Reklama

Reklama

Kráľovstvo

(seriál)
Trailer 8
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrajú:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Videá (136)

Trailer 8

Recenzie (74)

Lama.Lama 

všetky recenzie používateľa

Historie mě nikdy moc nebavila, takže na nějaké prznění dějin si stěžovat nemůžu. Chvíli mi ale trvalo, než jsem se smířila s tím né-moc-dobovým vzhledem, s moderní hudbou atd.. Ale! Má to fajn zvraty, obraty, převraty :-D Na herecké obsazení si nemůžu stěžovat, všechny dějové linky jsou zajímavé, skvěle to odsýpá a baví, plus... Bash. Bože, hormony řádí. ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Při slovech „Skotsko“, „král“ a „vzpoura“ jsem zbystřila, očekávat však výpravné historické drama, které by vysílala každý všední den v podvečer Nova Cinema, to jsem asi musela mít hodně slabou chvilku.;-) „Reign“ je typická (vyzobaná) teenagerovská soap opera, kde jsou všichni namydlení, „krásní“ a „sexy“. A to chování jako na newyorské střední... Neverrrmorrre. ()

Reklama

Nathalia.A 

všetky recenzie používateľa

Takisto ako mnohí z iných divákov som aj ja očakávala seriál na štýl Tudorovci , Borgiovci či White Queen, teda viac opierajúc sa o historiu a zobrazovanie jednotlivých udalostí, nielen vzťahu kráľa a kráľovnej. No aj napriek tomu, že Reign je v tomto smere pozadu, je to pohodový príjemný seriál. Hlavne dievčenské publikum určite poteší. Ja osobne si pozriem všetky nasledujúce časti, aby som videla ako sa to bude naďalej vyvíjať. Avšak okrem iného mi trocha prekáža, že pridávajú súčasnú hudbu k ´stredovekým´ scénam. Niekomu to nevadí, no mne to jednoducho nepasuje. Ospravedlniť to može iba to, že to nieje až tak historický seriál ale skor romantický. Tiež je v ňom veľa nepresností, ktoré niesú ani zďaleka založené na historických faktoch. Uvediem pár - kráľova milenka Diane de Poitres bola v skutočnosti o 20 rokov staršia než kráľ, no v seriáli vyzerá ako kráľova rovesníčka. Ich spoločný syn Sebastian ( Bash ) je len vymyslená postava a mnoho ďalších postáv tiež. . ()

Ferinka 

všetky recenzie používateľa

Jůů, CW mi vrací GG, akorát v jiném století!!! :)) Moje historické já občas popláče, ale co, lepší aby mládež měla Marii Stuartovnu za černovlasou kočku, než za paní x z učebnice dějepisu. Občas jsou dialogy úsměvné (konkuruje jim i "Ach Žofréé"), ale děj je i přesto napínavý a přitažlivý. Koho baví intriky, pletichy a politika, ted se vyžije. Uvidíme, jak dopadne první série, po 7. dílu zatím 3*. ()

Gogo333 

všetky recenzie používateľa

Seriálové novinky sezóna 2013/2014 - Rozkoukáno: 19 Dokoukáno: 3 Zahozeno: 15+1_Kdo čekal další Tudorovce, tak bude zklamán. Dalo se to ale čekat, přeci jen je to CW. Sice je to historický seriál, ale architektura, oblečení a hudba jsou úplně mimo. Takže spíš čekejte něco jako historickou Gossip Girl (ale ne tak kvalitní). 45% ()

Galéria (661)

Zaujímavosti (38)

  • Kráľ František II. (Toby Regbo) spomína, že ho považujú za slabého a chorého kvôli obrazu. Myslí tým obraz, na ktorom je namaľovaný spolu so sestrou, ktorá však vedľa neho stojí a on preto vyzerá popri nej príliš malý. V skutočnosti bol ale František II chorý celý život a skonal ako 16-ročný. (Arsenal83)
  • Seriál začína tým, že Alžbeta z Valois si berie Filipa II. zo Španielska, ktorý sa žení tretíkrát. Jeho druhá manželka Mária I. Anglická však v tom čase ešte žije a v sérii ju ukážu zomrieť až neskôr. (Arsenal83)

Reklama

Reklama