Reklama

Reklama

16 sekúnd

(študentský film)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Dráma / Romantický
Slovensko, 2013, 14 min

Obsahy(1)

Petra a Jakub sa cítia byť v nočnom ruchu veľkomesta sami. Náhodne sa stretnú na diskotéke, a keď zistia, že si rozumejú, rozhodnú sa spolu utiecť. Jeden z nich začne mať o tomto skutku časom pochybnosti. Nie je totiž až tak úplne bez záväzkov. Ten najväčší nosí v sebe... (MontyBrogan)

Recenzie (3)

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Istá symbolika a pokus o hĺbku vyznievajúcu z ticha, sa filmu nedá uprieť. Bratislavský genius loci by ste tam pri troche vôle tiež mohli nájsť. Ale všetko to kazili výkony hercov, ktorým častokrát ani nebolo rozumieť čo rozprávajú, a keď aj bolo, pôsobili strojene. Pomyselný klinec do rakvy bola otrasne plytká záverečná pieseň, ktorá nedovoľovala divákom pocítiť katarziu, aj keby sa akokoľvek snažili. Výber tejto piesne je v porovnaní s krehkým príbehom vlastne celkom paradox. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Dve vážne duše nájdu v rytme hlučnej disky vzájomné pochopenie. Pochopenie majstrov melancholickej vážnosti. Mladosť je takých plná. Odnikiaľ nikam. Súzvuk dvoch entít plných vnútorného smútku je neodvratný. Aspoň na chvíľu. Cieľom je únik. Aby sa veci už KONEČNE nedojebávali. Ich sen o budúcnosti nie je plán nákupu (bicykel i šaty si štopnú z ulice), ale žiarivý úsmev pri cyklotúre na vidiecku chalupu. No čosi sa náhle zlomí. Nádejne vyzerajúci romantický únik zo všednosti nadobudne až priveľmi všedné kontúry rodiaceho sa života. Režisér vo viacerých filmoch presvedčil, že má režijný talent, aj cit pre jazyk zobrazenej komunity. No akonáhle zabŕdol do láskyplnej témy, jazyk sa v priebehu filmu postupne stal takým slovensky toporne akademickým, na čo nemalo žiadny vplyv použitie slov jebať, piča ba ani ten kokot. ()

Zaujímavosti (1)

  • Jedna zo žien (Evelyn) v prvej scéne stratí jednu topánku na priechode pre chodcov, no hneď v nasledujúcej scéne má pritom obuté obe topánky. Neskôr v klube stretáva mladého chalana (Adam Cisár), ktorý topánku na priechode našiel, a ona mu za to ďakuje. Celá myšlienka so "stratenou topánkou" tým pádom postráda akýkoľvek zmysel. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama