Reklama

Reklama

Pes menom Hubert

  • Česko Psí vévoda (viac)

Obsahy(1)

Milý, ale trocha čudácky vojvoda z Dingwallu (John Neville) sa všemožne stará o vidieckych obyvateľov svojho panstva a veľmi štedro ich podporuje. Tvrdí, že vznešenejšie je dávať než brať, a tak pre blaho dedinčanov neváha predávať svoj vlastný majetok, umelecké zbierky a nábytok. To sa však nepáči jeho chamtivému synovcovi Cecilovi Cavendishovi (Oliver Muirhead), ktorý s hrôzou sleduje, ako prichádza o dedičstvo. Keď sa Cecil pokúsi zasiahnuť do záchrany majetku viac než sa patrí, vojvoda na smrteľnej posteli zmení závet. A celý svoj majetok, ako i šľachtický titul, odkáže svojmu milovanému psovi Hubertovi. Za jeho opatrovníčku ustanoví dcéru svojho komorníka Clivea Chivasa, sympatickú Charlottu (Courtnee Draperová), a poverí ju, aby aj s otcovou pomocou ochraňovala nového štvornohého vojvodu pred ľstivými útokmi Cecila a jeho rovnako chamtivej priateľky. Okrem marenia Cecilových plánov, ako sa zmocniť sídla, majetku aj titulu, čakajú na Charlotte s Hubertom aj ďalšie problémy, ktoré im prinesie láska. Zatiaľ čo slúžka Charlotte sa zamiluje do očarujúceho Floriana, ktorý je v skutočnosti šľachticom, ale skrýva sa pod maskou obyčajného vidieckeho mladíka, psí vojvoda Hubert musí vyriešiť ľúbostný trojuholník, do ktorého sa zaplietol s pudlíčkou Koketkou a jazvečíčkou Daisy. Keďže aj v skúške o získanie šľachtického titulu roztomilý psík Hubert obstál, lotrovský Cecil zosnuje ďalší plán, aby ukoristil aspoň strýkove klenoty. Zariadi, aby sa stratila Hubertova láska Daisy. Čo takto oženiť Huberta s Cecilovou fenkou Koketkou? Hubert je už plnoletý, má 21 psích rokov a na súhlas už nepotrebuje poručníčku... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (8)

Smok 

všetky recenzie používateľa

Ak človek prehryzne onen prihlúply nápad, že by sa nejaký hafan mal stať vojvodom, a len si užíva si jeho kúsky, celkom sa film dá stráviť a malý divák ho bude určite "baštiť". Tí starší si ešte poprípade môžu zdriemnuť, lebo naše komerčné televízie takéto kúsky s obľubou dávajú cez víkend doobeda a to sa predsa človeku hodí. Koniec koncov, dosť ľudí sa baví pri Beethovenovi, Rexovi, dalmatíncoch, cvičených opiciach a čojaviem ešte akej hávedi, tak prečo nie aj pri vojvodovi Hubertovi? ()

Reklama

tomtomtoma 

všetky recenzie používateľa

Netradiční a trochu dětinská rodinná komedie, plná pejsků a jedné lišky. Zajímavý nápad vyznívá vskutku až moc dětinsky. Je tu klasická romantická linie dospívajících, s nutnou odmlkou dětinského rozčarování, kdy je nevyřčená skutečnost brána jako zrada. Psi, kterým jsou přičítány lidské vlastnosti a skutky a provádějí obdivuhodné kousky, tak lidské, jsou sice roztomilá stvoření, ale situaci nezachraňují. A pak všechny akce se zvrhávají ve velké zvrhlé lidsko-psí orgie, kde je vše mezidruhové dovoleno. Obrovské dědictví je v zájmu odstaveného dědice a tak se dějí věci, většinou bohužel dětinské. Ale samozřejmě všechno dobře dopadne. V hlavních rolích jsou psi. Ať už je to nový vévoda Dingwallu Hubert, nebo jeho dávná láska Daisy, či letmá známost načančané Coquette. Z dalších rolí: starý vévoda (John Neville), který díky věku umírá, jeho starý oddaný majordomus Clive Chives (James Doohan), s neteří Charlotte (Courtnee Draper), která byla ustanovena poručníkem psího vévody, kuchtík Florian (Jeremy Maxwell), šlechtického původu a láska Charlotty, vévodův synovec Cecil Cavendish (Oliver Muirhead), nechtějící se smířit se svým odstavením od dědictví, Cecilova chamtivá přítelkyně Shamela Stewart (Sophie Heyman), toužící po velkém majetku, a rozverná anglická královna (Carolyn Sadowska), uvádějící Huberta vévodou panství. Zajímavý a sympatický pokus, ale na můj vkus až příliš dětinské, ale co se může namítat proti vkusu? ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama