Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď policajný detektív z Baton Rouge, Bud Carter (Willem Dafoe), zatkne nájomného vraha Jesseho Weilanda (Matt Dillon), presvedčí ho, aby sa stal informátorom a donášal na najmocnejší zločinecký gang celého juhu. Podsvetie ale odhalí Weilandovu pravú totožnosť a nariadi Carterovu smrť. Obaja musia spojiť svoje sily, aby gang rozprášili a dostali za mreže najvyššieho šéfa (Tom Berenger), ktorý má všetko na svedomí. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (115)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Tento film v sebe skĺbil všetko, čo sme už tisíckrát videli inde a často krát oveľa lepšie. Matt Dillon síce hrá jednu zo svojich najlepších postáv, ale stále mi to prišlo nevyužité a trochu odfláknuté. W. Dafoe herecky nikdy nesklame, hrá o dušu, ale režisér to celé pojal dosť vlažne. Akčné scény sú iba rutina, bez nejakej adrenalínovej scény a príbeh je dosť predvídateľný bez výraznejšieho prekvapenia či zvratu v príbehu. Je to škoda, potenciál tu bol a celý čas som si vravel, že teraz niečo príde a film v mojich očiach poskočí na štyri hviezdy, ale nestalo sa. Priemer, ale pozrieť sa oplatí. 60%. ()

majo_svk 

všetky recenzie používateľa

Veľká škoda, že Bad Country nenatočil ostrieľaný David Ayer, ktorý vie tak úžasne skĺbiť realistickosť (skutočný svet), dramatickosť a akciu do výborných filmov. Námet Bad Country je výborný, obdobie zločinecky úrodné a obsadenie kvalitné. No aj napriek tomu je len dobrým filmom. Nech sa v ňom deje čokoľvek, stále je priemerný, nevýrazný, s množstvom nedotiahnutých detailov, strihačských a kameramanských nedostatkov. Akcia je bez výraznej gradácie a kvality. Tvári sa skutočne a autenticky, dramaticky a živo, ale nemáte pri ňom ten pocit. Nezažívate nič podobné ako v Drsných časoch, Kráľoch ulice alebo Patrole. Je to natočené retro štýlom, ktorý fajn, ale tá kamera a strih je bieda. Dafoe a Dillon veľmi dobrí, ale to do nadpriemernosti naozaj nestačí. Po dopozeraní, spokojnosť, zaslúžené ***, ale nič viac. Keď si však necháte prejsť hlavou, aké sračky sa točia v posledných rokoch, poviete si, ďakujeme aspoň za niečo takéto. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Akčné krimi o boji medzi gangom a políciou. Hneď na začiatku sa povedie polícií dostať za mreže nájomného vraha, ktorý sa dohodne s políciou, že im bude donášať a pomôže im dostať vodcu gangu. Herecké obsadenie celkom dobré, objaví sa aj celkom dobrá prestrelka. Skvelí, sympatickí hlavní hrdinovia a ich brilantné výkony. Výborný scenár, hlášky, dialógy postáv, akcie a napätie. Rozhodne ma tento film príjemne prekvapil a urobil mi obrovskú radosť. Snímka sa mi naozaj páčila a bolo to zatiaľ jedno z najlepších prekvapení toho roka. Pekná akčná oddychovka. Chris Brinker sa ukázal, ako dobrý režisér. Skoro retro krimi príbeh z Ameriky v časoch, kedy sa s tým policajti ani zločinci moc nes*ali. Willem Dafoe aj Matt Dillon podali dobrý výkon. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Navzdory rutinní stavbě příběhu a nepřekvapivým zvratům si tenhle celovečerní debut celkem nenápadného režiséra nese známky nezpochybnitelné kvality - zejména obsazení (Matt Dillon, Willem Dafoe) a atmosféra Louisiany 80. let minulého století s oním nezaměnitelným géniem loci amerického jihu dávají filmu tu správnou příchuť. Retro akční thriller, v němž se hrdinové nedělí podle příslušnosti k té které straně zákona, ale podle toho, zda mají či nemají ,,koule". Nostalgické připomenutí starých dobrých patriarchálních časů, v nichž mužné hrdiny nemohli hrát herci jako Tom Cruise či Matt Damon. Smutnou okolností je, že film se natáčel v Louisianě, a když byl ve fázi post-produkce, režisér Chris Brinker náhle zemřel. Debut a zároveň též derniéra krátké režijní kariéry Chrise Brinkera...velká škoda... ()

TommyDiamond 

všetky recenzie používateľa

Akčňák z kategorie pomůžu poldům dostat moje bývalý kámoše zločince za katr a dostanu milost. Film mě kupodivu nenudil. Drsňácká gesta a činy s nekompromisním průběhem postupné likvidace zločinců mi nepřišli tak špatně. Divím se ovšem, že se vůbec někdo do tak ohraného scénáře vůbec pustil. U mě je to průměr, dám tři hvězdy.... ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama