Reklama

Reklama

VOD (1)

70. roky 19. storočia. Medzi novými osadníkmi Divokého západu čaká dánsky prisťahovalec Jon Jensen (Mads Mikkelsen) už dlhé roky na to, aby mohol priviesť do Spojených štátov svoju rodinu. Keď sa mu to konečne podarí, krátko po príchode sa jeho žena aj syn stanú obeťami hrozného zločinu. Jon zo žiaľu a zúfalstva páchateľov prenasleduje a zabije, čo sa nezaobíde bez ostrej reakcie okolia. Bratom jedného zo zabitých vrahov je totiž bezcitný plukovník Henry Delarue (Jeffrey Dean Morgan), ktorý terorizuje mestečko Black Creek a nezastaví sa pred ničím, len aby pomstil svojho súrodenca. Bez pomoci komunity, ktorá ho opustila a zavrhla, sa Jon mení z mierumilovného farmára na neohrozeného bojovníka, ktorý sa musí postaviť zločineckej presile sám, aby našiel pokoj v duši a možno aj zachránil obyvateľov mesta. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (519)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Mikkelsen a Eva Green vo westerne? Ktorý chlap odolá? Úvod v dostavníku je perfektný, napätá atmosféra by sa dala krájať. Potom je tu už "len" Mikkelsenova priamočiara cesta za pomstou na ktorej mu trochu pomôže Evka. Tá za celý film neprehovorí ani slovo, indiáni jej vyrezali jazyk, a všetky scény v ktorých sa objaví sú rovnako napínavé ako tie Mikkelsenove. The Salvation je čistá žánrovka, bez nejakých zvratov či prekvapení. Podľa tejto šablony vznikli desiatky možno i stovky westernov, takže fanda žánru prekvapený nebude. J. D. Morgan mi ksichtom už niekoľký krát pripomenul Ch. Bardema. Osobne by som tomuto westernu aspoň 10 minút pridal a rozhodne by som v nich rád videl Evu Green. Jej postava bola jednoducho zaujímavá a patrilo by sa pridať pár scén z jej minulosti, napr ako prišla o jazyk. Na odľahčenie musím dodať, že nechcem nijako zľahčovať tragédiu akou Mikkelsen prešiel, ale nakoniec mu to prinieslo malý poklad. Kto by nechcel sympatickú Evku a k tomu nemú? Krásna a nemá žena - sen každého chlapa...80%. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Syrový western, tichý a nekompromisní jako většina jeho postav. K dokonalosti chybělo jen něco dovyprávět - především tedy bratrovu část příběhu. Jinak ovšem bez výhrad. Obzvlášť závěrečná přestřelka byla výborná a plná skvělých nápadů, ale i do té doby se stále něco zajímavého dělo, film od úvodních titulků v podstatě nezpomalil, Mads Mikkelsen byl přímo proklatě charizmatický a Eva Green v němé roli řekla jedním pohledem všechno.___P.S. Odkaz na Tenkrát na Západě ve scéně s petrolejkou mě velice potěšil. ()

Reklama

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Dánský western? Proč ne. Mads Mikkelsen tu hraje tvrdého pistolníka, který po smrti své ženy a syna nemá problém sejmout vůbec nikoho. Plukovní Delarue sužuje drobné městečko díky jeho strategické poloze pro budoucí těžbu ropy. Někdo se této tyranii musí postavit i za cenu ztráty svých blízkých. Konec je trochu přehnaný. Madsovi v jeho tažení pomáhá i němá a pohledná Eva Green. Výhodou je i krátká stopáž. "Nikdy tě nezkrotil." ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

A tak se zrodil Smørrebrød western aneb Šílený Mikymaus konečně dostal pořádnou akční roli. A dokonce tentokrát Madsovi ani trochu, zaplaťodin, Netuhne Valhalla, takže žádné vikingské halušky ani hodinová rozjímání nad mrtvým kojotem, po nichž by beznadějně klesla i ta nejtužší nadměrná očekávání. Jen čistý, surově syrový zápaďák, plný nejnespravedlivějších nespravedlností, padouchů prohnilejších než chrup bezdomovce, katalogově ustrašených přizdisráčů a Evky Zelené s prořízlou držkou v nejužvaněnější roli její dosavadní kariéry. Nad něčím takovým by si i Kája Máj zlomil péro, okamžitě nechal bandou Šošonů brutálně skalpovat svého hrdinu s neuvěřitelně umytými vlasy a začal psát první díl ságy pod názvem „Mads, bledý džentlmen“. Doufám, že ten drakkar s nemytými válečníky, vystrkujícími u pobřeží Losích Andělic holé prdele na nápis Holýúd, jen tak neodpluje a ihned chci dvojku „Ropa na Stříbrném jezeře“! ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Westerny niesu moja silná stránka, ale kvôli tomu castingu som si to musel dať. A neľutujem. Nekompromisní začiatok ma síce moc nebavil, aj keď áno, uznávam, diali sa tam zaujímavé veci. Tie nakoply celý nekompromisní film, ktorý nekompromisne zakončí Mads Mikkelsen zo svojím nekopromisním xsichtom, kvérom a ide si nekompromisne za svojou nekompromisnou pomstou, aby na konci mohol nekompromisne naskočiť na koňa a odísť nekompromisne so svojím úlovkom (Eva Green). Fajn nekompromisný film. 70% - 3* ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (11)

  • Pri požadovaní „spravodlivosti“, cituje Delarue (Jeffrey Dean Morgan) výrok: „zub za zub“. Tento neúplný biblický odkaz pochádza z Kázne na vrchu, ktorá v skutočnosti nabáda ľudí, aby radšej nastavili druhé líce, než aby hľadali odplatu, na čo ho ale kazateľ neupozorní. (Arsenal83)
  • V závěru filmu se přijíždějící šerif v jednom záběru objeví s hvězdou na pravé straně hrudníku a hned v tom dalším záběru ji má na levé straně. (raininface)

Súvisiace novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

Reklama

Reklama