Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina kňazov vtrhne do domu v Amityville s cieľom vyhnať démona. Démon sa prevtelí do lampy, ktorá vo výpredaji nachádza novú majiteľku a tým pádom aj nový príbytok... (petero)

Recenzie (38)

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Taký štandartný pohodový haunted house flick, nijak nevybočujúci z tých najvyjazdenejších koľají. Pekný dom nad morom, solídne natočené, sem tam sa zablisne aj nejaký skvelý záber. Cheesy 80s kids a vedľajšie postavy, ale to patrí k tomu. Potešia scény so samovoľne zapnutou motorovkou, len škoda, že sa to ďalej nerozvynulo. Ale inak pohodička. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Oceňujem profesionálnejšie prevedenie ako v trojke, no aj tak je to nehorázna nuda. Ak niečo v tomto filme stojí za videnie, tak jedine epický záverečný súboj vymetač diabla vs. diablom posadnutá lampa. Nuž do čoho sa "Zlo" prevtelí najbližšie? Bude to koberec? Kávovar? Deka? Či nebodaj zubná kefka? Bohužiaľ, uvidím nabudúce... Raz ma ten môj fetiš v brakových pokračovaniach zabije... nudou. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

O desivých udalostiach, ktoré sa odohrali v sedemdesiatých rokoch minulého storočia v koloniálnom dome v new yorkskej rezidenčnej štvrti Amityville na Long Islande sa natočilo mnoho snímkov. Niektoré sú fakt strašidelné horrory, iné za moc nestoja. Televízny film "Diabol z Amityville" z roku 1989 jasne patrí do tej druhej kategórie. Príbeh o tom, že v garážovom výpredaji bola predaná diablom posadnutá nočná lampa, ktorá je následne odoslaná do Kalifornie sa mi zdá poriadne pritiahnutý za vlasy. Zlo z Amityville sa ukrylo do gýčovej lampy a odcestovalo na západné pobrežie spojených štátov amerických. ** ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Dalsia seria, u ktorej nedam na kultovu jednicku - Amityvilel Horror 1979 dopustit - najlepsie horory vznikli v neprekonanych 70. rokoch - pre mna takmer kultovy status ma aj dvojka Amityville II Possession 1982. Skoda, ze u hororov je logika konania postav uz dlhodobym problemom, herecke vykony su v hororoch --- pofiderne a myslienka ze "zlo sa reinkarnovalo do lampy a odcestovalo na druhy koniec USA" - tak z toho sa smejem doteraz 5 % ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Tak tvorcovia mi urobili radosť, po veľkej tragédii, ktorá bola natočená v tom istom roku ako tento film, som radšej nič nečakal, ale dopadlo to slušne. Príbeh o lampe, ktorú by som nekúpil ani za 1 cent a ešte ako bonus, je v nej démon, no paráda. Je tu viacero Vychytáviek a nápadov a od začiatku ma ťaživú atmosféru. Smrteľné nehody sú klasické, ale slušne spracované. Film naozaj nenudí, stále sa tu niečo deje a v niektorých prípadoch vie aj efektne vystrašiť. Ale herci mi pripadali ako mechom udretý, dávam silné 3*. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (2)

  • Replika domu z Amityville byla pro potřeby natáčení postavena na 402 východní ulici v kalifornském St. Wilmingtonu. Exteriéra domu Alice Laeacock (Jane Wyatt) pak byly natočeny u James Sharp House 11840 v Santa Paule. (Terva)

Reklama

Reklama