Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • Česko Kniha džunglí (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Panter Baghíra nájde pri svojej každodennej prechádzke po džungli v rozbitej loďke opustené dieťatko. Najbližšie ľudské obydlie je vzdialené niekoľko dní cesty a bez materskej opatery je dieťa odsúdené na smrť. Baghíra sa preto dieťatka ujme. Desaťkrát prišli dažde a desaťkrát znova odišli. Žiadne ľudské mláďa na svete nie je šťastnejšie ako Mauglí, a predsa Baghíra vie, že jedného dňa sa bude musieť vrátiť späť ľuďom. Jedného dňa sa rada starších vlkov stretne na skale a začnú sa radiť. Do džungle sa totiž po rokoch vrátil nebezpečný tiger Šírkán, ktorý je známy svojou nenávisťou ku ľudskej rase. Vlčia rada sa rozhodne, že chlapec sa okamžite musí vrátiť do osady. Panter Baghíra ho má osobne odviesť za ľuďmi. Mauglí sa však nedokáže rozlúčiť so svojimi zvieracími priateľmi a chce zostať v džungli. Na ceste pralesom sa Mauglí spriatelí s hravým medveďom Balúom, ktorý ho naučí, ako sa brániť v boji so zvieratami, a tiež ako sa má tešiť zo života. Mauglí sa teda rozhodne postaviť tigrovi Šírkánovi. Aj keď je ešte malý, nebojí sa ho a nebude pred ním utekať. Chce tak zaistiť bezpečie sebe a svojim blízkym z džungle. Chopí sa horiacej vetvy stromu a bije tigra hlava-nehlava. Šírkán sa zvíja bolesťou a od strachu sa radšej odplazí. Všetci sa radujú a Mauglí sľubuje, že odteraz ich už nič a nikto nerozdelí. Pri návrate do džungle však Mauglí zazrie pri rieke dievčatko naberajúce vodu. Očarený chlapec nasleduje dievča až do dediny a vzdiali sa svojim priateľom z džungle. Baghíra je pokojný, pretože vie, že raz sa to muselo stať. Zaskočený Balú však netuší, čo má povedať, veď veril, že z Mauglího vyrastie poriadny medveď... (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (152)

dANo 

všetky recenzie používateľa

Klasická predloha, jednoduchá animácia a veľa pesničiek... Táto rozprávka dokáže potešiť aj v súčasnosti a dokonca musím pochváliť ozaj skvelý slovenský dabing plný známych hercov, ako aj preklady pesničiek a ich prespievanie. Vrele odporúčam, hlavne kvôli tomu, aké množstvo animákov so zvieratkami sa na nás v súčasnosti valí a ani zďaleka nedosahujú kvalít filmov, ktoré vznikli pred viac ako 40 rokmi! ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Knihu som čítal pred pol storočím a prirodzene som bol zvedavý aj na film z dielne majstra. Nie som ním príliš sklamaný, ale mohlo a malo to byť lepšie. Predovšetkým sa film dosť odklonil od knihy a akcentoval niečo iné, ako kniha. Hudba ma nezaujala, dokonca mi chvíľami prekážala. Štandardne dobrá bola animácia a prekvapený som bol výnimočne dobrým slovenským dabingom. Ale to je tiež všetko. Musím sa priznať, že chvíľami som sa dosť nudil. Dúfam, že môj trojročný vnuk prijme film lepšie. ()

Reklama

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

No, jako... Kniha džunglí je fakt slabší disneyvka, ve který se navíc prakticky nic nestane (a nová verze 2016 je o mnoho řádů lepší a propracovanější). Přesto je to ale nadprůměrná, kvalitní podívaná. Postavy jsou samozřejmě sympatické (jen ten Šer Chán má žalostně málo prostoru) a sloní pochod je fakt výbornej song, v tomhle filmu je jasně nejlepší. Každý si navíc všimne, že konec je uspěchaný, urychlený a odfláklý (ale kouzelný). Fakt jsem to poprvé viděl až teď, takže moje hodnocení je naprosto objektivní... 80%. ()

Olík 

všetky recenzie používateľa

No nevím, určitě jde o tradiční dílo a nebo by se dost možná dalo mluvit o legendární disneyovce, ale za mne palec dolů. Já vím nebavíme se o roce 2010, ale 1967, každopádně humor založený na tom, že se medvěd praští hlavou o strom dnes už asi moc nenadchne. Zvířátko - zazpíváme si. Další zvířátko - zazpíváme si. A hele opice - zazpíváme si. Děj téměř nula....jenom obrázková knížečka pro nejmenší. Tenhle animák má rozhodně věkový strop....a bohužel nepatří k nejvyšším :( ()

studiobadguy 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film jsem měl strašně rád jako malé dítě a mám ho rád do dnes. postavy jsou dobře napsané. Jen je mi líto že se Šerchán trochu víc nepředvedl ale co se dá dělat. Příběh je velmi zajímavý a originální. To co prostě musím zmínit je hudba, která je naprosto skvělá a strašně chytlavá. Nevím co k tomuto filmu dál říct a už jen 85% (4 hvězdy z 5). ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (13)

  • Medveď Baloo, panter Bagheera a slon Hathi majú mená podľa pomenovania svojho druhu v hindčine. Shere Khan znamená v hindčine "kráľ tiger". (LadyJinx)
  • V scéne, keď Bagheera presviedča plukovníka Hathiho, aby pomohol nájsť Maugliho, Hathiho žena Winifred sa vyháža, že prevezme velenie stáda, ak Hathi chlapca hľadať nepomôže. Hathi je pobúrený myšlienkou, že by ženská mala viesť stádo. Vtip je v tom, že v prírode vedie slonie stádo vždy slonica - matka, kým dospelí samci žijú spravidla samotársky. Ako jediná slonica v stáde by bola vodkyňou tak či tak Winifred. (LadyJinx)
  • Jde o poslední film Walta Disneyho, který vznikal pod jeho vlastním dohledem. (hippyman)

Súvisiace novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (viac)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (viac)

Reklama

Reklama