Reklama

Reklama

Dieťa 44

  • Slovensko Dieťa číslo 44 (viac)
Trailer 1
Mysteriózny / Krimi / Thriller / Dráma
USA / Česko / Veľká Británia / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternatívna 132 min)

Thriller Dieťa 44 vznikol podľa rovnomenného a cenami ovenčeného bestselleru, ktorého silný príbeh a atmosféra sa čitateľom po celom svete doslova vryli pod kožu.
Degradovaný policajt, ktorý sa ocitol vo vyhnanstve, navzdory stalinistickému režimu pátra po sériovom vrahovi. Ohrozuje tak nielen svoj život, ale aj život svojej manželky a každého, kto by mu len trochu pomohol. Príbeh knihy a filmu Dieťa 44 bol inšpirovaný skutočným prípadom „Rostovského mäsiara" Andreja Čikatila. Film produkoval slávny Ridley Scott. Veľká časť bola natáčaná v Prahe a na ďalších miestach v Českej republike. V hlavných úlohách sa predstavia Tom Hardy, Noomi Rapace, Gary Oldman a Vincent Cassel. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (564)

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Takto nejako podľa mňa vyzerá, keď sa niekto niečím inšpiruje a potom popustí uzdu svojej fantázii do galaktických rozmerov. Neviem či to bol v tomto prípade autor knihy, alebo tvorcovia filmu, ale v každom prípade to jeden či druhý prehnali. Nerobím to rada, ale nedá mi neporovnávať tento film s filmom Citizen X, ktorý mal síce televízny formát ale tento film v pohode prebíja o dve triedy. A nejde mi o to nakoľko, ktorý čerpá zo skutočnosti, ale skôr o ich hodnovernosť. Pretože, i keď je Citizien X všetko, len nie akciou a prenasledovaním nabitý film, je tá nemožnosť urobiť čokoľvek v záujme vyšetrovania vrážd oveľa uveriteľnejšia a reálnejšia ako tu, pretože samozrejme Sovietsky zväz bol rajom na zemi. Neviem možno len mám zidealizované predstavy o ére stalinizmu pretože občan X sa predsa len odohrával v "sladkých" 70-80 rokoch, kedy už nebol každý buď vyšetrovateľ, udavač alebo zradca. Za naivku, sa ale rozhodne v tomto smere nepovažujem. Nezmyselný strih a nezmyselný ruský prízvuk len dokončili dielo skazy a potom to už nedokázali zachrániť ani herecké výkony a ani pre mňa veľmi sympatický záver. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Doufám, že už všem široko daleko došlo, že Espinosa není režisér ponurých historických thrillerů, protože scénáristy si vybírat moc neumí. Atmosféru a výpravu sice dává, ale dementní vyústění není to pravé ořechové stejně jako fakt, že to celé potápí do tmavě šedých roztěkaných filtrů. Prosím dejte mu někdo točit pokračování Bournea, potažmo dalšího Ramba apod. Protože tvrdší a surovější akci umí málokdo. Sice je jí tu málo, ale pošušňáníčko. ()

Reklama

Beckett51 

všetky recenzie používateľa

Knížku jsem nečetl, takže nemůžu porovnávat. Nicméně film je více než skvělý. Ze spousty komentářů jsem vyčetl, že první polovina je skvělá a druhá stojí za hovno. V mých očích ovšem první polovina byla skvělá a druhá ještě lepší. Mělo to spád, žádný zbytečně natahovaný scény a nudný vyšetřovací postupy. Jenom čistá, hnusná, depresivní ukázka tehdejší doby s několika luxusníma alerogickýma podtextama. Navíc se při filmu dá hledat zábavná hra jménem "Kolik českých herců a míst poznáš", to je další plus. Jediný co mi místama vadilo, bylo podivný (ne)herectví Toma Hardyho, kterej se občas v emotivních scénách zřejmě snažil napodobit slavné Schwarzennegerovské grimasy. Jinak proti filmu vůbec nic nemám a slabších pět tomu dám velice rád, protože to já u podhodnocených filmů dělám. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý film ze sovětského prostředí, takových filmů moc nevídáme. Tento snímek má dvě dějové linie, které jsou navzájem propojené. Na jedné straně sledujeme život v tehdejší Stalinovské době, kdy byli zabíjeni lidé, kteří se jenom považovali za zrádce, a na druhé straně sledujeme pátrání po vrahovi dětí. Jelikož to je propojené, tak se tomu vrahovi až tolik nevěnujeme a vlastně pořádně se po něm začne pátrat až na konci filmu. Příběh je tak spíše zaměřen na pátrání po Levu Děmidovi, který je považován za zrádce, protože chrání svou ženu. Musím říci, že se mi to ale líbilo, hlavně Tom Hardy už několikrát dokázal, že umí utáhnout celý film a tady to jen potvrdil. Já akorát nemám moc rád Noomi Rapace, takže ta mi tam trošku vadila, ale jinak ostatní herecké obsazení bylo na jedničku. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Herci stvárňujú svoje postavy pomerne vierohodne, ale zároveň aj veľmi neosobne. Za to bezpochyby čiastočne môže režim, v ktorom sa nachádzame, ale my tak nemáme takmer šancu si s jednotlivými aktérmi utvoriť nejaký vzťah a je nám potom tak nejako jedno, ako ich životnú púť dopadne. Prežijú? Dopadnú krvilačného vraha? Pozvoľné tempo chaotického a mnohokrát nelogického pátrania dopĺňa ťaživá atmosféra všadeprítomného strachu a beznádeje. To však nestačí na to, aby cez dve hodiny dlhý film plne udržal našu pozornosť. Tom Hardy a Gary Oldman odvádza štandardne dobrú prácu, ale neprehľadný a chaotický dej bez spádu, do ktorého kruto zasiahli strihačove nožnice, nemajú šancu plne utiahnuť. ()

Galéria (106)

Zaujímavosti (33)

  • Lev (Tom Hardy), ale i jiné postavy někdy místo: "Yes" řekli ruský ekvivalent: "da". (Petrasuvicka)

Súvisiace novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (viac)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (viac)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (viac)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (viac)

Reklama

Reklama