Reklama

Reklama

On je taký pekný

(festivalový názov)
  • Česko V jeho očích (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Giovana (Tess Amorim) je Leova (Ghilherme Lobo) najlepšia priateľka. Trávia spolu popoludnia pri bazéne, hodnotia spolu momentálnu úroveň nudy a len tak sa pofľakujú. Ich vzťah však nie je na intímnej úrovni. Leo je pomerne uzavretý, nepúšťa si k telu ani svojich spolužiakov vytvára si vlastný svet nezávislý od ostatných. Slepý pätnásťročný Leo je už unavený z ochranných postojov rodičov a je rozhodnutý prevziať kontrolu nad svojím vlastným životom, preto požiada o výmenu školy. Príchod nového žiaka do jeho starej školy však donúti Lea, aby prehodnotili svoju každodennú rutinu. Potom, čo sa spriatelil s Gabrielom (Fabio Audi), musí nájsť spôsob, ako sa vysporiadať s Giovaninou žiarlivosťou. Keď si však Leo začne uvedomovať, čo cíti ku Gabrielovi, začína mať obavy z budúceho vývoja ich priateľstva. (figliar)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (73)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Veľmi sympatický pokus o preniknutie do sveta mladých. Či už tých bez handicapu, s hadicapom, tak alebo onak orientovaných. Daniel Ribeiro sa im dokázal dostať do hláv a vďaka hercom sa to darí aj nám. Darí sa mu to najmä optimistickým štýlom podania, miestami citlivo dostávajúceho sa na hranicu vážnej drámy pomocou konfliktov, ale svet mladých bude predovšetkým vždy zábava, v najhoršom prípade potom neuskutočnená túžba po zábave vďaka okolnostiam. Tie v tomto filme nie sú až tak extrémne vyhrotené, aby sme museli byť svedkami ďalšej ťažkej festivalovej depky. Je otázne, kto je tu vlastne ústredná dvojica a to je tu aj jedna z najzaujímavejších otázok. Keďže som vymenoval iba klady a výraznejšie zápory ma nenapadajú, snáď okrem toho, že nie som cieľová skupina filmu, porozmýšľam ešte nad štvrtou hviezdou. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Celovečerní rozšíření původního krátkometrážního filmu z roku 2010 sice není stejně intenzivní, jelikož se rozprostírá na poněkud delší stopáži, nicméně i tak musím dát plný počet. Hoje Eu Quero Voltar Sozinho je film, který si na nic nehraje, je upřímně a realisticky natočený, čemuž přispívají solidně zahrané role. Příběh opisuje v obsáhlejší verzi děj původního kraťasu, přičemž je účelně doplněn o momenty, které tvoří konzistentní celek. Rovněž musím pochválit hudební stránku filmu a výběr již známých skladeb, které v něm zazněly. Zkrátka skromný a nesmírně vřelý snímek, který disponuje pěkným příběhem a sympatickým hereckým obsazením. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Síce nepatrím medzi fanúšikov tohto námetu, musím uznať, že Hoje En Quero Voltar Sozinho na mňa pôsobilo veľmi realisticky a prirodzene. Takže takéto spracovanie určite zaujalo a človek dokonca s postavami hlboko sympatizoval. Aj keď pre mňa je absolútny vrchol empatie Giovanna, ktorá vlastne ako jediná nehľadela len na svoje záujmy a bola vždy oporou pre svoje okolie, no najmä pre Leonarada. Takže keď ju začal tak zanedbávať, tak mi jej bolo nesmierne ľúto a v podstate na mňa pôsobila ako anjel strážny, bez akýchkoľvek predsudkov. Čo sa týka deju, tak občas to trochu monotónne, ale ako celok veľmi veľmi vydarené. Charizmatické postavy (teda až na ich pubertálnych spolužiakov), dobrá hudba, príjemný dej a skvelé vyvrcholenie. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Líbí se mi, že film jako takový se k tématu staví vcelku neutrálně, nesnaží se moralizovat, ale ani šokovat či řešit neřešitelné, ale prostě přirozeně a nevtíravě vychází ze situace. Oproti stejnojmennému kraťasu ale přeci jen nepůsobí tak mile, ale to se dalo čekat, protože na 96 minut už je potřeba nějaká zápletka a tak je celý film komplexnější a větví se do několika vedlejších linek. Představitelé hlavních rolí jsou už o něco starší a tak se nebojí odvážnějších scén, ale to je přesně ten moment, kde bych na fyzičnosti radši ubral. Co jsem ale hodně ocenil je větší prostor pro friendzoned kámošku - jednak proto, že mi byla hodně sympatická a jednak proto, že v kraťasu je kvůli omezené stopáži její postava v podstatě nedořešená. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Námet nie je pre mňa nejak zvlášť zaujímavý, aj keď podobných filmov som už videl dosť. Tento snímok mi však prišiel niečím výnimočný. Hlavne tým, ako sa postavil k tejto citlivej téme a ako ju s humorom a s nadhľadom podal divákovi. Bez zbytočného pátosu, sentimentality, ufňukanosti alebo "hlbokomyseľných" múdrostí. Len dvaja chalani, dievčinka a zvláštny trojuholník medzi nimi. Do toho sem-tam nejaké posmešky, viac ani nebolo treba. Príjemná a pozitívna pohodovka. 75/100 ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (2)

  • Mená dvoch spolužiakov (Fabio and Ghilherme), ktorí šikanujú Leonarda sú odvodené zo skutočných mien predstaviteľov hlavných rolí Ghilherme Lobo a Fabio Audi. (dwdb)

Reklama

Reklama