Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(séria)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvorcovia:

Noah Hawley

Scenár:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrajú:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Prvá séria seriálu sa odohráva v mestečku Bemidji, v Minesote, v roku 2006. Mestom prechádza záhadný Lorne Malvo. S osudmi ľudí, ktorých stretáva, sa pohráva tak, že prevráti dovtedy pokojný život v meste hore nohami. Seriál sa verne drží charakteristického coenovského čierneho humoru, chladnokrvného zabíjania a zimnej minesotskej atmosféry, vďaka ktorým je Fargo už teraz klasikou. (STV)

(viac)

Recenzie (145)

Tosim 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

U první řady vám srdce nejrychleji tepe při prvním dílu. Mnoho mrtvých, samý sníh, opravdu zvláštní, až sympatický černý humor, ale pořád jen variace na Coeny. Nakonec si mě ale i tohle Fargo získalo, asi dvou neústupností, stejně jako hlavní ženská hrdinka. Od počátečních sedmdesáti se mé hodnocení na konci ustálilo na devadesáti procentech, to už jsem taky dlouho nezažil! ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nahliadnutie do série 2 ma utvrdilo v tom, že tento seriál je potrebné hodnotiť po sériách, pretože sú to samostatné útvary. Po veľmi dobrom zážitku z filmu som bol oprávnene zvedavý, čo prinesie seriál. A priniesol rozkošatenejší dej, iných hercov, z ktorých dominovali Billy Bob Thornton a Martin Freeman, primeranú atmosféru, výbornú hudbu a kameramana, ktorý sa tiež nenechal zahanbiť. Takže ako obvykle môžem vyčítať iba slabšie fungujúce nožničky strihača, ktorý mohol, zbaviť túto sériu hluchých miest a zbytočných dejových odbočiek. Potom by sa dalo uvažovať o plnom počte bodov. V každom prípade mimoriadny počin, ktorý bude málokto z divákov, ktorí videli film, považovať za nadbytočný. ()

Reklama

zdenny 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

One Man Show Billyho Boba Thorntona, přičemž ostatní herci hráli také dobře. Byly zde zajímavé postavy, jasný příběh, atmosféra jako ve stejnojmenném filmu a …sníh. Samozřejmě zde nechyběla ani dávka černého humoru. To všechno jsou důvody, proč hodnotím čtyřmi hvězdami. V úvahu jsem vzal především postavu B.B. Thorntona a zcela zásadní atmosférickou a takřka duchovní podobu s filmem, na základě jehož popularity byl tento seriál natočen. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hltal som to ako jablkové koláče od babky. Veľmi sľubná zápletka pomaly sa rozvíjajúca a komplikujúca sa k mojej veľkej spokojnosti a k veľkej nespokojnosti všetkých zúčastnených. Thornton má veľmi skvelú postavu a berie si z nej každú minútu pre seba. Freeman dokazuje že nie je len Hobitom ale aj pekným psychopatom. Jeho premena je veľmi výrazným a funkčným prvkom. Bavil ma najviac. Inak plejáda výborných hercov, scenáristických a réžijných nápadov - mojžíšové rany - a pekne vygradované finále. Hoci pilot bol vo svojej ťarbavosti a čiernohumornosti o máličko lepší. Ale atmosféra bezchybná. Ďalší silný pilier americkej seriálovej tvorby. 1. séria - 100% ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Sarkastické, studené, miestami veľmi odľahčené, až za vlasy pritiahnuté "dielo", ktoré sa neberie nijak vážne, v ktorom ani tak nejde o násilie ako silu "komunikácie". Klobúk dolu pred tvorcami, ktorý sa so scenárom takmer do detailu "dokonale" vyhrali. Zapletačka a rozmotávačka taktiež solídne podaná, takže sám za seba veľmi spokojný, a to seriály príliš nemusím. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (9)

  • Poslední díl první série končí za doprovodu hudebního motivu, kterým začíná film Fargo (1996). (bohhous22)
  • Kufřík s penězi představující jednu z podstatných částí děje v 1. sérii, má svoji značně pohnutou minulost už ve filmu Fargo (1996), kde svému majiteli také nepřinesl moc štěstí. Jedná se zároveň o jediné pojítko mezi původním filmem a novějším seriálem. (Miro_CZ)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené