Reklama

Reklama

Rammstein: Mann gegen Mann

(hudobný videoklip)
Krátkometrážny / Hudobný
Nemecko, 2006, 4 min

Recenzie (14)

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

O tom, že skupina Rammstein je kontroverzná, sa už snáď ani nemusíme baviť. Odzrkadľujú to nielen ich texty, ale najmä spôsob, akým sa prezentujú. Istou formou kontroverzie a toho, na čo všetko sa skupina nechá "nahovoriť", je aj videoklip k tejto skladbe. Po hudobnej stránke, je skladba z albumu "Rosenrot" ďalšou z mnohých nadupaných vecí, ktoré Rammstein počas svojej kariéry nahrali. Hoci sa nejedná o nejaký veľký hit či prelomovú skladbu, v jednotlivých pasážach stále dokáže skvele vyniknúť basgitara Olivera Riedela, aby celok vyvrcholil tvrdým industriálnym kombom všetkých členov skupiny počas refrénu. Poslucháč sa tak na nedostatok poriadneho zvuku rozhodne sťažovať nemôže. Čo sa samotného videoklipu týka, ten rozdeľuje ľudí na dva tábory. Tých, ktorým bol trochu proti srsti a tých, ktorí sa cez neho dokázali bez problémov preniesť. Obrazy v ňom lahodia určite viac ženskému oku, ale treba uznať, že k textu piesne pasuje tento videoklip výborne. Mann gegen Mann sa svojim spôsobom snaží boriť predsudky. Vytvára okolo seba akúsi atmosféru kontroverzie, možno až spoločenského znechutenia, ktoré tak preslávilo Rammstein. Týmto sa videoklip sám "predáva" a dostáva do povedomia ľudí. Rozdeľuje, šokuje, upozorňuje. Darí sa mu to, čo je pre neho plusom. Avšak tak rýchlo, ako si na tento videoklip človek spomenie, tak rýchlo naň aj zabudne. Z tvorby skupiny sa jedná skôr o druhotriednu záležitosť, ktorú predčí nejeden iný kúsok. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Pieseň "Mann gegen Mann" je v poradí druhá skladba z piateho radového štúdiového albumu nemeckej neue deutsche härte hudobnej skupiny Rammstein. Album nesie názov "Rosenrot". Vyšiel dvadsiateho ôsmeho októbra roku 2005 pod značkou vydavateľstva Universal Music Group. Ku songu "Mann gegen Mann" bol vyprodukovaný oficiálny videoklip. Je známe, že táto formácia si zakladá na tom, aby svojimi klipmi šokovala, aby búrala mantinely stereotypu a aby bola mimo mainstreamových klišé. To sa im podarilo i v tomto prípade. Je to poriadny úlet. Na homosexuálnych swingers párty to musí byť hit. Vo mne to však vzbudilo jedine tak silný pocit homofóbie. ** ()

Reklama

IvcaSammet 

všetky recenzie používateľa

Hodně ostrý videoklip, ale mě se líbí ... Nádherné nahé těla kluků Rammsteiňáků a další vypracované těla jiných pánů, co víc si může žena přát? ... A reakce na komentář Marka1991 - A co sis proboha myslel, že v klipu bude, když je o homosexualitě, přesněji řečeno o gayích? Očividně nerozumíš ani slovo z toho textu, který 'podle tebe nic moc', co? ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

V přítomnosti nahých mužských těl se necítím nejlépe a je mi jedno, zda se jedná o těla vytrénovaná či pouze přirozeně sádelná. Chlapci z Rammsteinu se s tím zkrátka moc nepářou a oblečeni pouze do svých nástrojů vyřvávají pecku Mann gegen Mann, kterou mám hodně rád, ale dění za nimi mi sexuální apetit rozhodně nezvýšilo. ()

JesterKruger 

všetky recenzie používateľa

Někdo je z tohoto klipu znechucen, ale pro mě to byla komediální podívaná. Vidět všechny ty mužská těla, která jsou naleštěná víc než nové auto ve mě vyvolávalo smích, a vlastně ani nevím proč. Všichni se o sebe otírali jako švédská hadra o podlahu, a metalová hudba k tomu jako stvořená. Tohle je nejlepší Rammstein videoklip, který jsem kdy měl tu čest vidět. I samotná píseň je naprosto geniální, a je to jedna z mých nejoblíbenějších. ()

Zaujímavosti (2)

  • V klipu jsou všichni členové kapely nazí, kromě Tilla Lindemanna, který nemá žádný nástroj na zakrytí nahoty. [Zdroj: G.cz] (Duoscop)
  • V USA byl klip zakázán. [Zdroj: G.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama