Reklama

Reklama

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(viac)

Videá (52)

Trailer

Recenzie (253)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Fajn námet o celom tom pôsobivom zákulisí vyjednávania pred draftom a počas draftu. Aj keď hneď na úvod musím povedať, že oveľa viac by som ocenil, keby bol sfilmovaný radšej námet z hokejovej NHL, keďže NFL ide prakticky úplne mimo môjho športového sledovania a fandenia. Nuž, ale aj toto bolo zaujímavé a pekne vystihnuté aké šachy sa odohrávajú medzi manažérmi veľkých klubov. Aj keď musím s poľutovaním uznať, že ten záver mi prišiel dosť absurdný. Hlavne keď Seattle Seahawks vymenili všetko to čo ešte pred pár hodinami získali a v podstate boli zmierení, že Boa aj tak mať nebudú. Áno, šport síce často postráda logiku, ale žeby až takto? No nie... ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Je imponujúce, že tvorcovia dospeli do fázy, že treba inovovať a aj športové filmy treba predostrieť do iných etáp a cieľov, kľudne i zákulisných. Draft je z tohoto hľadiska veľmi solídnym prvkovým námetom. Platí to i o menej zaujímavom športe, akým pre nás v Európe, americký futbal rozhodne je. Rovnako aj diferenciálna prítomnosť uvažovania a konfrontácie poteší, čím snímok získava renomé. Čo ma nenadchne, je taká tá časová tieseň, moralizujúce pravítko a zvratové (t.j. dokonalé) ťahy na poslednú chvíľu. Vzhľadom k faktu, koľko športových snímok ma zaujalo viac, zostanem (zatiaľ) na tej neobľúbenej hranici sedemdesiatich percent. Sorry. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

I když mě americký fotbal absolutně nezajímá a snad ani neznám jediný tým, tak tohle je dobré drama, které mě upoutalo, a to hlavně díky skvělému výkonu Kevina Costnera. Ivan Reitman používá zajímavé nástroje, hlavně dva obrazy v jednom, ale tohle stojí na hercích, kteří se vžili do svých rolí, a jde jim to dobře. Je tu krásně vidět, jaký je to byznys a jak snadno to dokáže ničit životy. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Film z prostedia o ktorom viem velky prd. Vdaka tomu som sa miestami trochu stracal, ale vdaka sympatickemu Costnerovi to bolo po celu stopaz napinave. Costner a filmy so sportovou tematikou sa skoro vzdy rovna skvely film. Hlavna linia je o drafte. Ta je strhujuca, druha linia je romanticka. Ta mi pripadala v pohode. Aj ked mohli vybrat sympatickejsiu herecku ako Jennifer Garner. A tretia linia so smrtou otca Costnerovej postavy je ako jedina trochu otravna. Ale nastastie ma fakt minimum priestoru. Rozmyslal som medzi 3 a 4 hiezdickami, ale tentokrat zvolim vyssie hodnotenie vdaka Costnerovi, ktoreho som skoro 10 rokov nevidel v tak dobrom filme. Stale ma charizmu na to, aby utiahol film. Fanusikovia americkeho fotbalu z toho budu v siedmom nebi. 7/10. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Americký fotbal je pro mě španělskou vesnicí (jako v podstatě každý sport, haha :-D) a snímek mi jako nezasvěcenému divákovi absolutně nebyl schopný vysvětlit, jaké jsou vlastně přesná pravidla hry (myšleno toho "draftu"), a co se hraje, co bude úspěchem a podobně. A také působí přinejmenším trochu divně, když film v závěru Costnerův výkon prodává jako vítězství dobrého taktizování a zachování chladné hlavy, když to ve skutečnosti v podstatě totálně náhodně vyhaluzil a celou dobu se mu všechno akorát rozpadalo pod rukama. Herecky a řemeslně v pohodě, ale z výše uvedených důvodů jsem se do toho filmu nezvládl ponořit, ani trochu. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (9)

  • Vo filme sa objavil aj Roger Goodell, od roku 2006 komisár (výkonný riaditeľ) profesionálnej ligy amerického futbalu NFL – v scéne pred zahájením Draftu víta v MVP lóži majiteľa Clevelandu Browns Anthony Molinu (ktorého hrá Frank Langella). (marlon)
  • Filmování probíhalo na Manhattanu v New Yorku a v aquaparku Wildwater Kingdom v ohioském městě Aurora. (reich)
  • Herec Chadwick Boseman mal v čase natáčania už 37 rokov, no i tak stvárnil postavu univerzitného hráča. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (viac)

Reklama

Reklama