Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komorný príbeh milostného trojuholníka. Dvadsaťročný Šimon odchádza z rodičovského domu, aby našiel sám seba. Spoznáva zvláštny manželský pár. Viktor a Mária ho postupne vťahujú do svojho komplikovaného vzťahu pohybujúceho sa na hranici nežnosti a krutosti. Šimon postupne odhaľuje ich spoločnú minulosť a čoraz viac podlieha ich spôsobu existencie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (20)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Zložité vzťahy medzi mužom a ženou v dosť ťažko pochopiteľnom filme. Trojuholník a štvoruholník vzťahov prekvapuje stále novými úchylkami a postavy stvárajú vo svojej rozorvanosti divné veci, až to napokon skončí celkom bez pointy. Slovenská filmová tvorba raného kapitalizmu ma občas aj takto nemilo prekvapí. –––– Jeden rozmer jej chýba, a to je dobre. Nie je taká zložitá, ako Mária. Vyznám sa v nej. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Strange love Martina Šulíka. Mladý Šimon je divákovým sprievodcom v nesmierne komplikovanom vzťahu Viktora a Márie, do ktorého je vtiahnutý. Filmov o komplikovaných vzťahoch bolo nakrútených mnoho. Práve Šimon on je tým prvkom, ktorý robí tento film iným. On ich vzťah narúša a zároveň stmeľuje. A vďaka nemu sa tento vzťah na záver stabilizuje. Už tu cítiť Šulíkov základ zobrazenia zvláštna, ktorý neskôr rozvinie v Záhrade alebo Krajinke. 70% ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne odvážny debut. Obzvlášť na slovenské pomery. Šulík nakrútil film, ktorý mi viac ako tu spomínaný Horký mesiac pripomenul Bertolucciho vzťahové komorné drámy. Len škoda, že išiel na to výhradne artovou formou. Ono to potom nepôsobí až tak prirodzene a to už takmer od začiatku, kedy sledujeme zoznámenie dvojice s mladíkom. Ale samozrejme je otázne, či dôveryhonosť fiktívneho sveta musí korešponovať so svetom reálnym, skôr treba podobné filmy brať ako podobenstvá, než snahu o zobrazenie reálnych situácií. Neha negraduje, má po celý čas rovnaké tempo a veľa sa tu nenakecá. Od podobných symbolických filmov očakávam niečo ako záverečnú katarziu, ktorá by možno prišla v tom prípade, ak by Šulík, ako som spomínal, nechcel byť stále tak artovo vážny. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Je mi líto, že ten film tak zapadl, jelikož si to nezaslouží. Je to sice art, ale celkem zajímavý. Vyprávění je pomalé a v první polovině opravdu funguje, bohužel v druhé začne nudit. Celý film se drží taková ponurá atmosféra, fungující hlavně díky vždy skvělé Godárově hudbě. Taky tu máme počátky typické Šulíkovy poetiky a strašně by mě zajímalo, kde se nachází ten kostel z filmu, jelikož vypadá celkem zajímavě. Bohužel se mé zaujetí neudrželo po celý film, což to ve finále shazuje dolů. Šulík mě ale opět nezklamal, takže dávám čisté 3*. ()

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Sulikov komorny debut okrem ineho zaujme aj hereckym obsadenim,ktore je medzinarodne čo patri medzi pozitiva tohto filmu.Vo filme sledujeme zvlašny milostny trojuholnik.Hlavny hrdina šimon pôsoby apaticky a po nezhode s otcom odchadza do bratislavy.Tu stretne Viktora a Mariu ktory maju spolu komlikovany vstah na hranici sado-masochizmu.Cely film ma ponuro depresivnu naladu(prazdna kolkaren,reštauracia kde nie je nikto len naši hrdinovia,ponure a chladne pôsobiace byti,Viktorova bokovka ktora je hlucha ,prazdne ulice).Za zmienku stoji aj hudba Vladimira Godara ktora dotvara atmosferu tohto filmu. ()

Zaujímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo v Bratislave, Klátovej Novej Vsi a Plaveckom Štvrtku. (dyfur)

Reklama

Reklama