Reklama

Reklama

Lance Armstrong: Najväčší dopingový škandál

  • Česko Armstrongova lež (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Jedni ho milujú, druhí nenávidia. Dôvodov na to majú tí aj tí viac než dosť. Niekdajšia cyklistická superstar Lance Armstrong, ktorá v dôsledku dopingového škandálu, aký v histórii (nielen) tohto športu nemá obdoby, prišla o všetky svoje najcennejšie tituly i priazeň drvivej väčšiny fanúšikov, dodnes polarizuje verejnosť. Muž, ktorý miloval víťazenie a viac než čokoľvek na svete neznášal prehry, pretože v jeho očiach prehra znamenala smrť, paradoxne smrť (v podobe agresívnej rakoviny semenníkov s metastázami v brušnej dutine, pľúcach a mozgu) porazil, no krátko nato vlastnou vinou i tak temer úplne všetko, na čom mu kedy záležalo, stratil. No verte tomu alebo nie, slovo rezignácia by ste napriek všetkému v jeho slovníku hľadali márne... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (107)

Fabrinka 

všetky recenzie používateľa

Verím tomu, že klame aj o klamstvách, ktoré si vymyslel a tak ďalej. Sám už vôbec nevie, čo kedy komu povedal. Hrozne ako športovec sklamal a ako človeku (po pozretí tohto dokumentu) by som mu ani ruku nepodala. úplne perfektne bolo zobrazené, ako je posadnutý sám sebou a čo je schopný pre to všetko urobiť. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Snídám steroidy, obědvám růstové hormony a večeřím EPO, ale že bych někdy dopoval, tak na to si nevzpomínám. Lance Armstrong si na to nakonec vzpomněl a to je dobře. Trvalo mu to sice mnoho let, poštval přitom právníky na nejednoho usvědčeného povídálka a přiznal jen to, co mu bylo jednoznačně prokázáno, ale to je mi jedno. Ve světě nadopovaných závodníků byl totiž tím jednoznačně nejlepším jezdcem a předváděl tak úžasné výkony, že jsem si jist, že v "čistém" pelotonu by stejně neměl žádnou konkurenci. Pro mne zůstává jedním z nejlepších jezdců všech dob, bojovníkem proti rakovině a vítězem sedmi Tour. Tím nechci nijak omlouvat jeho lhaní, ze kterého se jistě zvedá žaludek i jemu, ale komu by se chtělo vzdávat příjmu od sponzorů? Mě asi ne, ale mne taky neužije na úmyslné ničení vlastního zdraví chemickým sajrajtem, takže své 146. místo na prestižním závodě Kolem Velké Hleďsebe již patrně nepřekonám. ()

Reklama

progression 

všetky recenzie používateľa

Výborný dokument, který velice zajímavým způsobem mapuje kariéru Lance Armstronga od exhibice až po inkvizici. To, že vrcholový sport (speciálně cyklistika) není zdaleka jen o kvaltách sportovních, ale samozřejmě i o možnostech finančních, mediálně sledovaných i o důmyslných laboratořích, které se snaží být alespoň půl roku napřed před laboratořemi víceméně "stejnými" ale s předponou anti- je "tajemstvím", které si cvrlikají vrabci víceméně všude.Na rčení, že Grand Tour lze samozřejmě absolvovat i bez použití jakýchkoliv "podpůrných" prostředků ale ne tak rychle, je také dost pravdy. A o tom, že původní sportovní ideály barona Coubertina se postupem času a za pomoci sponzorů i médií nenápadně proměnily ve sportovní přebory "astmatiků bohužel rovněž ... ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Neobdivuji tenhle film ani tak proto, že by byl skvělým dokumentárním dílem, ale je to film, který dokáže odhalit, jaká je někdy podstata symbolu. Tohle je parádní dekonstrukce, která je navíc sestříhána tak, aby to mělo emotivní dopad na diváka. Můžete si myslet, o Lancovi, co chcete, ale ta legenda už z něj prostě nebude. ()

nascendi

všetky recenzie používateľa

Výborný dokument. Trochu dlhý, ale výborný. Dokument o porušení pravidiel. Pravidiel, podľa ktorých diváci a fanúšikovia majú nárok na rozprávkové príbehy, paraziti nalepení na športovcov majú nárok na časť nimi zarobených peňazí a športovcom ostáva nielen nárok, ale priam povinnosť popierať všetko, čo by zabehaný systém narušilo. Armstrong sa priznal a destabilizoval tým systém podobne, ako spievajúci mafián. Odkedy do športu prenikli peniaze, prestal byť športom. Preto moje bicyklovanie označujem ako rehabilitáciu a nie ako športovanie. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (1)

  • Armstrong se při svých vítězstvích na Tour v letech 2002 - 2005 mohl spoléhat i na pomoc českého cyklisty Pavla Padrnose, který byl členem týmů US Postal Service a následně i Discovery Channel. (.se)

Reklama

Reklama