Reklama

Reklama

VOD (1)

Film nakrútený podľa skutočných udalostí, ktoré sa odohrali v roku 1986, je poctou letuške menom Neerja Bhanot (Sonam Kapoor), ktorá v extrémne vypätej situácii prejavila neuveriteľnú odvahu a statočnosť. V noci zo 4. na 5. septembra sa podarilo palestínskej teroristickej organizácii zmocniť lietadla spoločnosti Pan Am s viac ako 300 cestujúcimi na palube, ktorých chceli vymeniť za svojich uväznených spolubojovníkov na Cypre. Avšak práve neuveriteľná nebojácnosť a pohotovosť v konaní iba dvadsaťtriročnej Neerji, ktorá vtedy po prvýkrát nastúpila do služby ako vrchná stevardka, sa im tento plán nepodarilo uskutočniť. (sochoking)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (33)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Určite si väčšina spomína na snímok "United 93". Pokiaľ má niekto v merku aj tento počin, pričom sa mu prvo spomínaný film pozdával rovnako ako mne (a to nemám rád Ameriku!), rozhodne by drámu "Neerja" nemal odkladať. Bolo mojou hlúposťou "držať ho v šuplíku" tak dlhú dobu. Skutočne veľmi (ne)príjemný zážitok, ktorý vyvoláva rôznorodé pocity. Od zlosti, nemohúcnosti, nenávisti, po lásku, nehu i rešpekt zároveň. Samotnému spracovaniu by sa dalo kadečo vytknúť, pričom "nesklamal" najmä "americky" poňatý záver. Avšak kvalita prevedenia, herecké výkony sú skutočne hollywoodske. Od úvodu vtiahnutý, v závere doslova vygrcnutý. Nemôžem teda inak, iba to mierne pri hodnotení prehnať, a udeliť oldomáš v podobe štyroch hviezd. Na záver už len dodám, kto nevie o čo sa jedná, (nakoľko je snímok natočený podľa skutočnosti), nech hlavne na internete nebáda (!), a nechá sa unášať vlastným zrodom pocitov nepoznania tohto príbehu. ()

Handle 

všetky recenzie používateľa

Na Neerju jsem se díval pozdě v noci, ale snímek mě naprosto vtáhl do děje, byl jsem pořád v napětí. Po skončení filmu mi bylo fakt smutno - až se mi z toho všeho chtělo brečet, emočně mě to dostalo fakt na 100 %. Musím ale říct, že mě snímek překvapil i svými filmařskými kvalitami, od Indie jsem takhle slušné zpracování nečekal. Celkově opravdu extrémně silná nálož, dost mě mrzí, že se takto zajímavý film nedostane více mezi lidi, určitě by si zasloužil mnohem větší pozornost. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

O hrdinke menom Neerja z letu Pan Am 73 som doteraz ešte nepočul, takže na mňa čakala napínavá dráma. Príbeh, ktorý sa odohral 5.9.1986, bol pre mňa teda úplnou novinkou a napätie sa vďaka tomu udržalo až do úplného koncu (aj keď som mal tušenie, že to takto napokon skončí). Námet aj posolstvo tohto filmu bolo výborné, akurát to bolo zbytočne natiahnuté do príliš dlhej stopáže. Dalo by sa to kľudne skrátiť aj do 90-minútového filmu. A niektoré momenty žiaľ pôsobili dosť nedôveryhodne, ba priam neuveriteľne. Možno zas zbytočná hyperbolizácia niektorých činov nebola až tak nutná. Ale asi chceli ešte viac tým zvýrazniť posolstvo celého diela. Ale u mňa to skôr ubralo z celkového dojmu, ale tak na solídne 3* to predsa len bolo! ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Hodne slusne drama, ktere je natoceno podle skutecnych udalosti. Dobre propletene stripky ze zivota Neerjy s aktualnim denim na palube uneseneho letadla. Vyborne herecke vykony teroristu a Sonam Kapoor, ktera Neerjy Bhanot jakoby z oka vypadla. Skoda citove prepaleneho konce, jinak by se dalo uvazovat i o plnem poctu. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Po obrovskej spokojnosti s indickým filmom Dangal som siahol po ďalšom dostupnom filme z bollywoodu, ten však priemer neprekonal. Obsah filmu navnadil, teroristi v lietadle je vďačná téma. Režisér však nedokázal udržať napätie a zbytočne trhá dramatické scény krátkymi spomienkami na šťastné momenty z minulosti. Nehovorím, že by to nemohlo fungovať, ale tu to nešlo. Záver som doslova pretrpel. Matka nebohej letušky cez slzy 10 minút melie o tom aká bola jej dcéra statočná. Divák to sledoval takmer 2 hodiny, divák vie, že bola dobrá a statočná, preto celý záver vyznieva úplne zbytočne a dlhá uplakaná scéna tomu nepomáha. Tesne pred záverečnými titulkami vidíme skutočné zábery a niekoľko viet o uznaní jej statočnosti od najvyšších predstaviteľov štátu. Škoda toho, výborný námet, život vie písať príbehy, ale nie každému režisérovi je súdené dobiť svet. 60%. ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama