Reklama

Reklama

Samotársky barman Bob Saginowski (Tom Hardy) pracuje v jednom z brooklynských barov, v ktorom si newyorskí gangstri uschovávajú špinavé peniaze. Jediné, čo sa nesmie stať, je to, aby ich niekto ukradol. Keď sa Bob vďaka svojmu zamestnávateľovi a bratrancovi Marvovi (James Gandolfini) zapletie do nevydarenej lúpeže, ocitne sa uprostred policajného vyšetrovania, ktoré zasahuje do jeho minulosti. Bob, ktorého vybrané spôsoby ostro kontrastujú so špinou brooklynského prostredia, musí spolupracovať nielen so svojou rodinou a priateľmi, ale aj s nepriateľmi, nech to stojí čokoľvek. Čečenský gangster Čovka (Michael Aronov) dáva Bobovi s Marvovi úlohu, aby ukradnuté doláre rýchlo našli. Situáciu Bobovi komplikuje nález dobitého psa, jeho pôvodný majiteľ Eric Deeds (Matthias Schoenaerts), okatá susedka Nadia (Noomi Rapaceová) a predovšetkým detektív Torres (John Ortiz), ktorý vyšetruje brooklynské zločiny a je mu neustále v pätách. (TV JOJ)

(viac)

Videá (17)

Trailer 1

Recenzie (396)

claudel 

všetky recenzie používateľa

Dennis Lehane je mezi filmaři velmi vyhledávané zboží. Prozatím jsem žádnou z jeho knih neotevřel, nemohu tedy soudit, zda mají své kouzlo a atmosféru, která je snadno převeditelná do filmu. U The Drop musím ale jednoznačně zkritizovat tempo, začátek ještě jakž takž, pak se to ale poměrně dost vleče a ani závěr a nějaké jakoby z nebe spadnuté překvapení to nezachrání. Bronsona máme snad všichni rádi, ale já osobně teda v záporných nebo drsňáckých polohách. Schoeanaertse jsem si jednak spletl s Skarsgardem a jednak jsem jeho postavu vůbec nepochopil. Pes byl roztomilý, přestože to byl pitbull, který má asi spíše nahánět strach. Zkrátka a dobře nemastný, neslaný film, ušmouraný průměr. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nie som obdivovateľom Forresta Gumpa a tak u Špinavých prachov môžem hodnotiť iba to, že som pri ich sledovaní, ani v neskorej nočnej hodine, nezaspal ešte pred záverečnými titulkami. Počas celého filmu som sa snažil pochopiť zvláštne správanie sa, čudné dialógy a nakoniec i nevhodne zvolený jazyk. Nepodarilo sa. Ale ako rozprávočka pred spaním to celkom ušlo. Z hercov ma zaujal James Gandolfini, i keď Noomi vyzerala o čosi lepšie. ()

Reklama

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Fakt vynikající záležitost ... Těžce komorní gangsterské drama v "oldschoolově" zpracovaném stylu (barvičky, vizual nádhera ...). Perfektní herecký výkony, zejména Tom Hardy to jako hlavní hrdina táhne fakt excelentně a jeho postava je zase úplně jiná, než býváme zvykem. Rozhodně nečekejte žádnou akci, tady je akcí tlak na hlavní postavy a oddalované vyostření jejich vzájemných vztahů. Celou dobu si člověk láme hlavu tím, co je to sakra za chlapa, kterýho tam Hardy hraje ... no výsledek je excelentní ... I když pomalé a bez akce, stejně ale vynikající a povedené. ()

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

No, No. I just tend the bar. Tak jako v roce 2013, tak i v roce 2014 je tento film jediným počinem Toma Hardyho. Zatímco Locke bylo skutečně originální a skvělé drama, tak The Drop je příjemná gangsterka co má srdce. Bob (Hardy) je pouze barman co toho příliš nenamluví a snaží se žít svůj osamělý život. Shodou náhod života pozná ženu (Rapace) a pejska Rocha. I když je film vlastně gangsterský thriller, tak přesto se nám tu začne rozvíjet romantická linka. Samozřejmě ne zrovna taková, jako by čekali fanoušky Pretty woman. Možná právě proto je mi film tak sympatický. Svým pomalým přístupem si získává srdce a barví postavy jako ze života. Bob si vezme Rocha k sobě a začíná se o něj starat. Tady bych řekl, že Tom se snaží skutečně hrát člověka, co nemá zkušenosti se psy. A jeho chování a přístup je vlastně neuvěřitelně sympatický. On vlastně celý film mi přijde doslova sympatický, příjemný. Děj plyne pomalu a nikam nespěchá. Charaktery se pomalu vybarvují a linky se dějově spojují. Jistě pomalé tempo nevyhovuje každému, ale tady mi přijde, že to byl právě záměr. Díky příběhu s psíkem a Boba v podání Toma Hardyho se z The Drop stala taková menší srdcovka roku. Bohužel ne taková jakou mohla být. (79 %) ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Parádní "chlapácký film", kde nečekejte vystřílení tuny nábojnic a sadu kopanců do držky. Děj plyne pomalu, trpělivý fajnšmejkr si přijde na své, zhruba od 2/3 filmu už jsem to hltal jak tequila shots když přijde čas na to se bavit. Po letošním LOCKE mám Hardyho oficiálně za mistra minimalismu, Gandolfini ve své poslední roli také neměl chybičku, a vůbec, herecky top a nenapadá mě jeden jediný neduh. Závěr filmu? Bombový, včetně té message, jo... někdo má hold koule být lepší než ti ostatní. Hřeje mě to teď podobně jako třeba BRONX STORY. "At least I had something once. I was respected. I was feared. When I walked into a place, people sat up. They sat up straight. They noticed. What'd you ever have?" ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)
  • Roli Rocca ztvárnili celkem tři různí psi, aby se v průběhu filmování neměnila velikost psa. Jeden z nich se v doprovodu Toma Hardyho (představitel Boba) zůčastnil i slavnostní premiéry. (Dio_Padre)

Súvisiace novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (viac)

Reklama

Reklama