Reklama

Reklama

Miliardár Damian Hale (držiteľ Oscara Ben Kingsley) sa vo finančnom svete dostal na absolútny vrchol. Keď mu diagnostikujú smrteľnú chorobu, podstúpi radikálny lekársky zákrok na klinike, ktorá bohatým poskytuje nadštandardné služby. Jej zamestnanci zinscenujú Damianovu smrť a jeho vedomie pretransformujú do nového, mladšieho tela. Damian, z ktorého je teraz Edward (Ryan Reynolds), si zvyká na nové telo a plnými dúškami si užíva svoj nový život bohatého muža s fantastickým postavením a možnosťami. Jediným rušivým momentom sú flashbecky z minulosti, ktoré sa mu zjavujú v mysli. Je to daň za nesmrteľnosť? Nepríjemné spomienky sa vracajú s čoraz väčšou intenzitou a Damian začína postupne odhaľovať pozadie organizácie, ktorá je pripravená umlčať ho, aby ochránila svoje tajomstvá a to kým sa vlastne stal. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (387)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Tak si to u mě Tarsem Singh po Válce Bohů a Sněhurce zase napravil. Nesmrtelný je totiž skvělý film, který sci-fi, drama a akčno skloubil tak, jak se to povedlo například Minority Report(u) Stevena Spielberga. Tedy úplně přirozeně. Skvěle to vypadá, že to trvá dvě hodiny jsem si (na rozdíl třeba od Pádu) takřka neuvědomil a herce a herečky byla radost sledovat. Finále jako ze Staré pušky mi udělalo radost, neberu ho jako krádež, ale jako přesnou a stejně působivou citaci. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Skvelý "malý" jarný thrilller (Limitless, Source Code), nasadený nešťastne v letnej sezóne. Super nápad, prekvapivé zvraty, znesiteľná dávka žánrových klišé a sentimentu. Scenár občas urýchlene zjednodušuje dopad zvratov na reakcie postáv, ale robí to za účelom udržania svižnej dynamiky rozprávania, ktorá je perfektná. Akčné scény nečakane napínavé a drsné. Konečne mainstreamovo efektívne zužitkovaná Singhova exotická réžia. Jedna z najlepších Reynoldsových rolí. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nepamätám si, kedy som naposledy odišiel z kina a povedal si, že film bol na 100% OK. Ani neviem čo viac o tom povedať, je to proste fajn thriller s dobrými nápadmi, no na druhú stranu si myslím, že mohli ísť v nich trošku viacej do hĺbky a spraviť to trošku zaujímavejšie. Vo filme podľa mňa nie je vôbec nič zlé, čo by divákov mohlo iritovať, no nič v ňom pre mňa nekričí, že je nutnosť ho vidieť a to je trošku jeho najväčší problém. Napriek tomu ako veľmi obdivujem Bena Kingsleyho a rovnako aj Ryana Reynoldsa, musím sa priznať, že "Self/Less" je trošku podľa mňa premrhaný potenciál, kde máme film s dobrým nápadom, no to je asi tak všetko. Herci sú dobrí, réžia je solídna, no čo sa týka príbehu, postáv, zvratov a všetkého ostatného, tak to spadá do okey kategórie. Je to film, ktorý si v pokoji pozriete, užijete si ho a na druhý deň na neho zabudnete. Ak hľadáte film, ktorý spracoval podobnú myšlienku (podľa mňa) lepšie, tak si radšej čeknite Schwarzeneggerov 6th Day. Viem, že tu máme namiesto prázdnych schránok ľudské klony, no spracovanie filmu je oveľa zaujímavejšie a dej je menej odhadnuteľný. Hodnotenie: C+ ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Self/less je rozporuplná snímka o "cestovaní v čase". Scenár sa ukázal byť určite zaujímavý, ale veru neutiahne plných 100 minút bez väčších ideí. Self/less má isté čaro, ale v centre sa ukáže ako nie veľmi originálny. No a čo viac, na začiatku druhej polovice si začnú mnohí klásť otázky i dávať stávky, čo sa musí stať do konca, no a veru mnohé na istotu vyjdú. Prekvapenia na konci, pomer tam je i témy sú jasné. Návraty do minulosti, prezretie samého seba. Budúcnosť je síce načrtnutá, ale obrovskú futuristickú sondu nečakajte. Ani jeho tradičné spomaľovačky či iné efekty nenaplnili stopáž v očakávanej miere. Avšak nad hranicu nadpriemeru ešte dokážu vystreliť Self/less herci. Ben Kingsley je nečakane obstojný, ale veľa priestoru nemá. Ryan Reynolds si ťahá väčšinu filmu sám, ale ani v jeho filmografii nebude táto rola najsilnejšia - skôr dobrý štandard. Mrzí ma však že vo filme nieje žiadna sexi kosť, ktorá by ťahala ženskú stránku filmu. ()

Marsik 

všetky recenzie používateľa

Ještě ve starém roce (těsně před půlnocí) jsem stihl shlédnout tuto novinku se sympaťákem Ryanem Reynoldsem. Nápad, akce i zpracování byly fajn, ale hodně tomu sráží hodnocení ta předvídatelnost! Zvolil jsem tentokrát CZ dabing (kde BTW pan Saic mi na Ryana moc nešel), ale vcelku rychle jsem si zvykl. Je to takové na hraně, ale nakonec ty velmi těsné 4 hvězdičky přidělím, vždyť je přece Silvestr :) 70% (with J.) ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (6)

  • Damian v těle Marka (Ryan Reynolds) zjistí, že zná bojové umění, které se Mark naučil jako voják. Tyto dovednosti jsou uchovávány v míše a ne v mozku, protože jsou naučené tak, aby se daly provést rychle, bez přemýšlení. (tom.nosek)
  • Přístroj, který je ve filmu používán pro přenos vědomí, je ve skutečnosti upravený CT skener používaný ve zdravotnictví. (oje)
  • Dýňový vodojem se ve filmu nachází v Missouri. Ve skutečnosti se ale dotyčný vodojem nachází v Louisianě a jeho dýňový vzhled byl navíc vytvořen pouze pro natáčení filmu (tom.nosek)

Súvisiace novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (viac)

Reklama

Reklama