Reklama

Reklama

VOD (1)

Sme v prístavnom meste Marseille, kde pôsobí svojský „majster rýchlosti“, taxikár Daniel (Samy Naceri), ktorý sa tentoraz priplietol k veľkému kriminálnemu prípadu a pomáha svojmu priateľovi, policajtovi Emilovi (Frédéric Diefenthal), večnému smoliarovi, v boji proti zločincom. Japonská Jakuza uniesla japonského ministra obrany, ktorého chce pomocou hypnózy dokonca donútiť k tomu, aby spáchal atentát na francúzskeho prezidenta. Gangstri dokonca uniesli aj Emilovu priateľku a kolegyňu Petru (Emma Sjöbergová). Bez Danielovej pomoci a jeho šoférskeho umenia na skvostne upravenom Peugeote 406 (pripomenie nám bondovské autá) by celá polícia na čele so šéfinšpektorom Gilbertom (Bernard Farcy) bola absolútne bezmocná! A tak Daniel zachráni život ministra, Petry a dokonca aj prezidenta Francúzskej republiky. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (298)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Hans Gérard Krawczyk: 1. Millenaire ,2. Danse Dessus ,3. Au Coin De Ma Rue ,4. Lettre Ouverte ,5. L'homme N'est Qu'un Apprenti ,6. A La Conquete ,7. Il Faudrait Que T'arreteg ,8. Ballade Pour Un Traitre ,9. Mea Culpa ,10. Laissez-Moi ,11. Trop De Polemiques ,12. Truc D'mc ,13. Elles Dansent ,14. Nos Legendes ,15. Un Peu Moins De Mystere ,16. Dancefloor Furie , ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasicka dvojka. Vsetkeho je viac. Viac humoru, akcie a zbesilejsie tempo. Takze vo vysledku ma to bavi este o nieco viac ako jednotka. Slabsia mi pripada len hudba. Pesnicky v jednotke boli prijemnejsie. Hudba v dvojke sa snazi byt zbesila ako samotny film, ale mne prilis nesadla. Ale to je jediny nedostatok. Zapletka je rovnako chatrna. Len zaporakov nemcov nahradili japonci. Ale to nevadi. Film je sice len sledom akcnych a komickych scen, ktore su lepsie vypointovane ako v jednotke. Väcsi priestor dostal konecne komisar Gibert so svojimi blaznivymi plánmi a zakazdym pobavia natolko, ze dokonca zatieni aj hlavnu dvojku. Ninjaaa. U hlavnej dvojky sa vyvija ich vztah so zenami az to pripomina viac nekonecny serial ako film. Pribudla nova komicka figurka generala, ktory je este väcsi magor ako Gibert. Akcia je este velkolepejsia. Je tu viac nahanaciek a prestreliek a dokonca aj nejaka ta solidna bitka. A vsetko je stale prehladne natocene. Takze dodnes pokladam dvojku za najlepsi a najzabavnejsi diel serie. A CZ kinodabing je tiez pecka. 8/10. ()

Reklama

BDMarty007 

všetky recenzie používateľa

Jedničce jsem dal 3 hvězdičky, ale tady musím dát 4; byť vím, že je to nepřiměřené. Ale první 4 minuty tohoto filmu je jeden z nejlepších joků, co jsem kdy viděl. "Pravá čtyři, sto metrů horizont, levá tři ....sakra, kdo se to na nás tlačí, proč bliká, není to Vatanen?" "Ne, je to taxík!" http://www.youtube.com/watch?v=Rqhjyws5QpI ()

spikey1 

všetky recenzie používateľa

Dá se říci, že první díl téhle série, byl v podstatě jen rozjezd. Když Besson zjistil, že na francouzského drzého Knight Ridera nalákal dostatek lidí, vycítil že je nutné pramen ždímat dokud to jde, ve druhém díle je tedy ještě více humoru, ještě více akce a ještě více gadgetů. A to je správné. Taxi 2 je jedním z nejlepších exportů z Francie v nultých letech. ()

molcan2 

všetky recenzie používateľa

Ako obyčajne, užívatelia CSFD ktorý cítia že patria do horných desaťtisíc filmovej spoločnosti to zosmiešňovali, film ktorý je naozaj zábavný. Dobré gagy, dosť vtipu a celkovo veľmi zábavný film. Hoci cítim že stráca svoj šarm v preklade, odporúčam si ho radšej pozrieť s titulkami pre lepšie ocenenie. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. března 2000 v Marseilles ve Francii. (BMW12)
  • V čase filmu 0:31:40, keď sa pýta francúzsky minister obrany Giberta (Farcy): "A jeho nafouknete?", je v zábere vidno mikrofón (nad Gibertom). (Dominik 261)
  • Pro hlavní automobilovou roli bylo použito celkem osm Peugeotů 406. Po skončení natáčení se jich ujala různá muzea. Několik z nich je přímo v muzeu Peugeotu v Sochaux, kde se nachází i pásová verze z Taxi 3 (2003). (Stejšn)

Reklama

Reklama