Reklama

Reklama

Píše sa rok 1988. Kat (Shailene Woodley) hrajú zo slúchadiel jej walkmana sladké tóny "Cocteau Twins", má sedemnásť a začína si uvedomovať bujnenie hormónov vo svojom tele. Je jediným dieťaťom svojich rodičov, ktorí navonok predstierajú, že v ich manželstve je všetko v poriadku. Avšak jedného dňa sa chod rodiny zmení po tom, ako Katina matka Eve (Eva Green) náhle a bez stopy zmizne, rovnako ako Katino panenstvo s chlapcom od susedov, Philom Hillmanom (Shiloh Fernandez). Ako plynie čas, Kat pomaly prichádza do konfrontácie s viacerými teóriami o matkinom zmiznutí a začína si uvedomovať, aký veľký vplyv na ňu mala... (sochoking)

(viac)

Videá (6)

Trailer

Recenzie (114)

claudel 

všetky recenzie používateľa

Kde ty časy jsou, kdy se mohl film Gregga Arakiho dostat do českých kin. Přitom White Bird in a Blizzard by si nějaké diváky najít mohl už jen díky Shailene a Evě. Po uplynulém víkendu jsem po filmové stránce spokojen jako už dlouho ne. Dva filmy s Shailene Woodley a dvakrát plný počet. Ani se mi tomu nechce věřit. V prvním případě komerční megahit, v tomto případě komorní, nezávislý film s úžasnou atmosférou, která mi zpočátku bez zřejmého důvodu připomenula Smrt panen. Asi bych tu mohl pět chválu a ódy až donekonečna, Shailene vynikající, Eva vynikající, splnila svoji svlíkací kvótu a opět zazářila v roli šílené ženské. Pánové hrají druhé housle, ale hrají je výtečně. Hudba, kamera, scénař, všechno na jedničku. Tenhle film si zaslouží respekt a ocenění. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Len klamlivý zhluk epizód zo života americkej stredoškoláčky, zdrôtovaný záhadným zmiznutím jej matky. Obľubujúci v ťažkopádnych náznakoch a lacnom odvádzaní pozornosti, doháňa herca k lhavým etudám, dúfajúc, že diváka udrží na dosah granátu, ktorý odistí na samom konci. Ja už som bol ale vážne mimo, zrejme ma vyčerpala fascinácia tou veľrybou, čo nikto nie a nie hodiť späť do mora a jej hláškami o sexe, napríklad ako sa teší, až jej niekto vyšuká mozog z hlavy. Aspoň že bola v hlavnej úlohe sexi mladá riťka Shailene Woodley, ktorá je skvelá herečka a pozdvihla snímku smerom ku slušivému priemeru. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Kdyby to skončilo rozloučením na letišti (z čehož jsem měl ostatně obavu), solidně by mi tohle místy atmosférické drama zkazilo zbytek dne. Nestalo se, i tak je tenhle příběh z přelomu osmdesátých a devadesátých let jen rozjímající vztahovkou á la nasraní teenageři a jejich frustrovaní rodiče. Sexualita se ve filmech scénáristy a režiséra Gregga Arakiho řeší velmi často, unylý scénář však zdaleka nezakryje. Postava nezkrotné Lolitky nijak zásadně nestrhne, některé scény a vedlejší linie bych mohl bez potíží postrádat, Shailene Woodley a Eva Green jsou podle očekávání velmi dobré (druhá však měla už lepší herecké chvíle a hlavně méně odbytou postavu). Jednou stačilo. ()

runner85 

všetky recenzie používateľa

Chvíľami som si myslel, že tento film skĺzne alebo bude stavať iba na nahote slečne Woodleyovej. / ( nie, žeby som sa sťažoval :D ) Našťastie sa tak nestalo, a celý tento komplex spomienok a snov pôsobil dobrým dojmom. Možno som tomu filmu pridal hviezdu navyše ale musím pochváliť aj hudbu ktorú počúvala Kate . Akurát tie dialógy medzi spolužiakmi mohli do veľkej miery vypustiť, venovať sa rozhovorom s otcom, psychologičkou, poprípade policajtom ... a tie sny ! hlavne tie sny ! ()

Zeck 

všetky recenzie používateľa

Pseudothriller, který zkušený divák prokoukne po zhlédnutí poloviny traileru, případně po prvních pár minutách filmu. Pravda, úplný závěr jistý "šok" přinese, ale že by se z toho člověku postavilo péro a ejakulátem zasral obrazovku, jak se z toho znenadání udělal, to zase ne. Péro se ale průměrnému heterákovi zajisté postaví z Woodley a její role nezkrotné lolity toužící po jakémkoliv dostupném mrdu, kdy při každé příležitosti nezapomene ukázat své adolescentní kozy ve vývinu a hází u toho grimasy, které by leckoho dostaly do kriminálu (mě určitě). Když ale pominu dvaadvacetiletou herečku, která hraje zákonem chráněnou a zákonem mrdanou teenku, zůstane mi rozvleklá nuda, kterou snad musel napsat obstarožní Japonec s fetišem na nedostupné dospívající maso. Thriller bez sebemenšího napětí, který by se dal snadno zaměnit s životopisným filmečkem o jedné nezletilé nymfě. 50% ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (8)

  • Shailene Woodley pre magazín Glamour UK vysvetlila, prečo sa rozhodla prijať túto rolu s vedomím, že bude zahŕňať nahotu a ako nevie pochopiť, prečo iné herečky trvajú na tom, aby počas sexuálnych scén nosili spodnú bielizeň: "Nahota mi úplne vyhovuje. Nie som si istá, či ma to posilňuje ako herečku alebo niečo podobné, ale ak budem robiť film so sexuálnymi scénami, potom budem nahá, pretože neviem ako vy, ale ja nemám sex s podprsenkou a nohavičkami." (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (viac)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

Reklama

Reklama