Reklama

Reklama

Rammstein: Mein Herz brennt

(hudobný videoklip)

Recenzie (17)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Pieseň "Mein Herz brennt" je úvodná, v poradí prvá skladba z tretieho radového štúdiového albumu nemeckej industrial metalovej hudobnej skupiny Rammstein. Album nesie názov "Mutter". Vyšiel druhého apríla roku 2001 pod značkou vydavateľstva Motor Music. Oficiálny videoklip ku songu "Mein Herz brennt" mal však premiéru až štrnásteho decembra 2012. Má zvláštnu, temnú, bizarne horrorovú atmosféru. Ako býva štandardom u klipov, tejto svojráznej neue deutsche härte formácie, je to nekonvenčné, kontroverzné, pre niektorých divákov možno až šokujúce dielo. Hudobne vymakané, po filmovej stránke profesionálne odvedené, producentsky finančne veľmi štedro zabezpečené. Skrátka, starý dobrý Rammstein, tak ako som na neho zvyknutý. **** ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Jedna z najznámejších skladieb skupiny Rammstein, pochádzajúca z albumu "Mutter", sa svojho videoklipu nedočkala ihneď. Video vizuál k nej vyšiel až po jedenástich rokoch od jej vydania, konkrétne na konci roku 2012. V tomto prípade ale pokojne možno povedať, že "čakať" sa oplatilo, pretože ak niečo robí Rammstein, tak to robí precízne, kontroverzne a vloží do toho aj veľkú časť seba. Videoklip k tejto skladbe adekvátne spĺňa všetky tieto faktory a možno sa baviť o tom, či ich neposúva na ešte vyšší level, než na aký bol poslucháč skupiny Rammster doposiaľ zvyknutý. O kvalitatívnej stránke hudby snáď ani nemožno pochybovať. Kombinuje v sebe hlboký hlas frontmana Tilla Lindemanna so zvukom gitár, vychytaných bicích, ale hlavne sláčikového sprievodu, ktorý skladbe dodáva to, vďaka čomu poslucháča naplno dostane. Podobne sa dá zhodnotiť aj vizuálna stránka videoklipu. Má silný, ale hlavne "disturbing" príbeh, na ktorý sa treba pozerať s miernym odstupom. Niektoré scény v ňom diváka prinútia cítiť sa nekomfortne znovu a znovu, keď videoklip vidí. V tom je však jeho sila, vďaka ktorej tu Rammstein naplno boduje. A to ostáva spomenúť aj kvalitne spracovanú kameru, strih a hlavne dobre pôsobiace farby. Aj napriek tomu, že ich nie je veľa, oku lahodia. Mein Herz brennt je desivá a desivo dobrá záležitosť. Od Rammstein očakávateľné, ale opäť raz s niečím, čo diváka prekvapí a dokáže mu, že tomuto nemeckému zoskupenie nedochádzajú nápady ani po toľkých rokoch na scéne. Spomedzi množstva ich videoklipov treba tento zaradiť dosť vysoko, hoci na najvyššiu métu určite nesiaha. ()

Rousse 

všetky recenzie používateľa

Nun liebe Kinder gebt fein Acht ich bin die Stimme aus dem Kissen... a přinesl jsem vám nový klípek na starší písničku. Klip je opět stylově ujetý - prostě typický "made in Rammstein team", takže nic pro jemnocitné duše. Ale nechybí mu nápad, myšlenka, kvalita a špičkové provedení. Mimochodem - vidět a slyšet živě tuto písničku hrát Rammstein v doprovodu s Apocalypticou - nezapomenutelný zážitek:-) ()

Zaujímavosti (1)

  • Klip k písni byl natočen v bývalém vojenském lazaretu Beelitz jižně od Berlína. (frajcz)

Reklama

Reklama