Reklama

Reklama

Alica v krajine zázrakov

  • Česko Alenka v říši divů (viac)
Ukážka z filmu 1

Obsahy(1)

Pripojte sa k Alici pri naháňačke za Bielym králikom do neobyčajného sveta, ktorý je čoraz „čudnejší a čudnejší" ako sa jej fantastické dobrodružstvo začne vyvíjať. Stretnete Klobúčnika, Pochodujúceho králika, Tweedledeeho a Tweedleduma, mačku Škľabku, Srdcovú kráľovnú a ďalšie nezabudnuteľné postavičky, ktoré všetky žijú v okázalej krajine zázrakov. Film obsahuje zobrazenie tabaku. (Disney+)

(viac)

Videá (7)

Ukážka z filmu 1

Recenzie (137)

otík 

všetky recenzie používateľa

Asi jsem už vyrostl z dětských filmů nebo jsem úplný ignorant. Ale tato klasická disnyovka je neskutečně uječená, uřvaná a strašně bizarní. Jasně, kniha a tedy námět je ujetý a pohádka logicky taková musí být také, ale ať tak či onak, prostě tohle je děs. Nebýt dabingu mně oblíbené Lucky Vondráčkové dal bych snad odpad. PS: píšu to, když se asi po osmé opakuje věta "Srazte jí hlavu" a autorům bych ji rád srazil. Psycho! ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Prvá animovaná a zároveň farebná verzia rozprávky o Alici a ríši snov. Mňa tento príbeh vo všeobecnosti vôbec neberie a aj keď Disneyho animácie z tej doby sú naozaj nadčasové a potešia oko malého diváka, je to proste len taká nuda. Neviem, ten dej rozprávky ma vôbec nebaví a ani ten záver ma akosi nezaujal. Od rozprávok asi čakám trošku viac. 50 % ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $3miliónyTržby USA $5,232,000Tržby Celosvetovo $5,232,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,813,306 //počet predaných kusov 340,841Tržby za predaj DVD v USA $23,236,936 //počet predaných kusov 1,317,760║ Bláznivý rozprávkový svet plný tej najbohatejšej fantázie. Animačne ako je u Disney zvykom prvotriedne. /80%/ ()

unclejack 

všetky recenzie používateľa

Pôvodne som udelil len priemerné hodnotenie, aj vzhľadom na to, že občas sa tvorcovia nechali uniesť bláznivosťou, ktorá zrejme mala byť vtipná, ale u mňa to príliš nefunguje. Na druhej strane fantáziu tvorcov treba obdivovať a ich umenie vykresliť svet nespútanej imaginácie predlohy Lewisa Carrolla si zaslúži uznanie - a po videní Burtonovej verzie som musel uznať, že je voči tvorcom tohto animovaného filmu nespravodlivé hádzať ich na jednu úroveň. Zaujímavé meno sa podpísalo pod scenár a z môjho pohľadu jeho najlepšiou časťou je podobenstvo o mrožovi. Hudba celkom funguje, réžia obstojná. Tak či onak sa musím priznať, že existujú celé húfy Disneyoviek, ktoré mám radšej a ktoré sú akosi schodnejšie pre diváka, ktorý sa pri nich chce najmä baviť - občas možno dojať - a nie byť bombardovaný podivnosťami. ()

Bonniesgun 

všetky recenzie používateľa

Alenka není má nejoblíbenější disneyovka, ale určitě si zaslouží nejvyšší hodnocení. Proč? Zaprvé - je to klasika, ať už od Carrolla, nebo u Disneyho. Zadruhé - určila, jak si budou všichni lidé představovat Alenčinu říši. Tak a už nikdy jinak. (jak v nedávné době potvrdila i 3D Alenka) Zatřetí - ukázala, co OPRAVDU znamená "mít fantazii". Protože - napadlo by vás hrát kriket s plameňáky, sebrat ptákům křídla a dát jim místo toho deštník nebo namazat motýly medem? Alenka je prostě klasika nejklasičtější! A plameňáci už mi budou navždy připomínat hole na ten divný sport... ()

Galéria (142)

Zaujímavosti (12)

  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)
  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)

Reklama

Reklama