Reklama

Reklama

Zmýšľanie vysokoškolského profesora Radissona čelí výzve zo strany nového študenta Josha, ktorý na rozdiel od neho verí, že Boh existuje.
Pre profesora filozofie Radissona (Kevin Sorbo) je náboženstvo nepríjemnou témou, pretože jeho matka – kresťanka – zomrela, keď mal dvanásť rokov, hoci sa modlil k Bohu a prosil ho, aby ušetril jej život. Aj tento zážitok ho motivoval k rozsiahlemu štúdiu filozofie, ktoré ho vynieslo medzi najlepších mysliteľov. V rámci svojich kurzov sa však téme náboženstva nemôže vyhnúť, ani keby chcel. Dilemu a svoj hnev na Boha rieši tým, že svojich študentov žiada, aby citovali Nietzscheho výrok „Boh je mŕtvy", pričom za odmenu ich z tejto témy neskúša. Keď sa tomuto prístupu vzoprie jeden z nových študentov menom Josh (Shane Harper), Radisson od neho požaduje dôkaz, že Boh nie je mŕtvy. Sľúbi mu, že jeho eseji nebude oponovať, no Joshova oduševnenosť a pevnosť jeho viery, ktorú demonštruje aj tvrdením, že neexistenciu Boha nemožno dokázať, predstavujú pre Radissona ťažkú skúšku nielen v profesionálnom, ale hlavne v osobnom živote. (Incantator)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (66)

Melios 

všetky recenzie používateľa

Je mi jedno, čo si budete po tomto komentári o mne myslieť. Áno, som Kresťan. A verím v to ,že sa za mňa Ježiš obetoval, aby ma zachránil. To by som asi mal dať automaticky päť hviezd. Ale nedal som. Prečo? To hneď vysvetlím. Nie je to perfektný film. To ani zďaleka. Filmárom by som prepáčil amatérizmus, no čo im neospravedlním je ostré bodanie do ateistov a inovercov. Je pravda, že má film pekný námet - kresťan, ktorého skúša ateistický svet a snaží sa svetu filozoficky vysvetliť, kto je Boh ,(do konca filmu som vlastne nepochopil prečo by sa nejaký Kresťan dobrovoľne išiel trápiť na Filozofickú fakultu, keď asi každý vie aké "sekery" to učia), ale vážne bolo tak ťažké to nenatočiť miestami fanaticky? Ako je to pekný film, ale jediné, čo som si z myšlienky zobral bolo, že keď si Kresťan, si spasený a zachránený a ak si pohan potom sa budeš páliť v pekle na večnosť (nehovorím ,že to nie je pravda ,ale na, čo nás Boh učí byť ohľaduplný, tolerantný a dávať ľuďom nové šance, keď potom vznikne niečo ako tento film, ktorý má reprezentovať celú cirkev vďaka čomu v očiach nových "nasledovateľov" vyzerajú kresťania ako pokrytci). Fajn budem ignorovať celkovo klišé príbeh, generické rozdelenie postáv na zlých pohanov a dobrých kresťanov a pokúsim sa to brať inak. Bohužiaľ to nejde. Je to jednoducho priemerný kresťanský film, ktorý sa snaží podať SVOJE VLASTNÉ (a miestami divné) "prekrútené posolstvo", ktorý v tom návale filmov vôbec nevyčnieva. Nehovorím, že je zlé keď je film provokatívny, ale toto je už jednoducho cez čiaru. Postavy sú tiež zaujímavá téma. Odkiaľ berú tých hercov :D ? Veľmi ma prekvapilo, keď som zistil, že hlavnú postavu tú hra týpek, ktorý hral v nespočet seriáloch na Disney Channel. Kategóriou samou o sebe sú dejové chyby a absurdné finále, ktoré je vlastne len natočený živý koncert skupiny Newsboys. Mám ešte jednu otázku - uvedomuje si niekto na ČSFD (vrátane mňa), že komentáre k tomuto filmu sú asi tak užitočné ako názory Neo-nácka na oslavách štátneho sviatku Dňa víťazstva nad fašizmom? VERDIKT: God's Not Dead je nepodareným pokusom spraviť výborný kresťanský film s nevyužitým potenciálom, ktorý prerástol do pohŕdania svojimi blížnymi. Ak vás toto nedokázalo odradiť od dopozerania zbytku série, mňa teda áno. Preto filmu udeľujem za jeho myšlienku, námet a posolstvo priemerných 54% a subjektívnu Známku: C- ....Je na tomto filme niečo dobré? Shane Harper a soundtrack skupiny Newsboys?....asi...Ak, ale hľadáte nejaký podarený projekt podobnej kategórie za seba odporúčam film Do You Believe?, ktorý si ide nevyšlapanou cestou kresťanských filmov a nastoluje aj témy, ktoré nemusia byť pre všetkých príjemné. Tiež sa tam rado filozofuje (nie ako v God's Not Dead).... ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Ó môj bože, to akože vážne? Vynikajúci námet so sporom plným dilemy uprostred akademickej pôdy sa napokon premenil na nejakú alibistickú ódu na Boha. Dlho som mal pocit, že tento film je jednoducho úžasný a tá neustála konfrontácia medzi profesorom Radissonom a študentom Joshom vnášala do celého príbehu vynikajúcu atmosféru (a)teizmu. A potom sa to stalo... Potenciál filmu začal razom brutálne upadať (tak ako som už dlho nezažil) na totálne alibistických "argumentoch" a nelogických súvislostiach. A to sa týka nielen hlavnej dejovej línie, ale aj tých všetkých ostatných. Aby sa rodená moslimka, ktorá bola vedená celý život k islamu zrazu rozhodla, že bude kresťanka - bez toho, aby mala na to nejaký pádny dôvod a vzdala sa tak celej rodiny? Tak určité... Musím uznať, že správanie profesora Radissona bolo často dosť povýšenecké (najmä v jeho postoju k vlastnej priateľke), no Josh nebol o nič lepší a v jeho prejave mi prišiel nesmierne arogantný a bez úcty k autorite profesora. Ach, mal som z toho výborný pocit, ale ten alibizmus a všetky tie kecy ma doslova znechutili a absolútne zabili potenciál tohto filmu. 1* za sľubný začiatok a skvelý námet, nič viac. ()

Reklama

Una111 

všetky recenzie používateľa

Více než o existenci Boha, pochybuji o existenci tak statečného mladého člověka, který by dokázal natolik neohroženě obhajovat svou víru a dát v sázku vše jako hrdina tohoto filmu: pokračovaní ve studiu, lásku své dívky i svoji prestiž mezi ostatními studenty. - Ale vážně: Bez vzdělání ve víře není možné své náboženské přesvědčení obhájit! A zkuste se dnes a u nás zeptat nějakého věřícího člověka - věk ani denominace nerozhoduje - v co vlastně věří! Kromě laciných a plytkých blábolů se nedozvíte nic. Navíc ze strany současné katolické církve se takovému evangelizátorovi a statečnému obhájci víry žádné podpory nedostane, spíš se může dočkat nařčení z proselytismu. Jedno je ale jisté: Bůh není mrtev! Mrtvá je jen víra mnohých! Film je možné shlédnout zde: http://gloria.tv/media/7hJAjoRqK7S ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Profesor na univerzitě přesvědčuje studenty o tom, že bůh zemřel. Nemá pro to žádné důkazy, jenom do větru hází známá jména ateistů. Je tu ale jeden křesťanský student, který ho dovede přesvědčit o tom, že všechno je jinak. Nábožensky blbý film, protože rozhodně neukazuje to, co je to ateismus, ale co je to fanatismus v mnoha podobách. Hlavně pozitivních. A spousta lidí tomu bude tleskat... ()

xxmartinxx odpad!

všetky recenzie používateľa

Propaganda, která je moc neschopná a vylhaná, aby se s ní mělo smysl pouštět do diskuze, ale ne dost zábavná, aby se u ní dalo smát. Zvlášť zasazen do kontextu je tenhle film ryzím zlem. Je skutečně těžko snesitelné sledovat film ze země, kde přiznaný ateista nemůže doufat, že by byl zvolen do nějaké politické funkce, v němž se křesťané staví do pozice utlačovaných a ublížených - a to formou tvorby naprosto nerealistické modelové situace. Na opravdové univerzitě a na opravdovém semináři může být tenhle film skvěle využíván jako ukázka tendenční propagandy, kde se privilegovaná skupina staví do pozice obětí vnějšího nepřítele, jakési zapšklé zdegenerované skupiny sápající se po moci. Co mi to jen připomíná? ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (17)

  • Keď Mina stojí v dverách domu svojej matky, má veľký náhrdelník. V ďalšej scéne, kde kľačí po boku matky, náhrdelník zmizol. (Pat.Ko)
  • Pieseň, ktorá sa hrá, keď Josh (Shane Harper) kráča do školy na začiatku filmu, zahral a napísal sám Harper. (Arsenal83)
  • Scenár filmu bol inšpirovaný súdnymi procesmi týkajúcimi sa otázky toho, či kresťanská viera má miesto na univerzitách, a knihou "God's Not Dead: Evidence for God in a Age of Uncertainty", ktorú vydal Pastor Rice Broocks. (Arsenal83)

Reklama

Reklama