Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenzie (140)

kitano 

všetky recenzie používateľa

Uff...tak toto je skutocne hardcore anime s nalepkou - len pre dospelych. Super hrdina, ktory aj ked dostava nafrak, ani na chvilu nestraca istotu, ze je vytazom. A ak by bojoval s nesmrtelnym? Heh...tak ho bude zabijat znova a znova:)Celkom neuveritelne ze je to kusok strary uz viac ako 14 rokov. Mam taky pocit ze japonska animacia ani nestarne. (9/10) ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Temná epika v najlepšej tradícii hrdinskej fantasy, ktorá rokmi zreje ako víno, s dôrazom na silný príbeh, adrenalínovú akciu, skvelé postavy a ohromnú porciu brutality. A k tomu tá klasická precízna 90.-ková kresba umne využívajúca techniky tieňovania a línií. Príbeh plný dynamických zvratov stojí na obľúbených motívoch najpútavejších samurajských legiend, teda tu nechýba česť, láska, nenávisť, zrada, pomsta, odvaha, hrdinstvo, sebaobetovanie a mnohé ďalšie, v luxusnom zasadení do obľúbenej epochy feudálneho Japonska rozdeleného medzi súperiace klany a šogunát. Nechýbajú poriadne krvavé súboje, nájomný zabijaci, nindžovia a démoni. Navyše hlavnú postavu dabuje Kôichi Yamadera, hlas môjho obľúbeného Togusu z univerza Ghost in the Shell, takže skutočne nemám čo vytknúť. 100% ()

Reklama

Hees 

všetky recenzie používateľa

No toto má všetko čo môže mať a nič tomu nechýba (niečoho to má predsa len viac, ale kto bude kritizovať niečo úžasné). Súboj strieda súboj a teda nie je čas kedy si oddýchnuť. Najdôležitejšie ale nie sú súboje ale vzťah medzi Džúbeiom a Kagero (čiže medzi hlavným predstaviteľom samuraiom, ktorý je na voľnej nohe ; a ženou, ktorá vyšetruje čo sa to vlastne deje). Súboje, láska, erotika, rôzne techniky bojovníkov ... ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Hodně drsná Manga, kde každou chvilku lítaj ruce, hlavy, nohy a krví se taky zrovna nešetří a ještě to je obalený do docela dobrýho příběhu. Jenže bohužel sem na tom, ale neshledal už nic dalšího zajímavýho a občas mě to trošku nebavilo. Podle mě tomu chyběl nějak originální nápad, kterej by vyrazil dech, takhle to je jen hodně krutá manga, ale nic moc víc ()

Eddard 

všetky recenzie používateľa

Skvělá , krásně zpracovaná (výtvarně i příběhově) akční anime se vším co k ní patří - Jubei jako hlavní hrdina je cool, hlavní hrdinka Kagero zase nehorázně sexy (což se ještě násobí tím, že je "jedovatě nedostupná") a hlavně, osm ďáblů, kteří proti nim stojí jsou kvalitní kruťáci, žádná béčka. Přestože mě některé scény trošku štvaly, jde jen o malinké drobnosti, celkově není moc co vytknout. 90% ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (4)

  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (Zdroj: ČSFD)
  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)

Súvisiace novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (viac)

Reklama

Reklama