Reklama

Reklama

Žena v klietke

  • Česko Žena v kleci (viac)
Trailer 1

Po tragickej prestrelke, pri ktorej jeden z jeho kolegov zahynul a ďalší ochrnul, bol komisár Carl Morck preložený na novozriadené Oddelenie Q, ktorého úlohou je vytriediť nevyriešené a odložené prípady. Jeho jediným kolegom v pivničných priestoroch je nový asistent Assad. Napriek výslovnému zákazu Morck takmer okamžite začína na vlastnú päsť riešiť prípad populárnej političky, ktorá pred piatimi rokmi záhadne zmizla počas plavby na trajekte. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (449)

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Hned ze začátku bych chtěla říct, že je to nadprůměr, ale tu čtvrtou hvězdu prostě nedám, jelikož mi tam chybělo trochu víc akce, nebo alespoň napětí. Příběh je výborný a hodně zajímavý. Herci jsou skvělí, ale nepřipadá mi to jako mysteriózní thriller, spíše pouze jako krimi, které má hodně poutavý a drastický příběh. Musím, ale uznat, že hodně kvalitní podívaná, jak jsem očekávala. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Já chci seriál z Oddělení Q! Aneb odložené případy, které nevyřešil hloupý kolega... S charismatickou dvojicí "Šmoulou Protivou" a Arabem jsem se setkala již ve Složce 64, do které jsem se pustila, aniž bych měla ponětí o existenci jeho předchůdců. Žena v kleci je trochu slabší, ale stále poutavý příběh pro všechny milovníky kriminálek. SPOILER Ani mi nevadil happy end, kdy našli pohřešovanou živou v tlakové komoře (i když spíš polomrtvou). ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Bez zbytočných spoilerov, bez vyzradenia pointy - zaujímavá, severská - detektívka s kvalitnou ústrednou dvojicou vyšetrovateľov v novo - otvorenom oddelení Q, kde najprv prvý kolega, tvrdohlavý, ale zásadový detektív Carl stratil v akcii kolegu, tak teraz je preložený práve na nové oddelenie, kde mu pripadne nový kolega, asistent Assad. Na tomto oddelení sa otvárajú staré - nevyriešené prípady, keď Carla zaujme prípad zmiznutia Merete Lynggaardovej, ktorá za záhadných okolností zmizla, pričom svedkom bol jej trochu pribrzdený brat, menom Uffe. Mimochodom, Merete je politička, a tak sa vynárajú otázniky, kto to ma na svedomí, kto má v tom prsty ? Libanonský herec Fares Fares ( nechápem, ako môžu mať títo ľudia rovnaké meno i priezvisko: Abdullah Abdullah a pod ), je chválitebný ako Assad, ktorý povzbudzuje, inak depresívneho kolegu Carla Mørcka, predstaviteľ Nikolaj Lie Kaas, dánsky herec vštepil svojej postave veľký intelekt a odhodlanie vypátrať skutočnosti, keď problémy sa dostavia tak, že najvyšší im bude hádzať kolená pod kolená... Dobrá detektívka s dobrou atmosférou, akú severania dokážu sprostredkovať, po záverečných titulkov budete vskutku spokojní, nie je to zlý film, ani nijako svetoborný, ja by som usúdil ako lepší priemer, kde sa teším na pokračovania dobrodružstiev detektívov na striebornom plátne, lebo do literatúry sa pustiť nehodlám, kde si myslím, že by to bolo asi zaujímavejšie, ako sledovať to na plátne, ale nakoniec: Skúste to, nič za to nedáte, len 90. minút voľného času, ktorý nebude stratený, zahodený, ... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Z počiatku a v podstate dosť dlhú dobu solídna detektívka s patričnou severskou atmosférou, niekoľkými scénami, kde úplne stačilo iba sledovať tvár niekoho, kto niekoho spoznal, aby nás schladilo. Tretí akt začína bohužiaľ tým najotrepanejším klišé filmoch s policajtmi, aké si viete predstaviť a od tohto momentu je všetko v kýbli. O čo ide, nie je tak zaujímavé, ako pátranie po tajomstvách a záverečné prelnutie oboch dejových línií je časovo tak presne naordinované, že takto vtipne by to vymysleli iba Zuckerovci. Celé rozuzlenie je jedna nechcená paródia, kde ide o sekundy, pritom predtým išlo o roky schovávania a vyšetrovania zároveň. Ak by bol film nejaká filozofická úvaha o osude, prosím, ale je iba tuctovou detektívkou vhodnou do Odložených prípadov. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Možnože na konci sa niektoré veci dejú až príliš náhodne a uponáhľane, ale inak skvelá severská detektívka s temnou atmosférou, príjemne priamočiarym a jednoduchým, ale napriek tomu solídne a nie zle zamotaným zločinom a, to predovšetkým, extra sympatickou ústrednou dvojkou vyšetrovateľov. Akurát teda na tej káve by ešte bolo fajn zapracovať. Ale tak zas ja mám rád silnú. Takú, aký je tento film. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (9)

  • Jedná se o filmovou adaptaci prvního dílu dánské série případů oddělení Q v čele s komisařem Carlem Mørckem. Autorem literární předlohy je Jussi Adler-Olsen. Knižní sérii v České republice vydává nakladatelství Host. (claudel)
  • Když si Uffe Lynggaard (Mikkel Boe Følsgaard) namáčí ukousnutý párek v hořčici a kečupu, tak v dalším záběru je tentýž párek nedotčený. (moznazitra)
  • Herec Fares Fares v skutočnosti žije vo Švédsku a pre úlohu Asada sa musel naučiť po dánsky. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (viac)

Reklama

Reklama