Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (98)

MartinNDL 

všetky recenzie používateľa

Jako box mezi Kličkem a Hayem. Mohla to být nuda, nekonal se překvapivý závěr, přesto jsme viděli velmi zajímavý zápas. Líbí se mi obsazení neherců a skutečných bratrů do hlavních rolí, byli mi hodně sympatičtí a věřil jsem jim všechno. Nordvest je čistá žánrovka, ničím nepřesahující, ale rychlá, drsná, pravdivá a rozhodně nenudící. Pro koho byste umřeli radši? Arabský nebo gruzínský gang? Ono je asi jedno, z který strany přilítne kulka, spíš se rozmyslete, jestli v těch pár šťastných a živých dnech chcete šukat Marfušky nebo Šeherezády. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Tak toto bola reastickosť až na kosť. Takmer autenticky natočená, surová dráma z prostredia organizovaného zločinu, ktorý sa nachádza na každom rohu, v každom meste, priamo pred našimi očami. Film poodhalí ako málo stačí k tomu, aby človek s trošku nepriaznivým osudom prepadol zločinu a dal sa na zlé chodníčky. V štýle dokumentu, kde je takmer všetko natočené zblízka ručnou kamerou, divák prežíva príbeh malého zlodejíčka, ktorý sa zamotá do pavučiny zločineckých gangov, naozaj intenzívne. Film je výpoveďou rozvrátenej rodiny s nádejov o lepšiu budúcnosť, bratskej lásky a zrady. To všetko v atmosfére neľútostnej drámy a dychberúceho thrilleru od severanov, ktorí presne toto vedia natočiť ako nikto iný. 85%. ()

Reklama

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Pěkně udělaná dánská gangsteřina. Film nepřináší nic mimořádného, ale je koukatelný hlavně kvůli svým pěkným protagonistům: je tu 20letý Gustav Dyekjær Giese (hlavní postava zloděj Casper), 18letý Oscar Dyekjær Giese (Casperův mladší bratr Andy) a třeba Dulfi Al-Jabouri (Arab Jamal). ()

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavá sociálna dráma z kriminálneho prostredia, ktorá dosť nápadne pripomína Pushera od Refna. Nemá to síce Pusherove gule, ale má to tú istú autentičnosť a reálnosť. Netreba od toho čakať žiadnu drsnú krimi jazdu, ktorá je plná strieľania a naháňačiek. Skôr ide o príbeh obyčajného chlapca z chudobnej rodiny, ktorý sa vďaka náhode a svojmu zlodejskému "umeniu" dostane do vyššej ligy zločinu. Vďaka nej sa z neho na chvíľu stáva niekto a to sa mu zapáči. Problém však je, ako to už býva, takýto život rýchlo prerastie 20 ročnému sopliakovi cez hlavu. ()

agassi68 

všetky recenzie používateľa

Nazrieme do života dvoch bratov, ktorí sa rozhodli živiť zlodejinou a inými nezákonnými kšeftami. Postupnosť deja tušíte od začiatku, ale to vám nebráni sa vžiť do každodennej reality boja o miesto medzi súperiacimi gangami hlavného mesta Dánska. Povedal by som, že to je taký výchovný film pre puberťákov, ktorí si myslia ako ľahko a beztrestne sa dá prísť k prachom. Za všetko sa však platí.. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama