Reklama

Reklama

Austrálsky farmár Joshua Connor má zvláštny talent pre hľadanie vody pod zemou vo vyprahnutej krajine. Svoj inštinkt bude musieť využiť v životnom dobrodružstve, aby sa v cudzej nepriateľskej krajine dostal na miesto najdesivejšej bitky prvej svetovej vojny a našiel svojich troch synov. Cesta ho z austrálskeho kontinentu vedie do Konštantínopolu (dnešného Istanbulu), na rozmedzí Európy a Ázie, doprostred chaosu rúcajúceho sa impéria Osmanskej ríše. Connor sa musí zorientovať v neznámom prostredí plnom exotiky. S nečakanou pomocou potom začína súkromné vojnové ťaženie, nemenej veľkolepé než to, ktoré tu nedávno skončilo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (194)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Mňa to na rozdiel od mnohých bavilo, R. Crowe dokázal, že nie je len výborný herec, ale že mu nie je cudzia ani réžia. Na prvotinu vôbec nie najhoršie technicky zvládnutá prácička. Keby som to mal porovnať s A. Jolie a jej Nezlomným, tak Crowe jednoznačne vyhráva. Jasne, kto čakal nejako extra bombové vojnové zákopové bitky a akčné super scény bude asi sklamaný, ale film má prednosti niekde inde. V prvom rade je to zaujímavý dobrodružný príbeh o otcovi, ktorý hľadá telá svojich mŕtvych synov, pričom je vo vhodných scénach príjemne a vôbec nie násilnym spôsobom emotívne podfarbený. Nič veľké, ale poteší. Ja som celkom spokojný, príjemne strávený čas. 70/100 ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Jo, Maximovi to jde i za kamerou. Slušná řemeslná práce, která sice ve druhá polovině nabízí spíše červenou knihovnu než poválečné drama, ale i přesto nabízí povedený režijní debut, v němž umí Crowe dostat výtečné výkony nejen z tureckých no nameů, ale také z mé neoblíbené Olgy Kurylenko. A to už se přeci jen musí ocenit. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Páčilo sa mi to. Veľmi pekná a dojímavá červená knižnica so silným príbehom a dobrými hercami na čele so super Crowom. Ale takisto dejovo príliš košaté. Škoda, že Russell Crowe nie je tak užasný režisér ako herec. Niektoré motívy totiž nie sú úplne ideálne predané (hlavne "mystické" momenty sú trochu WTF), kľudne to mohlo byť dlhšie a tým pádom konzistentnejšie a čo sa veľkoleposti týka takisto svojmu žánrovému príbuzenstvu mnohé dlží. Dokonalosti Legendy o vášni alebo Pokánia tak film bohužiaľ nedosahuje ale aj tak sa jedná o sľubný debut pri ktorom zamrzí hlavne to, že keby ho dostali do rúk napr. Ron Howard alebo Edward Zwick, mohlo to byť úžasné. Tak je to "iba" dobré a veľmi pekné. 7/10 ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Tak ako som zistil, ze jestvuje francuzsky hnoj, a k jeho tvorbe vyrazne prispel Auteuil ato tou planobou menom Studnarova Dcera, taxom zistil ze uz reziruje aj Russell Vrana /Beautiful Mind, L. A. Confidential/. A nejde mu to, rezisersky je to roztahane, nudne, v strede prevladli az vatovo plane plky + ten otravny Jai Courtney : 25 % ()

Rakosnicek77 

všetky recenzie používateľa

Crowe dokázal, že za kamerou mu to půjde stejně dobře, jako před ní. Tenhle film, pro mne byl sílou svého tématu, opravdu velice poutavou podívanou. Co ale musím opravdu vyzdvihnout, je úplně úžasná hudba, která pluje pozvolna celým příběhem a dodává mu opravdu tu správnou atmosféru. Válečná témata, jsou obecně celkem dost silná káva, navíc když je film ještě podložený reálnými událostmi, je o dobrý zážitek většinou postaráno, pokazit se dá ale i dobré téma. Tady se tak ale nestalo, proto mohu film jedině doporučit. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (30)

  • Produkčný dizajnér Christopher Kennedy komentoval natáčanie v Turecku: „Mať skutočný kontext pre tieto scény bol skutočný dar, ale premeniť ich späť na zdanie ich reality z roku 1919 bola ďalšia vec, ktorá si vyžadovala ambiciózny, ale starostlivo premyslený prístup. Väčšina miest v Istanbule nebola k dispozícii dlhšie ako jeden deň, niekedy len niekoľko hodín. Išlo teda o akúsi situáciu, kde sme narýchlo museli obsadiť priestory na veľmi krátky čas, úplne ich premeniť a potom vrátiť späť do pôvodného stavu, niekedy všetko za menej ako hodinu." (Arsenal83)
  • Na bitku pre Galipoli boli použité miesta v južnej Austrálii. Vo svojom výskume produkčný dizajnér Christopher Kennedy vykonal terénne prieskumy skutočného bojiska, ktoré bolo od roku 1919 znovu zalesnené a väčšina z neho je teraz chránenou pôdou. Povedal: "Všetky zákopové súpravy boli postavené v pieskovom lome neďaleko pobrežného mesta Adelaide a boli navrhnuté tak, aby zodpovedali topografii krajiny na tureckom polostrove." (Arsenal83)
  • Kostýmová návrhárka Tess Schofield sa stretla s rôznymi prekážkami pri obliekaní veľkého počtu komparzistov, ako aj hlavného obsadenia do vhodného odevu: "Nemôžete si len tak ísť kúpiť veľké množstvo dobového oblečenia do obchodu. Musíte si ich vyrobiť, takže do prípravy kostýmov sme zahrnuli naozaj skúsených ľudí z rôznych prostredí. To zahŕňalo získavanie látok z celého sveta, samozrejme, vrátane Istanbulu. Z jednej z mojich prvých výskumných ciest som sa domov vrátila s hromadou tradičných odevov, papúč a doplnkov, ktoré sme potom dokázali replikovať pre niektoré z našich davových scén.“ (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Russell Crowe jako režisér v první světové

Russell Crowe jako režisér v první světové

26.08.2013

Hádáte správně, tématem pro hercův režijní debut bude nechvalně známá bitva o Gallipoli. Během sáhodlouhého zákopového krveprolití v letech 1915 – 1916 tam v boji s Osmanskou říší padlo přes 10 000… (viac)

Reklama

Reklama