Reklama

Reklama

Umenie pretekať v daždi

  • Česko Umění tančit v dešti (viac)
Trailer 1

Príbeh osudových zvratov v živote jednej rodiny z pohľadu psa Enza, ktorý je rozprávačom a dáva príbehu nový nádych. Vďaka jeho nadpriemernej inteligencii a filozofickej, no zároveň živočíšnej povahe sa emocionálne chvíle stávajú ešte intenzívnejšími a tie veselé získavajú hravú ľahkosť. Ambiciózny automobilový pretekár Denny Swift (Milo Ventimiglia) si zaobstará psa a pomenuje ho Enzo podľa zakladateľa legendárnej značky Ferrari. Odvtedy sú nerozluční, pretože osud chcel, aby Enzo zdieľal vášeň pre automobilové preteky so svojím pánom. Na dôležitých pretekoch je vždy s ním a povzbudzuje ho. Prvá veľká zmena nastane, keď Denny stretne učiteľku Evu (Amanda Seyfriedová) a zamiluje sa do nej. Enzo z toho spočiatku nie je vôbec nadšený, ale keď zazvonia svadobné zvony a narodí sa dieťa, naučí sa milovať prírastok do rodiny. Po spoločných radostiach a vzostupe však nasleduje tvrdý úder osudu. Enzo sa snaží podporiť svojich blízkych v tomto ťažkom období tak, ako najlepšie vie. Podarí sa zachrániť spoločnú budúcnosť, alebo sa malá rodina pre nečakané problémy rozpadne? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (143)

blackJag 

všetky recenzie používateľa

"NIKDO NEVYHRÁL ŽÁDNÝ ZÁVOD V PRVNÍ ZATÁČCE, ALE SPOUSTU JEZDCŮ TAM PROHRÁLA." Nakonec jsem si na toho mudrujícího čokla zvykl :-) a nechal se krapet dojmout... Líbilo se mi, že to s tím citovým vydíráním nebylo přeháněno (např. žádné dlouhé lkání nad hrobem), že pes nezíská super schopnosti a že celý film uběhne v pohodě bez větších zádrhelů. Žádné velké umění, ale třebas současní čeští sračkaři by se od těchto tvůrců v oblasti hlavního proudu mohli ledasco (všechno) přiučit. 75% ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Po filme máte pocit, že takýchto príbehov ste už videli... A nebudete sa mýliť. Nič originálne. Film, ktorý tlačí na vaše emócie. Ale! Išla som na to s vedomím, že sa má vo filme objaviť obľúbený Kevin Costner. Lenže on sa tam neobjavil. On len nahovoril psa Enza, s jeho psím pohľadom na človečenstvo a najmä rodinu, v ktorej strávil svoj pekný psí príbeh. Bol hlavným hrdinom family story a aj najlepším predstaviteľom. Ak máte psa seniora, určite si utriete aj nejakú slzu. ()

Reklama

imaginer21 

všetky recenzie používateľa

Malý film s velkým srdcem, který po těch všech psích duších dokázal znovu a jinak dojmout. Tentokrát je naplno využita jak psí tak lidská příběhová linie, díky čemuž člověk výrazně silněji prožije a pochopí to neskonalé pouto psa a člověka. Milo dokazuje, že ze seriálové škatulky se klidně může vymanit do a vkročit možná i do prvoligové charakterní filmové pozice a utáhnout s dobrým scénářem opravdu všechno. Líbí se mi, že člověk nemusí za každou cenu vyhlížet vrcholnou hollywoodskou produkci, aby našel filmový skvost hodný opravdové pozornosti. Nemám k téhle srdceryvné záležitosti co vytknout. ()

Inozuka 

všetky recenzie používateľa

Vykradené Psí poslání s ještě hutnějším emociálním atakem. V podstatě dost depka od začátku do konce, nějak jsem získal pocit, že autoři si dali za cíl, ukázat divákovi, že život je kurva a v podstatě stojí za hovno. Anebo že bezmoc je základním emočním stavem, z něhož se dokážou vyhrabat jen ti nejsilnější. Každopádně i přes klišovitost, citovou vypočítavost a kýčovitost mě Umění tančit v dešti dostalo, takže pod čtyři hvězdy jít nemůžu ... ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

Děj je bohužel od začátku velmi předvídatelný. I když celý příběh vypráví krásný zlatý retrívr jménem Enzo, připadá mi, že o něj samotného jde až v druhém plánu kvůli mnoha peripetiím, kterým musí čelit jeho majitel a rodina, v níž žije. Nicméně musím uznat, že málokdy se názvem povede tak dobře vystihnout obsah filmu jako v tomto případě, a to hned v několika rovinách. (65%) ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (16)

  • Na rolu Enza bolo potrebných niekoľko psov. Počas natáčania boli použité dospelé psy Orbit a Solar, ako aj viac ako desať šteniatok, aby pomohli reflektovať vek Enza v priebehu rokov. (Arsenal83)
  • Eve (Amanda Seyfried) vo filme spomenie, že nie je veľmi „na psov“. V skutočnosti je však Amanda veľkou milovníčkou psov. Mnoho rokov mala milovaného zlatého retrievera menom Finn. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama