Reklama

Reklama

Peter (Levi Miller) je neskrotný 12-ročný chlapec s rebelskými sklonmi. V chladnom londýnskom sirotinci, kde žije celý svoj život, však niečo také nie je v móde. V jednu neuveriteľnú noc Petra zo sirotinca unesú a zrazu sa ocitne v rozprávkovom svete plnom pirátov, bojovníkov a víl, zvanom Krajina - Nekrajina. Tu sa stretáva s úžasnými dobrodružstvami, lietaním a bojom na život a na smrť, počas ktorých sa snaží odhaliť tajomstvo svojej matky, ktorá ho kedysi nechala v sirotinci a tiež pochopiť jeho miesto v tejto zázračnej krajine. Spojí sa s bojovníčkou Tiger Lily (Rooney Mara) a novým priateľom zvaným James Hook (Garrett Hedlund). Spolu s nimi Peter musí poraziť nemilosrdného piráta menom Čierna brada (Hugh Jackman), aby zachránil Krajinu - Nekrajinu a odhalil svoj pravý osud – stať sa hrdinom, ktorý bude navždy známy ako PETER PAN. (TV Markíza)

(viac)

Videá (20)

Trailer 4

Recenzie (219)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Film, kde človek skutočne pozerá v nemom úžase. No nad tým, ako niekoho vôbec mohlo napadnúť rozhodnutie, ktorým sa film rozhodol ísť. Pýtam sa, či sa počas strihania vôbec niekto pozrel na tie zábery, pretože takto neprirodzený film, kde všetky zelené steny doslova kričia a všetko pôsobí umelo som už asi nevidel dávno. A potom momentky, ktoré som absolútne nepochopil, ako fakt, že na Neverland sa dostaneme so spevom skladby Smells Like Teen Spirit od Nirvany. To mi až padla sánka, ako som nepochopil, čo sa deje a prečo sa to deje. Blbosť vysokého kalibru. Lietajúce pirátske lode podľa mňa vizuálne vyzerali krajšie v animáku od Disney Treasure Planet a postavy sú tu s výnimkou Leviho Millera a Rooney Mary maximálne otravné a nepridávajú filmu nič. Hugh Jackmann je preafektovaný a Garrett Hedlund zase rozpráva ako totálny idiot, kde dáva dôraz aj tam, kde nemusí. Au. Plus tie zelené steny sú tu neodpustiteľné. Keď som videl prvýkrát Avatar tak som v tej džungli chcel prežiť celý svoj život, kým táto je absolútne nereálna a príchod Neverbirdov... ako vôbec čakali, že toto niekto bude brať seriózne? Osobne si pozrite radšej ostaňte pri starších filmoch o Petrovi Panovi a toto vôbec nepozerajte. Vizuálny brak, príbehovo nezaujímavé, herecky príliš preafektované... sledovanie, ktoré bolí. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

PAN-a boha, to tu zase niekto niečo pekne pokašľal. Pri Panovi obzvlášť platí, že dať na film obrovské množstvo peňazí nestačí, keď mu režisér nevnukne vlastnú víziu a nenatočí to ako obyčajný produkt na zákazku od štúdia. Panovi sa síce nedá odoprieť perfektná vizuálna stránka, je dostatočne veľkolepý, výpravný, má fantastické efekty, skvelú kameru, pompéznu hudbu, ale čo z toho, keď to je celé úplne bez života, chýba tomu akákoľvek iskra, tempo alebo záujem o aspoň jednu z postáv alebo samotný príbeh. Keby išlo vyňať iba to dobré, tak by úplne stačili dve veľké akčné scény a ten zvyšok by tu vôbec nechýbal. Ten film totiž nemá žiadnu vlastnú „tvár“, Hugh Jackman v podobe zloducha nevhodne napodobňujúci Johnnyho Deppa z Pirátov z Karibiku je úplne mimo a samotný príbeh - prequel k Petrovi Panovi asi nikto netúžil vidieť, pretože táto látka jednoducho nepotrebuje rozširovanie nijako pútavého sveta. Nehovoriac o tom, že asi tri krát som mal pocit, že tu na seba nenadväzujú nielen jednotlivé scény, ale chýbajú celé pasáže (napríklad pri nájdený stroskotanej lode, kde jedna z trojice hlavných postáv z ničoho nič v sekunde odíde). Výrazne tak baví až záverečná pol hodinka počas veľkolepej akčnej scény s lietajúcou loďou pomedzi kryštály, ale dovtedy to je nevýrazné fantasy dobrodružstvo, ktoré okrem profesionálne natočených veľkolepých trikových scén nemá nič. Žiadne kúzlo, čaro, atmosféru. A to je v takomto príbehu plnom kúziel dosť na pováženie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Veľkolepé Hollywoodske remeslo v plnej paráde. Prvá cca. hodina pecková. Úžasná výprava, krásna kamera a zatiaľ ešte zaujímavo pôsobiace postavy a prekvapivo vynikajúce 3D. Čerešničkou na torte je fantastická hudba Johna Powella, ktorá je samostatne zatiaľ najlepším soundtrackom roku. Sedel som v úžase a nechápal som zdrvujúce recenzie zahraničných aj domácich kritikov ale rovnako som sa obával, že nastavenú laťku film neudrží. Obavy sa bohužiaľ potvrdili. Postupom času sa film stáva zlepencom profesionálne natočených scén, ktorému chýba súdržnosť a dejový drive. Nikdy síce neskĺzne do vôd problematických projektov typu Fantastická štvorka ale po úvodnom nabudení ide o studenú sprchu. Aj tak veľmi subjektívnych 7/10 P.S. Dabing je opäť veľmi veľké zlo. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Smíchejte davové scény z "Mad Maxe", scenérie z "Avatara", létací scény z "Man of Steel" a vznikne Vám snímek Pan. Snímek, který si bere všude možně, nicméně ve finále mu to moc nevychází. Film je totiž ve své podstatě jen opulentními omalovánkami, které kromě nánosu CGI a barev neoplývají ničím zvláštním. Film se snad jedině může chlubit nejtrapnější rolí Hugha Jackmana (Ano, role ve filmu "Chappie" je tímto zcela překonána.), několika povedenými akčními scénami, a také faktem, že i v "Zemi Nezemi" mají ve velké oblibě skupinu Nirvana, konkrétně jejich nejznámější počin Smells Like Teen Spirit. ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Já jsem předlohu nečetla a tak nemohu hodnotit, jak moc se od sebe tato dvě díla liší. Dobré to bylo! Líbil se mi jak svět fantazie, tak i dobře odvedená práce všech zúčastněných. Normálně jsem celou dobu přemýšlela, odkud já toho Černovouse vlastně znám! Ten obličej mi je tak povědomý! Ty oči tak známé! Wolverin zde byl prostě úžasně k nepoznání, ale fajný. Typický Brit Adeel si zde zahrál roztomilou roli dobráckého, avšak lehce ovládnutelného troubu. Nicméně mám pocit, že už jsem ho v podobné roli někde viděla, jen si vzpomenout kde. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (8)

  • Snímek vychází z veleúspěšné knižní novely "Peter Pan" skotského spisovatele a dramatika Sira Jamese M. Barrieho (1860 - 1937). (Conspi)
  • Peter (Levi Miller) má na sobě jenom tilko, ale během závěrečné bitvy má na tilku košili a na konci zase už jen tilko. (glumka)
  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)

Reklama

Reklama