Reklama

Reklama

Podzemný výťah vyviezol Thomasa (Dylan O'Brien) na lúku obkolesenú vysokými múrmi. Vôbec na nič si nespomína, dokonca ani na svoje meno. Stretne však skupinu mladíkov, ktorých kedysi postihol rovnaký osud. Vytvorili tak zvláštnu komunitu, ktorá sa na tomto čudnom mieste snaží prežiť a zároveň sa neúnavne pokúša nájsť únikovú cestu. Jedinú možnosť utiecť majú každé ráno, kedy sa otvára obrovská brána v stene. Tá im však umožňuje iba vstúpiť do veľkého a neustále sa meniaceho bludiska, ktoré ich nový domov obklopuje. Najlepší a najodvážnejší z nich hľadajú cestu von a postupne mapujú jednotlivé časti labyrintu. Majú na to len čas vymedzený denným svetlom. Večer sa brána zavrie a ten, kto sa nestihne včas vrátiť, neprežije. Zostane po ňom len prečiarknuté meno vyryté na stene. Labyrint sa totiž v noci mení na desivé mesto plné rôznych nástrah, kvôli ktorým sa prežitie v jeho útrobách blíži k nule. Thomasa napriek tomu bludisko neustále priťahuje. Možno je to aj tým, že iný než ostatní chlapci. Iba jemu sa snívajú čudné sny o minulosti a záhadnej organizácii ukrytej pod skratkou W.C.K.D. Okrem toho práve Thomasovo meno vykríkne nový pasažier, ktorého znova vyviezol výťah. Na veľké prekvapenie všetkých to však nie je chlapec, ale dievča – Teresa (Kaya Scodelariová), a možno práve ona má kľúč od brány tohto čudného väzenia. (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (1 040)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Spoiler alert. Film ma pozitívne prekvapil, aj keď vekový priemer hercov bol asi 18 rokov. Musím však napísať, že som mnohým veciam neporozumel a práve tento fakt ma nabádal hodnotiť o hviezdičku menej. Veci ako napríklad, k čomu je dobré testovať 5 rokov deti, ktoré majú v labyrinte svoje pravidlá a každý deň robia to isté, alebo ako sa Gally dostal na konci k skupine, keď sa všetky dvere zavreli, alebo prečo poslali Thomasa a Teresu do labyrintu.. To všetko sú veci, ktoré akoby mali byť vysvetlené v ďalšej časti, ktorá sa pravdepodobne ani neplánuje. Cez to všetko ma film ale bavil a neboli tam ani minútu nejaké hluché a nudné miesta. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Totálně nevyvážená záležitost. Začátek byl zajímavý, stejně jako celý labyrint. Zprvu jsem si myslel, že tam za těmi zdmi je zničené město. Když jsem se dozvěděl, že jde o labyrint s potvorama, nevadilo mi to. Zprvu mi to dost přišlo takové kinder, v půlce však najednou tvůrci seškrtali z ničeho nic hrající osazenstvo na polovic. Průzkum labyrintu byl také zajímavý a přiznám se, že mne to bavilo. V hlavě jsem však měl stále jednu otázku. Proč to celé? Vysvětlení na závěr bylo tak debilní, že mně naštvalo, že jsem to sledoval. Ačkoliv mám rád postapo filmy, závěrečný záběr na pískoviště mi už onu hořkou pachuť z debilního konce nespláchl. Za mne je to jen za dva pavoučky. * * ()

Reklama

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Opravdu velice povedený film. Trailery strašili, že se bude labyrint věčně pohybovat ve dne, ale byl jsem vděčný, že v tomhle ohledu se jednalo pouze o přidání jedné akční scény, která tak moc nenabourala systém zavedený v knize. Herci v pohodě a příběh ač trochu pozměněný dával smysl. Grafické pojetí labyrintu bylo hodně dobré, ale trochu zamrzela nevýrazná hudba. Nevím jak ostatním, ale já myslím, že bylo všechno dostatečně vysvětleno a dalo se to pochopit. Celkově dobrý film a myslím, že hodně lidí včetně fanoušků knižní předlohy zaujme. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Fajn prekvapivý scenár. Na začiatku (podobne, ako hrdinovia) divák netuší, o čo ide. A postupne, spolu s nimi, rozpletá záhadu. Ktorú na konci nerozpletie, nakoľko máme dočinenia s filmom robeným ako počiatok plánovanej série, čiže odpovede na niektoré otázky sa síce dozvieme, ale na mnohé nie a vo finále sa objaví rad celkom nových! Posledný záber s vrtuľníkom síce diváka navnadí na dvojku, i tak sa mu ale na jazyku pravdepodobne objaví trpká pachuť. Plusom Labyrintu: Úteku je sympatický kasting, pôsobivá výprava tajomného, pravidelne sa meniaceho labyrintu, potešia tiež „príšery“ a príjemne ma zaskočilo, že to síce nie je druhý Boh múch, ale i tak je to nečakane temné, drsné a zomrie veľa postáv, vrátane takých, do ktorých by ste to nepovedali. Faktom však je, že zhruba od momentu, kedy zostal labyrint otvorený aj cez noc a všeličo z neho vyliezlo, išiel film nadol (isté veci majú dovtedy nepredstaviteľnú silu a rýchlosť a potom sa pred nimi stačí ukryť v kukuričnom poli, trocha si čupnúť a mať zapálenú fakľu?). A je lepšie nad tým (všetkým, ehm) nepremýšľať, pretože sa zaseknete už pri tom, ako niekto, kto si NIČ nepamätá (okrem svojho mena), vie čo i len/už len to, že ľudia sa delia na mužov a ženy. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $34miliónovTržby USA $102,427,862 Tržby Celosvetovo $348,319,861Tržby za predaj Blu-ray v USA $17,720,641 //počet predaných kusov 871,681Tržby za predaj DVD v USA $20,415,080 //počet predaných kusov 1,126,818║ ďalšie mládežnícke post-apo, trošku už schémou oklieštené, stále na úteku, beží sa stále niekam príbehovo do neznáma, až človek má očakávania že ozaj príde niečo viac zmysluplné veľkolepé - odzbrojujúce, mladý sa delia na skupinky, dohadujú, hádajú, škriepia, snaha aj o hlbšie emócie sa ale skôr míňa účinkom... ale dobre, je to aspoň v slušnej réžii a postavy aj keď nijak preborne dajú sa zniesť, dúfam že sa takto rádoby nezaškatuľkuje aj Terminator Genisys, priemer nič viac /60%/ ()

Galéria (166)

Zaujímavosti (20)

  • Nejoblíbenější scéna Dylana O' Briena (Thomas) byla ta, ve které se wrestlingovým způsobem pere s Gallym (Will Poulter). (ČSFD)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 102,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 348,3 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (viac)

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

01.05.2016

Zranění Dylana O'Briena, tahouna filmové ságy Labyrint, jsou závažnější než se původně myslelo. O'Brien se zranil 17. března, když ho na natáčení třetího dílu srazilo auto, studio 20th Century Fox… (viac)

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (viac)

Reklama

Reklama