Reklama

Reklama

Umelá inteligencia

  • Česko Stroj (viac)
Trailer

V neďalekej budúcnosti sa Británia ocitne uprostred studenej vojny s Čínou a jej ministerstvo obrany pracuje na vývoji robotického vojaka. Keď sa bojový stroj vymkne spod kontroly a dôjde ku krvipreliatiu, šéf vývojového tímu povolá na pomoc expertku v oblasti umelej inteligencie. Ich vzťah čoskoro prekročí puto rýdzo pracovné, a práve vtedy sa udalosti začnú poriadne komplikovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (113)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Na začiatok by som upozornil, že hviezdičkové hodnotenie je čisto subjektívne a neznamená, že je film s okamžitou platnosťou hodný zavrhnutia. U The Machine by som prekusol neoriginalitu, keďže práca s myšlienkou je zaujímavá, ale žiaľ zúfalo nerozvinutá. Nedostatočná stopáž (alebo neschopnosť zhustiť dej) a look niekde na polceste medzi televíznym a direct-to-dvd z neho robia len ďalšiu žánrovú jednohubku, ktorá bohužiaľ nie je dostatočne vťahujúca, napínavá či zábavná na to, aby nenudila. Na prvý pohľad príťažlivá škrupina v sebe priveľa neskrýva. Ale ktovie, možno som len príliš skeptický, i keď som od toho vonkoncom nič nečakal. 40% ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Nebola to A.I. Umelá inteligencia ani Metropolis ale zlé to rozhodne nebolo. Nápad a myšlienky ktoré tu vyzneli sú až znepokojujúco alarmujúce a bojím sa že sa podobná situácia, to jest navodenie nejakého citového vzťahu k neživému stroju, a naopak, môže v budúcnosti stať. Keď sa stroj bude uvedomovať a myslieť si že je živý. Herecké výkony hlavne hlavnej ženskej postavy ma takmer dojali. Bolo to perfektné. Soundtrack znejúci ako retro future 80´s ma tiež bavil. Sem sa to vyslovene hodilo. V celku to bolo dobré a aj tie čudne svietiace filtre by som prehltol ale tie gigantické diery v scenári, obrovské mnohé nelogické paradoxy, tie tu nemali čo hľadať. Vo filme sa vedie vojna proti číne. Tuto viedlo vojnu asi 10 Amerických ľudí. Po ich smrti sa všetko vrátilo do normálu a hlavné postavy mohli žiť šťastne až do smrti. Aj červená čiapočka sa skončila realistickejšie.. škoda. Pretože to malo obrovský potenciál. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Filozofické sci-fi o pokročilých robotoch, ktorých vyvíja dobrácky vedec vo vojenskom komplexe, takže okrem vedeckej stránky sa to bude srať kvôli zámerom armády. Drvivú väčšinu filmu sa hlavne kecá. Bohužiaľ postavy nie sú príliš prepracované a ani nejakých hlbších myšlienok nad ktorými by sa dalo zamyslieť tu veľa nie je. Aj akčné finále je skôr sklamaním, pritom aj napriek nízkemu rozpočtu by z toho lepší režisér vydoloval pôsobivejšiu akciu. Výsledkom je po každej stránke podpriemerné sci-fi u ktorého okrem iného aj hodnotenie dvíha hlavne krásna Caity Lotz. 4/10. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Tak nebylo to zrovna špatné, atmosféra byla slušná a stejně tak i filmařská stránka (i když je jasné, že je to nízkorozpočtové), takže klady tam vnímám a rozhodně mě bavil i ten příběh. Problém je v tom, že je moc očividný dopředu a zklamalo mě, že se nesnažil předvést víc, když na to viditelně měl potenciál. Zklamal mě i závěr a celou dějovou linku s nemocnou dcerou vnímám jako klišovitou a poměrně zbytečnou, co to do silného průměru tahala víc než ostatní mínusy. Na jedno zhlédnutí proč ne, ale rozhodně v tom není nic, proč bych to chtěl vidět znova a proč bych si to měl i třeba za 5 let pořád pamatovat. I ty tři hvězdy tomu dávám jen tak tak, protože jak mě to dlouhou dobu ještě víceméně bavilo, tak závěrečných 20 minut na mě mělo opačný efekt. Slabé 3* ()

Eventyrer 

všetky recenzie používateľa

Skvelý sci-fi film! Dokonca ma dostal omnoho viac ako Elysium či Oblivion. Absencia akcie znižuje moje ohodnotenie. Nezabilo by ma pozerať sa na to o pol hodinu dlhšie. Pol hodina by mohla filmu značne pomôcť. Skvelá sci-fi face zrodu mašiny mi, utkvie v pamäti snáď naveky a žiadny iný film nebude pre mňa dostatočnou lahôdkou filmového kyber sveta. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama