Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (viac)
Trailer
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Predloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrajú:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(viac)

Recenzie používateľa Flatron k tomuto seriálu (7)

Šingeki no kjodžin (2013) 

Po dopozerani  4.tej série môžem  skonštatovať,  že sa jedná pre mňa o najlepšiu anime sériu ako som videl, takýto premakany  príbeh  som v anime okrem Kenpú denki Berserk (seriál) (1997), nevidel, a to som počas 2. série niekoľkokrát  rozmýšľal,  že to dropnem.  Ale genialita 4. série predcila všetky moje očakávania. Otázky , ktoré  divákov dlho zaujímali dostávajú  odpovede, chovanie postáv je neskutočne realistické, (predovšetkým spojenectvo pár Marleyanov a par členov Prieskumné oddielu na zastavenie Erena),  kde ľudí z oboch znepriatelenych národov není jednoduché prinútiť  k spolupráci  a tým  pádom  ich diskusia je veľmi úprimná a ostrá a to že  sme len ľudia s pocitmi  tu je nádherne zobrazené. Toto je niečo, čo by si mal s kľudom  pozrieť  aj človek, čo anime  nesleduje, lebo niečo  tak pribehovo  famózne už v tomto žánri opäť  dlho neuvidím. Série  1-3 sú miestami  nudné a človek  je zahlteny  množstvom  informácií od histórie  az po politiku PARADISU až som si veľa  krát  myslel,  načo mi také  zbytočné  informácie budú , až  prišla  4.  séria, ktorá tažila z prvých  troch sérií   a dala veci na pravú  mieru a ja som zostal v šoku.  Ten kto hľadá  kvalitný  príbeh, s postupnou  gradaciou až na kosť by mal dať  tomu určite  šancu. Teším  sa na záver. 5* ()

Season 2 (2017) (S02) 

Najlepšia časť mangy si zaslúži plné hodnotenie, čakám nekompromisnú akciu. ()

Mirai no Kioku (2022) (S04E20) 

Pri sledovaní Final season - Shingeki no kyojin sa moje srdce opäť rozhorelo túžbou sledovať anime. Z môjho pohľadu sledujem tú najlepšiu anime sériu akú mi tento žáner ponukol a keby som mal byť plne objektívny a dal tomu 5*, ostatným anime s plným hodnotením by som musel dať * dole. Berserk bol dokonalý ale na pomenovanie tejto poslednej série SnK nedokážem nájsť správne superlativy, to je úplne iný level. ()

Nisennen-mae no Kimi kara (2022) (S04E21) 

Pri pozerani tohto dielu som mal zimomriavky,  konečne dostávam odpovede,  dokonale vykreslene a precitene. ()

Jújake (2022) (S04E23) 

Tento diel neni taký výrazný ako predošlé 3 epizódy, viac priestoru tu dostáva pohľad bežných občanov na situáciu, ale aj ľudí priamo zainteresovaných . Mieša sa tu čistá beznadej a zároveň posledná iskra nádeje na zvrat pred úplným zničením. Dúfam, ze v ďalšom diely uz sa na scéne opäť objavi Eren - toho čo som považoval prve 2.série za najslabší článok seriálu, čoraz častejšie nachádzam podobnosti s postavou Leloucha Lamperougea z Code Geassu, ktorého považujem za jednu z TOP charakterov v anime. ()

Uragirimono (2022) (S04E26) 

Tie neskutočne  ťažké  rozhodnutia co muselo pár postáv  na konci spraviť.  Wau, nezávidím ani jednej postave svoj údel. 5* ()

Džinrui no joake (2022) (S04E28) 

Vrchol série, pre fanúšika seriálov absolútne silná záležitosť, co sa nedá prehliadnuť, pre  fanúšika  anime  povinnosť, pre  zvyšok neskutočný  príbeh... ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené