Reklama

Reklama

Louis bol ako malé dieťa poriadny nezbedník. Mal však šťastie, že pred následkami svojich činov dokázal vždy rýchlo utiecť. Všimol si to aj jeho brat Pete, ktorému napadlo, že by Louis mohol využiť svoj bežecký talent na pretekanie. Dotiahol to až do amerického olympijského tímu na hry v Berlíne v roku 1936, kde okrem iných ohromil aj Hitlera. O niekoľko rokov neskôr ohromoval jeho spojencov ako člen posádky amerického bombardéra operujúceho v južnom Pacifiku. Keď počas jednej záchrannej operácie jeho stroj spadol do oceánu, bol Louis jedným z troch členov posádky, ktorí haváriu prežili. Viac ako mesiac strávil v záchrannom člne, kým ho zachránila okolo plávajúca loď. Bohužiaľ táto loď bola japonská. Ocitol sa tak v zajateckom tábore, ktorý pripomínal peklo na zemi. Už tak ťažké podmienky sa ešte viac zhoršili, keď sa ukázalo, že Louis je slávny športovec. Jeho dozorcovia sa ho snažili zničiť. Chceli ho zlomiť, lenže on bol jednoducho nezlomný... (TV Markíza)

(viac)

Videá (44)

Trailer 1

Recenzie (478)

classic 

všetky recenzie používateľa

DIRECTED BY:ANGELINA JOLIE,WRITERS:Bratia Coenovci,CINEMATOGRAPHY:ROGER DEAKINS,ORIGINAL SCORE:ALEXANDRE DESPLAT,FILM EDITORS:WILLIAM GOLDENBERG,TIM SQUYRES... Budúcej režisérke Angeline Jolie skrátka nestačí byť obklopená perfektným štábom alebo napozerať niekoľko klasík ako napríklad:Leanov THE BRIDGE ON THE RIVER KWAI,a tváriť sa akoby nič,akoby sa nechumelilo! Snaží sa zachytiť životný príbeh:Louis Silvie Zamperini,ktorý bol v americkom olympijskom týme na olympiáde v Berlíne v roku 1936,keď sa Hitler začal pomaly rozťahovať,a tak poriadal olympiádu,aby sa ukázal,aký je ľudomil! Pár rokov po olympiáde je Louis už na inom mieste,prebieha vojna,nachádza sa v južnom Pacifiku na záchrannej operácii,ktorého bombardér spadne do oceánu na strane nepriateľa Japonska,ale pokiaľ sa „zoznámi” s krutým veliteľom tábora,sadistickým magorom Watanabem,tak okúsi,aký je veľký oceán,ale najmä boj o prežitie na mori v člne s dvomi parťákmi z bombardéra,ktorí prilákajú tých,ktorí im vysvetlia,že s nimi sa hrať nebudú na schovávačku! Totiž ešte som nespomenul,že je slávny športovec,ktorému ako novej CELEBRITE podmienky v tábore budú prd platné,veliteľ tábora si ho bude podávať ako horúci zemiak,pokiaľ ho nezlomí!Podarí sa mu to?Samozrejme,že nie,veď o tom je celý film,že je NEZLOMNÝ! JOLIE možno po pár nasledujúcich režijných počinov sa zlepší?To si nedovolím hovoriť dopredu,ambície má,ale TALENT rozprávať biografiu Zamperiniho zvláda na polovicu!Hlavný predstaviteľ JACK O CONNELL má čosi v sebe,čo by mohlo pripomínať tohoto populárneho športovca/zajatca.Ale ani s ním som sa nestotožnil,ako by sa patrilo na hercov,ktorí prepožičiavajú svoju tvár všeobecne známym postavám dejín z rôznej časti kultúry.Ja si odnášam najprv už 12 nomináciu pre ROGERA DEAKINSA,ktorý bohužiaľ si ani tentoraz OSCARA domov neprinesie,dobrý zvuk,ale stvárnenie a rozprávanie príbehu by v rukách schopnejšieho režiséra mohlo skončiť lepšie!Takto film obdržal 3 nominácie na oscara v technických kategóriach.Po titulkoch si na film spomeniem asi len tak,že Réžia:A.Jolie! ()

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k nezkušenosti režisérky opravdu velmi slušně natočený snímek s poměrně těžko uchopitelnou tématiku, jako snímek je to sice dost standardní životopisný kousek, ale vyvedl se. Řekl bych, že hodně za to můžeme vděčit scénáři Coenových, kteří jsou ve svém oboru prostě mistry, ale musím přiznat, že pasát s uvězněním na vodě byla o dost zajímavější, než mučení v táborech, což není zase tak něco nového. Kamera a Desplatova hudba jsou bomba, jen mě trochu mrzí, že mezi herci panuje taková monotónnost a přestože O'Connell se ukázal ve svém nejlepším světle, tak tomu chybí nějaký herecký výkon, který by to mohl utáhnout až k těm pěti hvězdičkám. Ale jsem spokojený. ()

Reklama

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

To je tak, když se nejschopnější lidi v oboru sejdou pod vedením někoho bez vize a talentu. Filmoví teoretici se vždycky dohadovali, kdo že je to ten autor filmu. A argumentovali těmi nejlepšími jako Občan Kane a Vertigo. Šli na to špatně. Že na režisérovi všechno stojí, nedokazují ty od mistrů, kde se snadno řekne, že tu geniální kameru dodal prostě kameraman, ale právě ty od privilegovaných rozmazlených a notně neschopných spratků jako Angelina Jolie, která si může najmout nejlepší lidi od fochu (krom herců), ale nic z nich nedostat. Pak je naprosto jasné, co tu chybí - režie. A tenhle film jde buď prospat, nebo za jeho prázdnou aroganci, proti které se mám leda tendenci co nejarogantněji vymezit, nenávidět. 1 a 1/2 ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

MOTIVOVÁN SVOU VÍROU SPATŘIL, ŽE CESTA KUPŘEDU NENÍ POMSTOU, ALE ODPUŠTĚNÍM… /// Loui byl italskej spratek, co rost pro kriminál. Zachránil ho brácha, páč ho přivedl k běhu. Forrestovi stačilo říct „utíkej“, Loui zase reagoval na „blbýho Taliána“… Sledujeme flashbacky a hned za tu úvodní válečnou scénu chcu před Angelínou smeknout. Pak dětství, zase „přítomnost“, pak běháme a zase „přítomnost“ – tedy válka. Vono je totiž co vypravovat. Jen by bylo potřeba rozumně zvážit, jakou dobu čemu věnovat. Chápu, že „námořnický“ dobrodružství je věc neuvěřitelná, ale to, že se kluci nuděj, neznamená, že musím taky. Příběh má bejt o přežití, nezlomnosti ducha a odpuštění. Přežití by jsme měli. K odpuštění se nedostaneme. (To si musíš pustit Koleje osudu.) Zbejvá nezlomnost. Tu nám ztělesňuje šílenej žlutokožec a sadomasochistický choutky A. Jolie. Opodstatněnost drsnejch scén jsem chápal V zemi krve a medu. I tady beru, že pracovní tábor nebyl med (ale spíš krev). Ovšem proč místo nekonečnýho utrpení neukázat třeba „usmíření“, a pak… no vždyť ten týpek byl i na olympiádě v Naganu! Když dva dělají totéž, tak to prostě není totéž. Takovej Chris Kyle zažil oproti Louisovi Zamperinimu prdlajs. Ale filmově ho válcuje! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Nezlomný“, kterou v roce 2010 napsala Laura Hillenbrand, číst nebudu. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnejch událostí. 3.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Louie Zamperini sa stal v Amerike symbolom obrovskej národnej sily, ktorá ho postavila na piedestál hrdinov. Heroický príbeh syna talianskych migrantov nedal spávať spisovateľke Laure Hillenbrand a neskôr ani herečke, režisérke a hollywoodskej sexbombe Angeline Jolie. Akokoľvek vyznieva príbeh pateticky, jeho pravdivosť nepustí. Angelina Jolie však opomenula viaceré fakty a najmä obdobie dospievania pre účely zbytočného sentimentu prikrášlili. V skutočnosti bol Louie Zamperini ako tínedžer zlodej a bitkár a nie len nepochopený nezbedník čeliaci krivdám. Ale to by neboli amíci, keby neurobili aj z teroristu národného hrdinu. Za scenárom stoja autorsky spoľahliví, Oscaroví bratia Coenovci, tento príbeh však nepatrí medzi špičku ich tvorby. Príliš súcitu a úcty k príbehu im šliapalo na brzdu a pod tlakom rešpektu uviazla i Angelina. Psychologizácia postáv pláva na povrchu a ponára sa len občas a zľahka. Tri nominácie na Oscara (kamera, strih zvuku, mix zvuku) už snímke zabezpečili pozornosť, sympatie zaručí intenzita príbehu, záverečné autentické momenty dojmú. A hlavne sa na to proste dobre díva. ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (29)

  • Ako je uvedené v záverečných titulkoch, skutočný Mutsuhiro Watanabe (Miyavi) sa odmietol stretnúť s Louisom Zamperinim, súhlasil však s rozhovorom pre televízny program v roku 1998 v Tokiu. Počas rozhovoru Watanabe neoľutoval, že bil väzňov, ale priznal, že sa neriadil oficiálnymi rozkazmi, ale „osobnými citmi“ voči svojim nepriateľom. (Arsenal83)
  • Po uvedení filmu do kin se japonská veřejnost proti němu bouřila s tím, že se jejich předci ve filmu zobrazovaného brutálního chování nedopouštěli, a dokonce požadovala, aby vláda zakázala Angelině Jolie vstup do Japonska. Ta se k tomuto kroku ale uchýlit nemohla, protože existují historické důkazy, že se Japonci za druhé světové války takto brutálně chovali často. (raininface)

Súvisiace novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (viac)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (viac)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (viac)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (viac)

Reklama

Reklama