Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nacházíme se v blízké budoucnosti, rozsáhlé oblasti světa jsou sužovány ekologickými katastrofami. Proti dalšímu znečišťování vystupuje nyní již mocné hnutí pod vedením reverenda Moselyho. Ten je trnem v oku šéfovi obří průmyslové korporace Turnerovi (Saxon), jenž mimo jiné financuje vývoj prvních kyborgů. Nejlepší z nich, bývalý voják Paco Queruak (Daniel Greene), je vyslán, aby reverenda odstranil. V Pacovi se však na poslední chvíli probudí lidské svědomí a Moselyho pouze vážně zraní. Nyní je mu v patách jak policie, tak Turnerovi zabijáci... (J.Connor)

(viac)

Recenzie (44)

Luk80 

všetky recenzie používateľa

Pakoš je především nostalgická mašina, která musela fungovat snad u každého kdo hodoval v památné době VHS. Když se řeklo Paco, vybavil se svalovec, kybernetický robot s pozitivním myšlením. Ovlivnění Terminátorem se nedá zapřít, ale kdo by neodolal mít záběr na zraněnou Cyborg ruku, he? Sergio Martino si prošel od gialla, komedie, dramatu, westernu, podivných kanibalů a tak proč né i příběh z blízké budoucnosti o Pacovi. Kameru zde obstaral mistr Ferrando pod jménem John MCFerrand. George Eastman jako flákač se sklony k násilí rozhodně potěšil. Pop elektro hudba z dílny Simonettiho tady sedla jako mouchy na šedém sametu. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Žiadne nostalgické spomienky ma k tomu talianskemu (aj ked vyzerá ako americké) B-čku neviažu, takže som ho bral tak, ako som ho videl. Taliani sa snažili, aby to celé vyzeralo ako typický americký akčný film, a vidiet, že snaha tam bola a treba ju oceniť. Herci však hrajú tak, ako hrajú, snáď až na záporáka Saxona, ktorý si mohol "strúhnuť" aj väčšiu stopáž, ako len pár minút na konci. Hi-tek budúcnosti sa velmi nedočkáte...pár drôtikov u kyborga a jedna hi-tek zbraň. Mohol by som spomenúť aj jeden moderný-retro-počítač so super-mega-bomba funciami vypočítavania, ale to by som sa mu nemohol vysmievať. Logika činov postáv ide na vedľajšiu koľaj, čo aj z väčšej časti degraduje pokusy o dobré akčné scény. Hodnotenie: 50% ()

Reklama

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Tento film mi v rokoch 80-tych nepochybne ušiel, ale rozhodol som sa, že si ho zohnám a pozriem ho až na Nový rok. Lenže bol som veľmi nedočkavý a pustil som si ho hneď, no pocity mám trošku zmiešané, neviem či sa film Paco neponára do adrenalínového akčného podtónu a znovu sa vracia v štýle amerických akčných filmou ktoré vznikli v tú istú dobu a pre moje počudovanie, boli o stokrát lepšie a zábavnejšie. Tento sa síce hral na Terminátora a svojimi akčnými scénkami pôsobil trochu smiešne (a tie výbuchy neboli odfláknuté, ale mohli byť predsa len lepšie vyrobené) ale oto tu predsa nejde. Ak máte radi B-čkovú zábavu a nebojíte sa zlých kyborgov, smelo do toho, len vám radím film pozrieť v nočných hodinách, máte tak lepší zážitok 60 percent. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Céčková lahôdka o kyborgovi, ktorý sám nevie, že je iba stroj na zabíjanie. Po tom čo sa u neho prejavia emócie a odhalí svoju identitu rozhodne sa svojmu stvoriteľovi pomstiť. Na porevolučných VHS a na už zrušenom kanáli TV3 sa tento skvost objavil pod diabolským názvom: Hands of steel: Paco - stroj smrti. Kedysi pravá perla pirátskej distribúcie rokov 80-tych. (22.10.2004) ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Celkem a překvapivě kvalitní podívaná, nečekal jsem nic protože takovýhle béčka mě moc netáhnou, ale nakonec paráda. Hlavní hrdina i když nehrál moc přesvědčivě tak byl sympatickej to samé hlavní hrdinka. A navíc spocenej Eastman je k nezahození a je to fakt slizoun. Celej film je sice hloupej a není ani nijak zapamatování hodnej ale je prostě takovej béčkovej milej. Konečná akční sekvence je parádní. Prostě paráda. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (2)

  • Herec Claudio Cassinelli zahynul během natáčení při nehodě helikoptéry. (J.Connor)
  • Ke konci filmu honí šéf Turner (John Saxon) Paca ve vrtulníku. Lze si ale všimnout, že jsou to ve skutečnosti vrtulníky dva – když je stroj ve vzduchu, je to Bell 206 Jet Ranger, když je na zemi, je to Agusta 109. Přestože jsou si obě helikoptéry tvarově podobné a ve filmu mají i podobné zbarvení, tak kromě jiné imatrikulace má Agusta hlavně na boku o jedno okno víc a zatahovací podvozek. (Stejšn)

Reklama

Reklama