvetlí a aj záver sa mi páčil. Poteší, že film sa môže oprieť aj o skvelé postavy, hlavné duo patológov je nielen známe a herecky schopné, Brian Cox, ale aj Emile Hirsch ma v tomto potešili, ale hlavne sú to postavy, ktoré konajú celkom racionálne a tak sa im dá lepšie fandiť. Hororová stránka inak nie je moc výnimočná, atmosféra mi neprišla moc výrazná, rovnako sa mi to nezdalo ani moc napínavé a ani tých drsnejších momentov zase tak moc nie je, ale v tomto prípade mi to je úplne jedno, tvorcovia si dali záležať hlavne na zaujímavom deji a uveriteľne vyzerajúcej pitve a to sa im podarilo. Takže u mňa spokojnosť, výborný dej, postavy a technická stránka, po tom množstve stereotypnýcn žánroviek niečo takéto vždy poteší. 77% ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (17)

Súvisiace novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (viac)

Režisér Lovce trolů se vrací

Režisér Lovce trolů se vrací

29.03.2015

Norský filmař André Øvredal před pěti lety sklidil velký úspěch svým debutem – populární formou found footage natočeným Lovcem trolů. Již více než rok se pokouší rozjet svůj další projekt, tentokrát… (viac)

Reklama

Reklama