Reklama

Reklama

Zbohom, Slovensko!

(relácia)
Reality-TV
Slovensko, 2013

Obsahy(1)

Chcete poznať príbehy ľudí, ktorí za hranicami Slovenska hľadajú nové šťastie alebo chcú založiť rodinu? Reality šou nazrie do života tých, ktorí odchádzajú zo Slovenska do zahraničia, či už preto, aby si tam našli nové zamestnanie, alebo opúšťajú rodnú krajinu na istý čas, aby zažili životné dobrodružstvo.
Televízny štáb sprevádza páry alebo celé rodiny od chvíle ich veľkého rozhodnutia presťahovať sa do cudziny. Sú medzi nimi aj takí, čo zahraničie poznajú len z bezstarostnej dovolenky a neovládajú žiaden cudzí jazyk. Ich počiatočnú eufóriu zákonite vystrieda trpké sklamanie z neúprosnej reality, ktorá ich privíta za hranicami bývalej vlasti. Skutočnosť je totiž často v príkrom rozpore s pôvodnými očakávaniami a prináša mnohé nečakané prekážky. Štáb podrobne sleduje ich život, nadšenie a očakávanie, ale aj sklamanie a rýchle vytriezvenie z opojných predstáv. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (8)

zodiak217 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najlepších slovenských programov nielen tento rok, ale celkovo. Tieto príjmy píše život a du také skutočne a reálne, akoby som tam videl seba. Keby som mohol dám aj bronzovú hviezdu. Málokedy sa mi stáva, že program ktorý nestihnem sledujem zo záznamu aj na webe, no pri tomto projekte di nechcem nechať ujsť ani jednu časť. Stávka sa na ňom doslova závislý. Dúfam že tak skoro neskončí, lenivosti pribehyvpise život, takže námetov bude stále dosť, dúfajme že aj divákov a pozitívnych reakcii. ()

Marek1991 odpad!

všetky recenzie používateľa

Poslednú dobu zdieľam pre tisícky ľudí informácie zo sveta na jednej stránke, zaujímajú ma fakty, ohalenia, analýzy, rady, tipy a triky, ktorými môžem ľuďom pomôcť a v jednej skupine, kde sa tisícky Slovákov združujú som od jedného chlapíka, čo nám často spamuje (nevyžiadaná správa) plochu stránky, našiel odkaz na tento komerčný program, tak že pozriem si ako si teda žijú ľudia v zahraničí, lebo poznám rôzne prípady, sám tam mám rodinu a známych. Čoho sa mi však dostalo v asi prvom diely, ani neviem, či ich bolo viac, tak to ma nepríjemne šokovalo a zdeptalo. Síce som nemusel čakať a trpieť desiatky minút reklám, ale aj v ich internetovej verzii každú chvíľu s nimi otravovali. Bulvárnosť celého programu bola otrasná, komentovanie afektované, umelé, trápne, niečo nechutné. Vybrané príbehy smutné, no mal som pocit, že si vybrali naschvál nejakých čudákov, miestami som sa hanbil aj za nich. Dobrovoľne sa hnali za mamonom cez svoje zapredanie sa, cez ubližovaní si na zdraví, celé to bolo o tom klasickom konzumnom svete, no aspoň vám to potvrdí mnohú tú blbosť či faloš napríklad novinárov. Už to nechcem pozerať, navyše takéto veci priespievajú k tomu, že sa ľudia tak majú, lebo hltajú priam tie nezmysly, vymývajú si mozgy a dostávajú nás do stavu, kde máme skreslenú predstavu o svete a živote. Mimochodom strih, otázky, hudba, celá výprava, to bolo niečo príšerné, manipulácia každú chvíľu, keci, proste neobjektívny a ľuďom neprospešný zvratok a zabiják času. Keď už zakazovať marihuanu, či nejaké drogy alebo hazardné hry, tak prečo nezakázať bulvár a účelové manipulácie? Veď to ženie túto civilizáciu tiež do poriadneho bahna. Študovaný a rozumný človek toto nemôže obhajovať ani trocha, lebo už by som vedel, že nie je tak študovaný alebo tak rozumný, za akého sa vydáva a pre tých, čo nechápu a myslia si, že toto je obraz tých prostých Slovákov, tak odporúčam niečo naštudovať od napríklad Noama Chomského, o behaviorálnej psychológii, proste začať sa vzdelávať, možno potom pochopíte a nebudete len emočne správajúce sa ovce ako sa dnes moderne hovorí. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Bez tých šialených nepríjemných rádoby-dramatických prestrihov by sa to ešte dalo brať ako dokument o odídencoch zo Slovenska. Hlavne o zvláštnych prípadoch, bežní ľudia by do takého programu asi nešli. Čím dlhšie sa to pozerá, tým horšie mi to pripadá až sa začnú riešiť úplné kraviny, tak nezostáva iné ako to vypnúť. –––– Nesiahal jej na prsia ani do rozkroku, takže to bolo celkom príjemné. ()

Kritik. 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím dokument a nie ľudí ktorí sa v ňom objavujú. Na Slovensku dlhodobo chýbal podobný dokumentárny cyklus (v istom zmysle cestopis) o Slovákoch v zahraničí. Je spracovaný veľmi kvalitne, strih, nájazdy kamerou, výpovedná hodnota i obsahová stránka sú skvelé. Sám som žil v zahraničí niekoľko rokov, v anglickom Liverpoole som dokonca začínal ako okradnutý bezdomovec a napriek tomu hodnotím svoj pobyt v Anglicku ako najkrajšie obdobie môjho života. Môj príbeh úplne zapadá do mnohých príbehov z tohoto seriálu. Sto bodov, päť hviezdičiek, klobúk dolu! ()

paascha odpad!

všetky recenzie používateľa

Totální sračka o tom, co zná celý svět, totiž o Slovákách, které to doma nebavilo, tak teď užírají chleba jinde. V lepším případě pracují za půl platu, v tom horším se válí a žebrají ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama