Reklama

Reklama

Pes menom Hubert

  • Česko Psí vévoda (viac)

Obsahy(1)

Milý, ale trocha čudácky vojvoda z Dingwallu (John Neville) sa všemožne stará o vidieckych obyvateľov svojho panstva a veľmi štedro ich podporuje. Tvrdí, že vznešenejšie je dávať než brať, a tak pre blaho dedinčanov neváha predávať svoj vlastný majetok, umelecké zbierky a nábytok. To sa však nepáči jeho chamtivému synovcovi Cecilovi Cavendishovi (Oliver Muirhead), ktorý s hrôzou sleduje, ako prichádza o dedičstvo. Keď sa Cecil pokúsi zasiahnuť do záchrany majetku viac než sa patrí, vojvoda na smrteľnej posteli zmení závet. A celý svoj majetok, ako i šľachtický titul, odkáže svojmu milovanému psovi Hubertovi. Za jeho opatrovníčku ustanoví dcéru svojho komorníka Clivea Chivasa, sympatickú Charlottu (Courtnee Draperová), a poverí ju, aby aj s otcovou pomocou ochraňovala nového štvornohého vojvodu pred ľstivými útokmi Cecila a jeho rovnako chamtivej priateľky. Okrem marenia Cecilových plánov, ako sa zmocniť sídla, majetku aj titulu, čakajú na Charlotte s Hubertom aj ďalšie problémy, ktoré im prinesie láska. Zatiaľ čo slúžka Charlotte sa zamiluje do očarujúceho Floriana, ktorý je v skutočnosti šľachticom, ale skrýva sa pod maskou obyčajného vidieckeho mladíka, psí vojvoda Hubert musí vyriešiť ľúbostný trojuholník, do ktorého sa zaplietol s pudlíčkou Koketkou a jazvečíčkou Daisy. Keďže aj v skúške o získanie šľachtického titulu roztomilý psík Hubert obstál, lotrovský Cecil zosnuje ďalší plán, aby ukoristil aspoň strýkove klenoty. Zariadi, aby sa stratila Hubertova láska Daisy. Čo takto oženiť Huberta s Cecilovou fenkou Koketkou? Hubert je už plnoletý, má 21 psích rokov a na súhlas už nepotrebuje poručníčku... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (8)

tomtomtoma 

všetky recenzie používateľa

Netradiční a trochu dětinská rodinná komedie, plná pejsků a jedné lišky. Zajímavý nápad vyznívá vskutku až moc dětinsky. Je tu klasická romantická linie dospívajících, s nutnou odmlkou dětinského rozčarování, kdy je nevyřčená skutečnost brána jako zrada. Psi, kterým jsou přičítány lidské vlastnosti a skutky a provádějí obdivuhodné kousky, tak lidské, jsou sice roztomilá stvoření, ale situaci nezachraňují. A pak všechny akce se zvrhávají ve velké zvrhlé lidsko-psí orgie, kde je vše mezidruhové dovoleno. Obrovské dědictví je v zájmu odstaveného dědice a tak se dějí věci, většinou bohužel dětinské. Ale samozřejmě všechno dobře dopadne. V hlavních rolích jsou psi. Ať už je to nový vévoda Dingwallu Hubert, nebo jeho dávná láska Daisy, či letmá známost načančané Coquette. Z dalších rolí: starý vévoda (John Neville), který díky věku umírá, jeho starý oddaný majordomus Clive Chives (James Doohan), s neteří Charlotte (Courtnee Draper), která byla ustanovena poručníkem psího vévody, kuchtík Florian (Jeremy Maxwell), šlechtického původu a láska Charlotty, vévodův synovec Cecil Cavendish (Oliver Muirhead), nechtějící se smířit se svým odstavením od dědictví, Cecilova chamtivá přítelkyně Shamela Stewart (Sophie Heyman), toužící po velkém majetku, a rozverná anglická královna (Carolyn Sadowska), uvádějící Huberta vévodou panství. Zajímavý a sympatický pokus, ale na můj vkus až příliš dětinské, ale co se může namítat proti vkusu? ()

Reklama

Smok 

všetky recenzie používateľa

Ak človek prehryzne onen prihlúply nápad, že by sa nejaký hafan mal stať vojvodom, a len si užíva si jeho kúsky, celkom sa film dá stráviť a malý divák ho bude určite "baštiť". Tí starší si ešte poprípade môžu zdriemnuť, lebo naše komerčné televízie takéto kúsky s obľubou dávajú cez víkend doobeda a to sa predsa človeku hodí. Koniec koncov, dosť ľudí sa baví pri Beethovenovi, Rexovi, dalmatíncoch, cvičených opiciach a čojaviem ešte akej hávedi, tak prečo nie aj pri vojvodovi Hubertovi? ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama