Reklama

Reklama

Vyhlídková trasa

  • USA Scenic Route
Trailer

Dva dlouholetí kamarádi uvíznou v poušti poté, co se jim pokazí auto. Co se nejdřív jevilo jen jako malá potíž, brzy přeroste v boj o holý život. Od hádky, kdy začne jeden na druhého vytahovat staré křivdy, není totiž daleko k násilí. Mitchell a Carter se znají snad celý život, jen se nějaký čas neviděli. Proto se rozhodnou společně vyrazit napříč pouští. Staré auto jim však vypoví službu a oni uvíznou někde v půli cesty. Nejdřív to vypadá, že neexistuje nic lepšího než čekat s nejbližším přítelem na pomoc. Opak je ale pravdou. S časem narůstá strach i frustrace a nehostinná poušť si brzy vybere svou daň. Jeden na druhého začne vytahovat staré křivdy, vzájemně si vyčítají dávná rozhodnutí. Od hněvu není daleko k fyzickému násilí a z nevinné nehody se rázem stává boj o přežití. (Cinemax)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (38)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Dialogovky já mám rád a tahle je opět naprosto prvotřídní. Nejenom, že mi nabídla boží herecké výkony v podání herců Dan Fogler a Josh Duhamel, ona ještě k tomu přišla s dost slušným rozuzlením v závěru samotného filmu. V tu chvíli jsem filmu dokázal odpustit hodně. Třeba i otázku, jak je možné, že na té pěkné asfaltce (nutno dodat, že hezčí jak naše nejlepší dálnice) za čtyři dny skoro nikdo neprojel, aby je třeba zachránil a ušetřil by jim zbytečný šrámy na těle a na duši. Podstata příběhu ale byla splněna a já byl na výsost spokojen. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Minimalistický road trip, resp. v tomto prípade skôr road break, keďže z cesty hlavnej dvojice toho vlastne moc neukážu. Jednoducho dvaja kamoši uviaznu v púšti, keď sa im pokazí auto a hoci to zo začiatku vyzerá aj zľahka zábavne; pri ich slovných prestrelkách a menších vtípkoch, vo vzduchu už zároveň cítiť napätie a to, že ich vzťah nie je bez trhlín. Čo sa postupne samozrejme rozvinie, keďže je to primárna obsahová náplň tohto buddy adventure survivalu. Zo začiatku ma film síce príliš nebavil a dvojica mi liezla na nervy, ale postupne ma to chytilo, vtiahlo a za ten znepokojivý koniec prihodím ešte * navyše. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Dosť zaujímavý film, a hlavne na zamyslenie. Veľmi pekne vykreslená spolupatričnosť ľudí, keď sa ocitnú v rovnakej situácii, ktorá hraničí s beznádejou. A pritom to začalo úplne nevinnou situáciou, keď úmyselným pokazením auta chcel Carter rozvíriť dialóg. Ten sa napokon tiahol až celým filmom, keďže auto to napokon nerozchodilo. Tak začína boj o prežitie v nehostinnej púšti mimo civilizácie.Každá ďalšia chyba a hádka oddiali potencionálnu možnosť záchrany, no to si žiaľ obaja pripustia až príliš neskoro. No a keď už to vyzeralo, že všetko dospelo do finálnej fázy, tá posledná scéna pred záverečnými titulkami opäť zmenila pohľad na celý príbeh. Napriek pozoruhodnému scenáru to spracovanie trošku dosť zaostalo, a mnoho z toho mi prišlo absurdné, aj keď nikto nevie ako by sa práve on zachoval v takejto situácii. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Minimalistická dobrodružná survival dráma. Dvaja ľudia, jedna púšť a séria rozhovorov. Prekvapivo to však na tých 70 minút úplne stačí. Postavy síce nevedú žiadne filozofické debaty o nesmrteľnosti chrústov, ale riešia reálne problémy zo života, ktoré sa časom medzi dvoma najlepšími kamarátmi jednoducho vyskytnú. Film sa tak nebojí povedať nahlas niekoľko právd a keby ostal len v tejto rovine bol by som spokojný. Dej však musia občas ozvláštniť aj situácie kedy ide postavám o záchranu a práve v týchto sa začnú chovať dosť dementne (viď situácia s babkou v aute) a neraz sa z toho stáva až komédia. Posledných pár minút síce ukáže, že celé to nebolo také zbytočné ako sa môže na prvý pohľad zdať, ale nemôžem si pomôcť, viac bodov tu nemám za čo udeliť. Ani za toho streleného Josha Duhamela s mohawkom. CELKOVO: 2* (4/10) ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Není nad to, když se chlapi utrhnou a jedou si pokecat do pouště jen tak, bez té spousty lidí kolem (až to bylo s podivem). Jeden by jim to záviděl, ale já tentokrát ani vzdáleně. No, určitě na to budou dlouho vzpomínat. Oba kluci neodešli z monitoru po celou dobu a zvládli to bezvadně.......ještě, že tam byl celý filmový štáb:-) ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v americkom národnom parku Death Valley. (Danny88)

Reklama

Reklama