Reklama

Reklama

Buďte opatrní, akým jedlom kŕmite svoje ratolesti počas posedenia v McDonald's či KFC. Je totiž dosť pravdepodobné, že by sa mohol medzi kuracími kúskami objaviť jeden, ktorý zmení vášho, inak milého, pokrvného potomka na malé, neposlušné zombíča! Niečo obdobné totiž postretlo jednu zo základných škôl v Danville, ktorej dodávateľom stravy pre študentov je jedna z miestnych kuracích fariem. V rovnakom čase neočakávanej pohromy pribudol do pedagogického zboru nový prírastok v podobe zastupujúceho učiteľa Clinta Hadsona. Ten si svoj úvodný deň na škole určite predstavoval inak, ako byť spolu s ostatnými kolegyňami a kolegami uväznený v jednej z tried. Nič iné učiteľskému zboru však, žiaľ, neostáva. Cieľom malých zombie beštií totiž nie je nikto iný ako dospeláci. Podarí sa posledným preživším dostať z areálu školy, a tak si zachrániť holé životy? (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (19)

Trailer 1

Recenzie (87)

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

"Po pěti napůl snědených mrtvolách je to pořád děsivý, ale už tak nějak méně, že?" Parádní přírůstek do pořád ne moc rozrostlé rodinky horor-komedií (píšu o těch kvalitních), popravdě od dob Tucker a Dale vs. Zlo jsem neviděl ftipější hororovou ujeťárnu. Leigh Whannell, přestože mi znásilnil třetí Insidious, mě jako scénárista začíná bavit čím dál tím víc a Elijah Wood by se měl věnovat už jen hororům, páč i tady mu to prostě sedlo. Jop, jsem nadšenej, bedtime, motherfuckers. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Cooties ťaží hlavne z čiernohumorných situácií, ktoré boli zvyčajne aj hororovo zakončené. Tiež bolo fajn vysvetlenie pôvodu a biológie toho nebezpečného vírusu, snaha bola. Ale zostalo hlavne iba pri tom humore. Našťastie vďaka tomu, že jednotlivé postavy boli charakterovo rozmanité, o takéto humorné situácie a rôzne šialené absurdnosti nebola núdza. Žiaľ ale práve hlavná postava mi prišla hrozne nevýrazná, a vlastne v takomto duchu bol potom ladený aj celý film. Pár gagov, šialených úletov a trocha slušného gore. Chcelo to však po hororovej stránke pridať paru, hlavnú postavu viac zakčniť, viac krvi, viac tvrdosti a lepšie masky, čiže všetky hororové prvky zdvihnúť aspoň o úroveň vyššie, aby sa divák nielen smial, ale sa aj trošku bál. Celkovo sa však na film dalo pozerať bez väčších problémov a hlavne bez nudy, dokonca sa niekedy dalo aj zasmiať, takže hodnotím ako čistý priemer. 60/100 ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Deti sú pre mňa samé o sebe hororom. Nechajte ma s viac ako jedným, dlhšie ako päť minút o samote a verte, že psychická ujma bude väčšia ako zo všetkých hororov na svete dohromady. Cooties mi našťastie takú traumu nespôsobil, ale aj tak sa jedná o veľké sklamanie. Debutujúce duo režisérov akoby v tomto prípade nevedelo čo chce vlastne natočiť. Výsledkom je totiž film, ktorý je na hororovú komédiu až príliš umiernený a občas pôsobiaci ako taká komédia pre celú rodinu, vrátane nevhodného moralizovania nad ťažkým povolaním učiteľom, čím samozrejme byť nemôže vzhľadom na tie zombie deti. No nie je ani hororom, resp. hororovou komédiou, pretože na tú sa po celý čas drží priveľmi pri zemi a v porovnaní napríklad s takým Dead Snow 2 pôsobí až naivne. Masky detí sú vyslovené úbohé a predstavujú pár červených fľakov na tvári, gore scénka je slušná iba jedna („eat the cock“ s chlapcom bez čeľuste) a vtip tu zastupujú scénky učiteľov, ktorí sa chovajú skoro ako nesvojprávni chovanci ústavu, než skutočný humor. Teda aspoň ja nenachádzam nič vtipné na tom, že telocvikár nevie povedať anglické „dual rear wheel“ a 16x sa to pokúša zopakovať (skutočne čo je na tom ťažké?). U hororových komédií jednoducho preferujem oveľa nekorektnejší prístup, pretože aký zmysel sa má v takomto žánri držať na uzde? Nikomu mladšiemu to určené byť nemôže a tí ktorí sa na to podľa ratingu môžu pozerať, tak nepotrebujú, aby bol film takto korektný. Celkovo tak veľmi slabé ako horor a veľmi slabé aj ako komédia. A najnechutnejšia scénka mi prišla úvodná titulková scéna s prípravou mäsa pre burgeri a to asi pre film nie je dobrá vizitka. CELKOVO: 2* (4/10) ()

topr harley 

všetky recenzie používateľa

Jako nebylo to vůbec špatné. Mělo to zajímavý nápad. Jako klasický zombie horor to mělo šanci fungovat. Jako komedie to ale pokulhávalo a to hodně. Nějaký lepší vtip se tam hledal hodně těžko. Taky si trochu musím stěžovat na zdlouhavost a natahování nudných scén. Dal bych přednost tomu, aby tam narvali více akce. A taky bych se určitě tak nedržel při zemi při masakrování děcek. I když ono to asi nebude zrovna korektní ve americkém filmu brutálně zabíjet děcka ve velkém :-) ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Je příjemné vidět Elijaha Wooda jak z velkolepé fantasy trilogie se okamžitě přemístil k žánru Horor a velmi mu to sedí. V Maniakovi exceloval, zde je spíše takové trdlo, dokonce ve filmu dostane narážku na Pána prstenu, ale zábavná tlama to bezpochyby je. Cooties v mých očích vyniká především neotřelým originálním nápadem, kde Zombie mohou být pouze děti, na druhou stránku mě poměrně zklamaly masky, Zombie děti mají pár červených temper na tváři a tím to hasne. Gore zde nějaké také je, ale až na pár scén vyzní lehce uměle. Hlášky občas fungují, postava tělocvikáře, Elijaha či podivína je obsazena na jedničku, zbytek je takový hororový standard. Bavil jsem se, ale v každém atributu se jelo pouze na půl plynu.Story 6/10, Atmosféra 5/10, Gore 6/10, Vizuál 6/10, Akce 7/10, Zábavnost 7/10 65% ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (6)

  • V jedné ze scén říká Wade (Rainn Wilson) Cintovi (Elijah Wood), že není žádný hobit. Jedná se o narážku na trilogii Pán prstenů, kde právě Elijah hrál hobita v jedné z hlavních rolí. (cze.Oi)
  • Světovou premiéru měl film na Sundance Film Festival 18. ledna 2014 v Park City. (Ampi)

Reklama

Reklama