Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(séria)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvorcovia:

Noah Hawley

Scenár:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrajú:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Prvá séria seriálu sa odohráva v mestečku Bemidji, v Minesote, v roku 2006. Mestom prechádza záhadný Lorne Malvo. S osudmi ľudí, ktorých stretáva, sa pohráva tak, že prevráti dovtedy pokojný život v meste hore nohami. Seriál sa verne drží charakteristického coenovského čierneho humoru, chladnokrvného zabíjania a zimnej minesotskej atmosféry, vďaka ktorým je Fargo už teraz klasikou. (STV)

(viac)

Recenzie (145)

Helmutek 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Naprosto úchvatná podívaná, skvělej zážitek. Freeman s Thorntonem jsou dvojka v bizarnosti konkurující atmosféře původního filmu, ale seriál u toho nezůstává - pokračuje v absurdnim tónu nastřelenym filmem a staví nad něj svym vlastnim způsobem samostatnej desetihodinovej epos, aniž by ten film ale jakkoli vykrádal. Za mě tam všechno funguje - herci, mix tragikomickejch i bizarních výjevů s vážnejma situacema, přerody postav v netušený verze sebe sama... ale bavila mě i hudba, kamera, vedlejší postavy. Téma vystoupení z konformní zóny "hodnýho" životního scénáře (a platba tý ceny za to) je fascinující, tady mě ale skoro ještě víc bavila ta rovina hledání těch definujících životních mikrozlomů, který z hodnýho a slušnýho člověka udělaj jeho pravej opak, cílevědomýho a brutálního vraha. Jak moc je to předurčený situacema, do kterejch je člověk (i bez svýho zavinění) postavenej? Kde se to láme? Pokud člověk jednou zazmatkuje a šlápne vedle, kde má pak šanci z toho všeho vyskočit? A má tuhle charakterovou achilovku s možností 180° obratu každej? ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hltal som to ako jablkové koláče od babky. Veľmi sľubná zápletka pomaly sa rozvíjajúca a komplikujúca sa k mojej veľkej spokojnosti a k veľkej nespokojnosti všetkých zúčastnených. Thornton má veľmi skvelú postavu a berie si z nej každú minútu pre seba. Freeman dokazuje že nie je len Hobitom ale aj pekným psychopatom. Jeho premena je veľmi výrazným a funkčným prvkom. Bavil ma najviac. Inak plejáda výborných hercov, scenáristických a réžijných nápadov - mojžíšové rany - a pekne vygradované finále. Hoci pilot bol vo svojej ťarbavosti a čiernohumornosti o máličko lepší. Ale atmosféra bezchybná. Ďalší silný pilier americkej seriálovej tvorby. 1. séria - 100% ()

Reklama

klukluka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ohromný zklamání. První díl bomba, další 2 slušný, pak se to ale neskutečně pokazilo, úplně to ztratilo vtip, všechny postavy přišly o svoje původní charaktery, pak zmizelo tempo a nakonec se vytratil i smysl- když k tomu přičtu, že to má 92 (!) procent od publika, který si představuju jako téměř homogenní skupinu inteligentních lidí a spíše náročnějších diváků, tak zodpovědně prohlašuju- nic podobnýho jsem ještě nezažil. Tohle rozhodně není kompliment, jsem totálně otrávenej. ()

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

70 %. "Raz, to si ešte bola maličká a spala si vo svojej izbe, som sedel na verande s brokovnicou a čakal som na zlo." - "A prišlo?“ - "V tú noc nie. Ale čoskoro.“ Nie je to až taká pecka, ako mnohí tvrdia, veľa krát som sa dosť brutálne nudil a jednu nesympatickú postavu striedala druhá. Proste s druhou sériou neporovnateľné. Ale i tak je to ľahký nadpriemer. Treba povedať, že hoci sú postavy fakt nepríjemné a až na (budúcu) šerifku, jej otca, jej priateľa a jeho dcéru si žiadna nezaslúži dobrý koniec, samotné herecké výkony sú kvalitné, atmosféra zasneženého mestečka postriekaného krvou je správne drsná a na viaceré scény len tak nezabudnete. Tvorcovia to ale na môj vkus príliš prehnali s počtom postáv (Oliver Platt je svojím spôsobom ukážkovo zbytočný) i s humorom (ktorý sa do mrazivého príbehu príliš nehodí) a niektoré ich nápady po stránke logiky nevysvetlíte ani kebyže moc chcete (hluchonemý nájomný vrah?). Najviac ma bavili scény s (budúcou) šerifkou a jej otcom. ()

Blondsky 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ani se mi nechce věřit, že se to takhle celé odehrálo, neboť to, co nám sériál poskytuje za informace, je fakt masakr. Celou sérii nás připravuje na kolizi Gus-Malvo, a až se k tomuto momentu seriál dopracuje, stojí to fakt za to. Vynikající soundtrack k tomu už jen podtrhuje hravou režii, vynikající výkony a už tak temnou atmosféru zasněžené Minnesoty. Propojení s filmem už je jen třešničkou na dortu. Plus ještě zlepšuje samotný film, a to se sakra nedá říct u všeho. Vskutku senzační zážitek. /90%/ ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (9)

  • Kufřík s penězi představující jednu z podstatných částí děje v 1. sérii, má svoji značně pohnutou minulost už ve filmu Fargo (1996), kde svému majiteli také nepřinesl moc štěstí. Jedná se zároveň o jediné pojítko mezi původním filmem a novějším seriálem. (Miro_CZ)
  • Lester Nygaard (Martin Freeman) dostane od agenta FBI Pepperse známou hádanku o farmáři, který musí na lodi přepravit přes řeku vlka, kozu a hlávku zelí. Se stejnou hádankou se musel Martin Freeman jako Tim Canterbury popasovat v epizodě The Quiz britského seriálu Kancl (od r. 2001). (boshke)

Reklama

Reklama