Reklama

Reklama

Signál z neznáma

  • Slovensko Signál (festivalový názov) (viac)
Trailer

Nick (Brenton Thwaites) a Jonah (Beau Knapp), študenti prestížnej univerzity MIT, chcú vystopovať záhadného brilantného hackera, ktorý si hovorí Nomad a na škole im spôsobil obrovské problémy. Na ceste juhozápadom USA ich sprevádza Nickova priateľka Haley (Olivia Cooková). Rivalov signál ich zavedie do nevadskej púšte, kde uprostred divočiny objavia odľahlý rozpadnutý dom. Keď sa trojica priblíži a skúša budovu preskúmať, z nevysvetliteľných dôvodov sa okolo nich začnú odohrávať podivné úkazy. Nick a Haley stratia vedomie a Jonah bez stopy zmizne. Neskôr sa Nick prebudí uväznený v podzemnom výskumnom komplexe. Netuší, čo sa stalo s jeho priateľmi a neznámy vedec (Laurence Fishburne) mu kladie znepokojujúce otázky. Čo spočiatku vyzerá ako nedorozumenie, prerastie do skutočnej, a mučivo bolestivej nočnej mory. Nick zisťuje, že spolu s priateľmi padli do pasce mimozemskej civilizácie. Všetkých troch zadržiavajú v podzemí proti ich vôli a plánujú podrobiť neznesiteľným testom. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (284)

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Na začiatku som pochybovačne dvíhal obočie pri zápletke, že dvaja nerdi, z ktorých jeden má síce frajerku ale aj barle, bez ktorých sa nepohne, idú na vlastnú päsť dopadnúť zlomyseľného hackera. Potom som neutrálne hľadiac prečkal jednu scénu rozvíjajúcu osobnosti a vzťahy hlavných postáv. No tie následne dorazili na určené miesto a vtedy sa dej rozbehol asi ako bývalý bežec, ktorý sa jedného dňa prebudí s robotickými nohami. Hups, spoiler. Otázka, ktorá sa následne núkala, polemizuje o tenkej hranici medzi nadľudským hrdinom a monštrom (keď tak nad tým rozmýšľam, to čo človek pokladá za znetvorenie, môžu Oni mať za vyliečenie). A v tejto rovine dáva film na prdel napríklad aj takým X-Menom. Od konca som čakal možno trochu viac, ale napriek tomu mi v ňom nechýbalo asi vôbec nič. Veď čo iné sa dalo čakať ako konštrukt? A čo iné ten je, ako dielo živej mysle? A sú stroje za tohto predpokladu vlastne vytvorené umelo? Dobre, dosť bolo pseudo-filozofovania, pretože mi na hodinách svieti 1:03 ráno. Tak sa idem do postele zamyslieť už len nad tým, akú časť tela mohla asi tak mať mechanickú tá slečna, pretože (jediná chybička krásy) neukázala! Ešte aby som nezabudol, asi nie som jediný kto si všimol určitú podobnosť s Districtom 9. A tá bola podľa mňa aj kvalitatívna. ()

Nach 

všetky recenzie používateľa

Nakonec přeci jen to o těch pět procent zvednu na čtyři hvězdy. Docela zajímavý, originální až artový scifi snímek, který rozhodně mnoho nestál a přes to má tu a tam zajímavé efekty. Jeho ústřední premisou je, že spolu s hlavními postavami nevíte, co se děje. Snažíte se rozmotávat klubko záhad a dobrat se k pravdě. Přesto s hrdostí a vypnutou hrudí musím říci, že jsem konec odhalil v první polovině snímku. To však nijak neubírá na kvalitách tohoto filmu. Ano, má své mouchy v podobě některých záhad jenž nebyly objasněny či chování a motivace vedlejších postav. Některé tyto závěry však v rámci konce toleruji a zbytek se postaral o tom, že plné hodnocení si toto scifi neodnese. Přesto minimálně na jedno zhlédnutí doporučuji. 75% ()

Reklama

maseer2 

všetky recenzie používateľa

50 minut poctivě gradovaného napětí, atmosférična a mysteriózna s hromadou otazníků, jenže pak se změní prostředí a celé se to tak nějak rozpadne, aby se to dalo zase dohromady až v samotném závěru, který je hodně vydařený a dává vlastně i docela smysl.. takže ty nejsilnější 3* a za tak málo peněz (4 mega) nakonec nečekaně hodně muziky.. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Možná, že kdyby se Eubank nesnažil za každou cenu natočit malý velký film a místy neexperimentoval s ruční kamerou ve stylu Blair Witch, či psychedelic scénami ala Mullholand Drive, třeba by to bylo opravdu dobré. Takhle to byla dost nejednoznačná matlanina s pár zajímavými momenty a slušným finále. ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Nenápadná, ale to o příjemnější sci-fi. S minimem herců, jednoduchým scénářem, s celkem snesitelnými efekty, tohle všechno všechno prostě a dobře funguje. The Signal je jasným důkazem toho, že se na tomle poli dá vytvořit film, který sice nezaplní sály kin, ale o to je příjemnější a neokoukanější. Jen na to rozuzlení si budete muset počkat až na úplný konec. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčení filmu bylo zahájeno v květnu roku 2013 v Novém Mexiku. Dále se filmovalo v Albuquerque, Los Lunas, Taos a Ohiu. (willy1)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2014 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (PhillM.)

Súvisiace novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (viac)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (viac)

Reklama

Reklama