Reklama

Reklama

Bohovia sa museli zblázniť

  • Česko Bohové musí být šílení (viac)

Obsahy(1)

V púšti Kalahari žije kmeň „ľudí z buše“ v tichej harmónii s nehostinnou prírodou. Civilizácie sem doposiaľ nevstúpila a prelietajúce lietadlá sú považované za podivných vrčiacich bohov. Jedného dňa vyhodí pilot práve tu prázdnu fľašu od Coca Coly. Ľudia z buše sa pokúšajú oslavovať tohoto posla bohov, ale miesto očakávaného dobra prináša fľaša do kľudného života len nesvári a rozkol. A tak je Xi, ktorý ju objavil, vyslaný kmeňom na koniec sveta, aby tam nešťastný predmet bohom vrátil. Xi sa na svojej dobrodružnej ceste stretne s novinárkou Kate, mikrobiológom Andrewom, ale aj s čiernymi teroristami. Tento film bol divákmi na celom svete prijatý ako majstrovská komédia, s nápaditými gagmi, ktorú si nemožno nechať ujsť. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (341)

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Po viacerých stránkach dokonalá vec. Zrýchlené zábery odkazujú na nemú éru, myšlienka sa pohráva s konfrontáciou dvoch tak rozdielnych svetov, dokumentárna časť filmu nenásilnou formou naučí niečo o Botswane, a potom tu máme ešte niekoľko príbehových línií plných smiechu, romantiky, rinčania zbraní a v neposlednom rade dobrodružstva. Príbehy do všetkého krásne zapadajú, spočiatku si kráčajú vlastnou cestou, v istom bode sa začínajú prelínať, aby sa nakoniec spojili v jedno. Skrátka dokonalá vec. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Že sa dá bezprostredná primitívnosť a celková (tu vo svojej podstate krásna) zaostalosť divákom predstaviť aj v takomto citlivom, jemnom, možno trošku crazy, ale nie raz aj dojemnom filmíku, dokazuje málo filmov a toto je jeden z nich. Originál je však originál a preto zostane dobrým len tento, pretože má aj extra zaujímavú zápletku. Na N!xaua a jeho krkolomný jazyk a na prostučké scény s deťmi plné sĺz sa nezabúda. 80%. ()

Reklama

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Jde o primitivní komedii? Ano, ale jen v tom dobrém slova smyslu. Primitivní a pohodový svět Křováků je mi velmi sympatický. Kontrast mezi nimi a naší civilizací je zobrazen výborně a dokáže vždy spolehlivě rozesmát. Mám raději druhý díl, ale rovněž jednička je skvělá. Ústřední dvojice (bílých) hrdinů je také parádní a společně s českým dabingem a známým Ajajajajajaj! přidává čtvrtou hvězdu. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Uplynulo už mnoho rokov od doby, keď som túto bizarnú grotesku z Kalahari a blízkeho okolia videl po prvý krát. Je založená na jednom nápade a tak nemohla naplniť celý film. Ten bol doplnený nevtipnými a trápnymi epizódami, ktoré ho stiahli na nižšiu úroveň. O žiadnom kulte sa samozrejme nedá hovoriť, ale nepopriem, že vo vtedajšom sortimente filmov pôsobil osviežujúco. ()

LeoH 

všetky recenzie používateľa

To je báječné, když může člověk dětem pustit něco, u čeho se tolik nasmějí (a my dospělí pořád ještě s nimi, televizi jsme naštěstí zrušili a filmy si vybíráme, jaké chceme a kdy chceme, takže se nám to nemělo jak okoukat), spoustu se toho dozvědí o přírodě i o lidech a ještě jsou nenásilně vychovávány k toleranci, dobré vůli a podobným zbytečnostem. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (23)

  • Režisér Jamie Uys pátral tři měsíce v poušti Kalahari, aby našel dokonalého neherce, který ve skutečném životě neměl žádný kontakt s civilizací. (Kulmon)
  • Kvôli silnému juhoafrickému prízvuku musela byť Sandra Prinsloo (Kate Thompson) nadabovaná ešte predtým, ako bol film uvedený do kín v USA. (m.a.t.o.)
  • Na začátku filmu je záběr na město, což je jihoafrický Johannesburg. Avšak jeho název není zmíněn kvůli tehdejšímu silnému embargu. (Jimmy15)

Reklama

Reklama