Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatiaľ čo záchranár Kang Ji-gu (Jang Hyuk), vysiac na lane, vyťahuje doktorku Kim (Soo Ae) zo šachty, do ktorej vletela svojím autom, na opačnom konci Bundangu, zaľudneného predmestia Soulu s takmer pol miliónom obyvateľov, otvára skorumpovaný policajt kontajner s utečencami. Po otvorení ho čaká hrôza a smrad z rozkladajúcich sa tiel nelegálnych prisťahovalcov, z ktorých len jeden akoby zázrakom prežil. Smrtiaca epidémia sa začína bleskurýchle šíriť... (sochoking)

(viac)

Recenzie (45)

ainny 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku bych dala i víc, ale druhá polovina filmu, která měla gradovat, mě nudila. Minutu po minutě bych mohla říkat, co přijde dál. Žádný zvrat, nic abych jenom vydechla překvapením. No a na konci už mi chybělo jenom, aby dav skandoval: Máme holý ruce. Tím spíš, že mu předcházela tak dlouhá a příšerně patetická scéna. Ač oba představitelé hlavních hrdinů patří k těm, které mám ráda (a v podstatě jsem to dokoukala jenom kvůli nim), tak jednou stačilo. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Název filmu mluví za vše! Vzdušný virus, tisíce infekcí za sekundu, 100% smrt. Ve filmu sledujeme lidské zoufalství,naději,násilí,lásku,pomstu a přátelství. The Flu je opět strhující,napínavá katastrofa s působivou myšlenkou a obrovským rozsahem. Technická stránka je slušná, obzvlášť scéna se skládkou lidských mrtvol byla více než atraktivní a šokující. Chvílemi mě štvalo tradiční Asijské melodrama,kde se řešily mezilidské vztahy a zbytečně film natahovali,ale celkově se jedná o slušný thriller,který určitě doporučuji. 75% ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Kórejci u mňa opäť zabodovali. Z nejakého dôvodu tu chýba trailer , tak ho tu šupnem pre lepšiu predstavu do čoho pôjdete. Tento katastrofický film veľmi pripomína rovnako kórejský i kvalitný hit Daranged. Postavy si ma získali, malé dievčatko nebolo otravné, práve naopak a pri dĺžke cez dve hodiny som sa nenudil ani sekundu. Kórejské slzy boli viac než v norme a ak aj boli, tak boli na mieste. Záverečná polhodina má už šialené tempo, stále sa niečo deje, davy šalejú a chaos na uliciach sa vymyká kontrole. Pripravené stíhačky kórejský prezident neváhal zostreliť a škoda, že k tomu nedošlo, to už by bola šialená gradácia deja. Neviem prečo mnohí ohŕňajú nos, ale mne tento katastrofucký thriller príde naozaj vydarený a fakticky nemá hluché miesto. Manželka, ktorá bežne zaspí pri piatich filmoch z desiatich mala oči vypleštené na maximum. Spokojnosť a určite si časom dám reprízu. 80%. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Po minuloročnom úspechu Deranged bolo len otázkou času, kedy do kórejských kín nabehne ďalší katastrofický film s témetikou ohrozenia ľudskej populácie nákazlivým vírusom. Gamgi prináša väčší rozpočet a import väčšieho počtu neázijských tvári, ovšem v jadre je to stále ten predpovedateľný mix katastrofického thrilleru a u Kórejcov obľúbenej melodrámy. Takže celá linka s vypuknutím nákazy je s každou ďalšou minútou len podložím pre melodramatické výlevy ľúbostného tokania mladého hasiča k slobodnej mamičke s malou dcérou vo víre dramatických udalostí pandémie. A hoci vďaka tomu film ničím neprekvapí, stále tu máme potešenie z dobrej technickej stránky filmu a pre mňa osobne aj bonusovou čerešničkou v podobe Soo Ae. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasicky pojaty katastroficky film o vypuknuti jednej epidemie. Plusom filmu je technicka stranka, velkolepa vyprava a znazornenie jednania uradov alebo armady. Bohuzial postavy su uplne na hovno. Su tu vlastne len 4 hlavne postavy. Protivna matka s rovnako protivnou dcerou. Hasic, ktory je taky dobrak od kosti az tym lezie na nervy. Takze moje sympatie si dokazal ziskat jedine hasicov kamarat, ktoreho hra Hae-jin Yoo. Ale jeho postava ma najmenej priestoru. Ostatne postavy su uplne len do poctu a viacmenej sa tu len mihnu. Vdaka tomu, ze ma postavy nielenze nebavili ale dokonca srali, tak u mna nefungovala akakolvek snaha o napätie a technicka stranka to uz nezachrani. 4/10. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčení snímku probíhalo v Bundang-gu, příměstské části Seongnamu, satelitního města hlavní jihokorejské metropole, Soulu, a to od 11. května do 11. října 2013. (Conspi)

Súvisiace novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (viac)

Reklama

Reklama