Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový názov) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer
Dráma / Mysteriózny / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrajú:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videá (6)

Trailer

Recenzie (261)

Tomano 

všetky recenzie používateľa

Seriál o emocích natočený opravdu velmi emotivně. Člověk musí zkousnout prvních pár dílů, kdy mu není ani pořádně vysvětleno, co se děje, a má akorát guláš ve sledování 8mi různých charakterů. Poté se začne hlavní dějová linka objevovat, ke konci i solidně rozjíždět, ale v tu chvíli jsem si uvědomil, že jsem vlastně spokojený se sledováním vedlejších příběhů postav. Ty jsou velmi různorodé (transsexuální lesba?, africký řidič autobusu, islandská djka,...) a pár z nich jsem si opravdu oblíbil. Also vizuální orgie. ()

BROKEN_ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vizuální pecka od sester Wachowski, kteří po fiasku Jupiter vychází předvedli, že na to pořád mají. Seriál má skvěle napsané postavy, originální námět ( hlavní postavy zjistí, že se dokáží citově i duševně spojit s osmi lidmi z různých kout světa ). Sympatičtí herci, kteří ač nejsou nikterak známí, předvádějí skvěle přesvědčivé výkony. Škoda, že byl seriál zrušen po 2 sérii, potenciál tohle mělo velký. Sami tvůrci přiznali, že v plánu měli 5 sérii.  9/10 VÍCE ZDE ()

Reklama

rockyt 

všetky recenzie používateľa

Tohle jako někdo myslí vážně ? Americkej policajt, mentorující dětský gangstery ? Indicka kráska, která je nešťastná, že si musí vzít někoho koho nemiluje? Sebevědomá Japonka, srážená vlastní rodinou? Nepochopená transka, kterou její matka opovrhuje? Precizní německej zloděj ? Chudinka africkej chudaček starající se o nemocnou matku? Taahle sračka má mít přez 80 % ?? Z toho cukrkandlu jsem po prvním díle dostal cukrovku. To už jsou opravdu Wachowski tak zoufalý, že si nedaj se scénářem ani trochu práci a jenom přepíšou charaktery z encyklopedie stereotypů? Děj absolutně o ničem. Sledujeme ubulený tragický osudy nesympatyckejch chudáků. Jediný co stojí za zmínku je hudba. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po tom obrovskom hype, ze sa jedna o vizionarske dielo som cakal ovela viac ako dalsi klon serialu Lost. Takze tu mame jednu velku zahadu, ktora sa tiahne celym serialom a 8 hlavnych postav. Bohuzial rovnako ako v Loste sa ustrednej zahade serial venuje v kazdej epizode maximalne 5 minut a zvysok stopaze musime sledovat sukromny zivot hlavnych postav. A tie prilis zaujimave nie su. Teda pokial vas nesokuje, ze tu je kopec lezbiciek, gayov, transexualov a podobnej hávede. Ked uz tu je niekto nahodou hetero, tak musi mat multikulti pôvod. Lenze okrem tychto povrchnych vlastnosti postav sa prilis na nejaku hlbku nehra a ani samotni herci nie su natolko charizmaticki, aby ma bavilo sledovat ich sukromne peripetie jak z nejakej telenovely. Zaujala ma len Korejska linia nadhernej Doo-na Bae a este kopec odkazov na filmy so svalovcami. Hlavne Van Damme musi mat z tohto serialu obrovsku radost. Dalej musim pochvalit slusnu vypravu a par peknych akcnych scen. Takze vysledkom je napriek malemu poctu dielov neskutocne natahovany serial s mnozstvom zbytocnej vaty, ktory originalnu zapletku prilis intenzivne nerozvija, ale radsej sa utapa v romantickych plkoch vhodnych pre intelektualov, ktori v tom najdu myslienky, ktore by ani samotnych tvorcov nenapadli. A pokial ste nahodou inak orientovany transexual s multikulti pôvodom, tak sa do tohto primitivneho serialu zamilujete na prvy pohlad. 5/10. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po debilnom Jupiter Ascending prichádzajú Wachowski v plnej zbroji. Straczynski rehabilitoval už Spider-mana a preto sa od neho nedalo čakať nič iné, len nabúchaný príbeh. Po Atlase Mrakov, ktorí tvorcom značne ulahodil, prichádza seriál v podobnom duchu. Ale omnoho osobitejší. Hlavne Lana sa tu očividne vysporiadala s množstvom vecí. Výhodou seriálu sú výborne napísané a zahrané postavy. V tomto prípade sa nedá povedať ktorá je lepšia, alebo horšia. Každá zastupuje rovnocenné miesto v príbehovej štruktúre. Samostatné príbehy akokoľvek banálne fungujú rovnako dobre ako ústredná zápletka, ktorá všetko prepája. Jedná sa o scenáristicky a dramaturgicky veľmi premyslené a funkčné dielo. Nesie sa to v tej najlepšej tradícií súčasných seriálov a ja som len rád, že Netflix to vydal na jednu šupu. Prišlo by mi neznesiteľné čakať na ďalší diel týždeň. Doslova a do písmena som každý diel hltal a teším sa neuveriteľne na ďalšiu sériu. Možno nie pre každého, ale ten, kto sa úplne otvorí - uvidí ako precízne stierajú tvorcovia politické, genderové, rasové a náboženské hranice a vytvárajú jednotný morálny kódex o šťastí a vzájomnej pomoci. Teda niečo, čo tu ešte v takejto miere nebolo a preto tomu držím neuveriteľne palce. 1 séria - 100%. Rovnaké tempo ako pri prvej sérií. Dostávame sa k viacerým informáciám, určité hmlisté skutočnosti sa začínajú vyjasňovať a zároveň sa z pasívnych charakterov stávajú aktívne. Zločinci sú naozaj veľký bad motherfuckers. A dobrákom sa dostáva v celej tej zmesi problémov aj akési zadosťučinenie. Seriál, ktorý stiera hranice medzi každou jednou frakciou, vytvárajúcou nenávisť a neznášanlivosť. Rúcanie bariér a posúvanie hraníc filmárčiny v rámci seriálovej, ale aj scenáristickej tvorby robia zo Sense8 jednu z najlepších udalostí na poli existenčnej, významovej, politickej a informačnej aká sa v súčasnosti mohla vôbec dostať do povedomia širšej verejnosti. Wachowski už nemajú Matrix, ale učia a posúvajú hranice. A ja im to žeriem zase raz s navijákom. Strašne moc si želám, aby som na tretiu sériu nemusel čakať tak dlho. 2. séria - 100% ()

Galéria (412)

Zaujímavosti (21)

  • Kvôli neustálemu cestovaniu na natáčania štáb dokopy prelietal 100 000 míľ (cca 160 000 km), čo je približne rovnaká dĺžka ako obídenie zemegule štyrikrát dookola. (Astonko)
  • Snímek natáčeli různí režiséři, na různých místech, ve stejném čase. (Qeo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené