Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(séria)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvorcovia:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrajú:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenzie (144)

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

2. seria sa presunula v case z roku 2006 do roku 1979 a zmenila aj styl. Uz to nie je pribeh obycajnych ludi, ktory spachaju zlocin a potom sa snazia zahladit stopy. Uz to je regulerna retrogangsterka v ktorej 2 skupiny bojuju o moc a do toho sa pripletie jeden klasicky vidlacky parik. Zatialco dej prvej serie pôsobil ako keby si ho scenaristi vymyslali za behu a finale pôsobilo absurdne, tak dej druhej serie je ovela kompaktnejsi a hlavne neustale graduje az k finalnej megaprestrelke u O.K. Corral, teda pardon v Sioux City. Prim v prvej serii tvorili postavy okolo ktorych scenaristi vymyslali stale absurdnejsie situacie. V druhej serii su postavy podriadene pribehu, vdaka comu pôsobia vsetky diely napinavejsie. Na druhej strane kvôli tomu druha seria nema tak vyraznu postavu ako bol zabijak B.B. Thorntona, ktory na seba strhol vsetku pozornost. Ale nudza o zaujimave a skvele zahrane postavy nie je ani tu. Tentokrat mi dokonale sadol kasting zlozeny z viacerych mojich oblubencov. Najviac ma bavili tito: policajt Patrick Wilson ako mladsia verzia Keitha Carradineho z prvej serie, Bokeem Woodbine ako filozofujuci gangster, Jeffrey Donovan ako horkokrvny gangster a nastastie mi sadol aj ustredny parik vidlakov v podani Kirsten Dunst a hlavne famozneho Jesseho Plemonsa, ktory sa v mojich ociach vyrovnal aj Thorntonovmu vykonu. Trochu ma mrzelo, ze dost ubudlo humoru na ucet zaostalych vidlakov a atmosfera tejto serie sa az prilis vzdialila od filmoveho Farga. Aj vdaka sedemdesiatkovemu stylu akym je tato seria natocena to pôsobi ako retrogangsterka v ktorej zomrie snad viac ludi ako behom vsetkych sezon Sopranovcov. Napriek tomu ako celok pôsobi tato seria ovela kvalitnejsie ako prva seria. Tesim sa na tretiu, ale dufam, ze sa vratia k stylu prvej serie. 8/10. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dvojka je podobná, ale aj veľmi rozdielna, ako prvá séria, a že je tu tento paradox je rozhodne dobre. Máme tu úplne nový príbeh v úplne inom čase, ale úvahy nad existenciou násilia okolo nás a v nás ostávajú, rovnako ako zasnežené prostredie Minnesoty a okolia. Každý si tú svoju odžitú vojnu, či už druhú svetovú, alebo Vietnam, prípadne aj tú veľmi starú, kedy prišli o svoje pôvodné územie indiáni, prináša naspäť domov a rozpútava vojnu novú. Tento kolobeh je skrátka nezastaviteľný. Povedal by som, že druhá séria tú prvú dokonca prekonáva a rovnako aj znova vynikajúci casting v ničom nezaostáva, všetci sú obsadení absolútne dokonale. ()

Reklama

Oyer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nevěřil jsem tomu, že 2. série může být lepší než "jednička". Byla lepší. Budu-li dělat, že ten úlet v podobně mimozemského talíře jsem jako neviděl, tak super ! Perfektní herecké výkony hlavních protagonistů, napínavé téměř od začátku a téměř do konce a celý ten děj, který je podle skutečných událostí - které se vlastně nikdy nestaly rozhodně nezklamal! ()

Garch 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další série? Proč a o čem už? - O to větší překvapení (!) - Jiný silný příběh. Od rozjezdu stále lepší a dokonalejší i v detailech. Nevadí absence tak silné postavy, jakou byl Billy Bob Thornton v první řadě. Ač bratři Coenové jsou znovu jen producenti, režisér Noah Hawley (producent filmu Fargo) drží styl parádně. Soundtrack super. ...PS "Na to, aby jsme si říkali pravdu je nás málo." ()

joker.george 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Opustilo od hvězdných jmen, ale postavy, které jsou definicí autority a respektu zůstaly stejně výborné. Známá hudba téměř vymizela, ale když nastoupila, její efekt se zněkolikanásobil. Zato humor, který na Fargu tak miluji, vystoupal do absurdních výšin a celou sérii, protkanou úžasnými situacemi a náhodami táhl dopředu. ()

Galéria (113)

Zaujímavosti (2)

  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)
  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)

Reklama

Reklama