Reklama

Reklama

VOD (1)

Sme v prístavnom meste Marseille, kde pôsobí svojský „majster rýchlosti“, taxikár Daniel (Samy Naceri), ktorý sa tentoraz priplietol k veľkému kriminálnemu prípadu a pomáha svojmu priateľovi, policajtovi Emilovi (Frédéric Diefenthal), večnému smoliarovi, v boji proti zločincom. Japonská Jakuza uniesla japonského ministra obrany, ktorého chce pomocou hypnózy dokonca donútiť k tomu, aby spáchal atentát na francúzskeho prezidenta. Gangstri dokonca uniesli aj Emilovu priateľku a kolegyňu Petru (Emma Sjöbergová). Bez Danielovej pomoci a jeho šoférskeho umenia na skvostne upravenom Peugeote 406 (pripomenie nám bondovské autá) by celá polícia na čele so šéfinšpektorom Gilbertom (Bernard Farcy) bola absolútne bezmocná! A tak Daniel zachráni život ministra, Petry a dokonca aj prezidenta Francúzskej republiky. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (298)

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Na "taxíkovské" sérii mi asi něco uniká, jinak si nedovedu vysvětlit ta relativně vysoká hodnocení ze strany ostatních uživatelů a relativně nízké hodnocení ze strany mé. Vážně je v těch filmech o šíleně rychlém taxikáři s nadpozemsky upraveným autem skryta jiná myšlenka než ta, že v Marseille se příliš nevyplácí sedat do taxíku, pokud se máte aspoň trochu rádi? Pokud ano, napovězte mi. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasicka dvojka. Vsetkeho je viac. Viac humoru, akcie a zbesilejsie tempo. Takze vo vysledku ma to bavi este o nieco viac ako jednotka. Slabsia mi pripada len hudba. Pesnicky v jednotke boli prijemnejsie. Hudba v dvojke sa snazi byt zbesila ako samotny film, ale mne prilis nesadla. Ale to je jediny nedostatok. Zapletka je rovnako chatrna. Len zaporakov nemcov nahradili japonci. Ale to nevadi. Film je sice len sledom akcnych a komickych scen, ktore su lepsie vypointovane ako v jednotke. Väcsi priestor dostal konecne komisar Gibert so svojimi blaznivymi plánmi a zakazdym pobavia natolko, ze dokonca zatieni aj hlavnu dvojku. Ninjaaa. U hlavnej dvojky sa vyvija ich vztah so zenami az to pripomina viac nekonecny serial ako film. Pribudla nova komicka figurka generala, ktory je este väcsi magor ako Gibert. Akcia je este velkolepejsia. Je tu viac nahanaciek a prestreliek a dokonca aj nejaka ta solidna bitka. A vsetko je stale prehladne natocene. Takze dodnes pokladam dvojku za najlepsi a najzabavnejsi diel serie. A CZ kinodabing je tiez pecka. 8/10. ()

Reklama

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Vůně či spíš zápach spálených pneumatik nás znovu zavádí do ulic francouzské Marseille...ďábelský taxikář Daniel Morales(Samy Naceri) opět dráždí závodní spojku svého vytuněného Peugeota 406, tentokráte však vyměnil spolujezdce - místo antitalenta na řízení a postrachmana všech autoškol Fredérica Diefenthala alias Emiliena vozí japonského ministra obrany!!...snímek z produkce Luca Bessona přiváží ve své nádrži směs nablýskaných aut, dobře provedené akce a humorných gagů počínaje šíleným šéfem marseillské policie vyžívajícím se v názvech svých rádoby operací a bandou členů jeho sboru, kteří mu na jeho operace brutálně kašlou a mastí radši karty, konče...vtipné scény a akční povaha snímku jsou vlastně jeho jedinou tažnou sílou, jelikož příběh je ubohý jako Emilienovo džudo...jde spíše o nahromadění zábavných situací než o souvislý příběh, ale dokud to nějaký trouba jako třeba já neproflákne, funguje to celkem dobře = nenudí to. 61 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Po dvoch rokoch od prvého dielu Taxi prichádza na filmové stanovište jeho pokračovanie. V rukách nového režiséra, ale znovu so scenáristickým podpisom Luca Bessona. Po nie veľmi sľubnom štarte série divák môže k tomuto pokračovaniu pristupovať opatrne, ba dokonca možno až skepticky. Svojím spôsobom je však druhá časť takmer neporovnateľná s tou prvou. V pokračovaní sa divák znovu stretáva s taxikárom Danielom (Samy Naceri), ktorý je v marseillskom policajnom zbore takmer už pečený-varený. Síce tentokrát nepomáha chytať nemeckých lupičov, ale asistuje pri návšteve japonského ministra obrany, ktorého plánuje uniesť yakuza. A práve preto, že to všetko znie priam až absurdne, divák si môže byť istý, že na neho čaká rovnaká dávka špecifického francúzskeho humoru ako je tomu aj v prvej časti. V tomto prípade to však tvorcom vychádza niekoľkonásobne lepšie na všetkých frontoch a nový režisér prináša do pomyselných filmových plachiet nový vietor. Podstatné zlepšenie badať takmer vo všetkom, ale najmä potom na príbehu a humore, ktorý film divákovi ponúka. Keďže tieto dve stránky sú v prípade takýchto filmov tým zrejme najdôležitejším, každý očakáva, že kvalitatívne nesklamú. A práve v tomto prípade určite nesklamávajú, pretože, povedzme si to na rovinu, po prvej časti snáď ani nemohlo prísť nič iné, než celkové zlepšenie. Príbehu nechýba nápad, dynamika, no najmä sa tentokrát dokáže "predať". Diváka zaujme takmer hneď na začiatku a vďaka tomu vyznieva aj humor v celom filme omnoho lepšie. Treba si však povedať, že sa stále jedná iba o stávku na situačný humor. Tentokrát to však v prospech všetkých zainteresovaných strán vychádza, čoho výsledkom je obstojná svojská komédia v hlavnej úlohe s kultovým upraveným bielym Peugeotom 406. Ten tu dokonca zavíta aj do Paríža, čo je ďalším menším plusom spoločne napríklad so šikovnejšou a prepracovanejšie pôsobiacou kamerou, ktorá ako keby sa prebrala k životu. Nepôsobí fádne a z časti tak určite aspoň trochu pomáha celkovému dojmu. Ten pôsobí neporovnateľne lepšie oproti prvému dielu tejto série. Ak sa však pozrieme na film ako na samostatný projekt, treba si povedať, že pozerateľný rozhodne je, rovnako ako aj zábavný, ale zároveň nezachádza až tak ďaleko, že by pri ňom divák plakal od smiechu a zároveň sa dokázal nadchnúť nad kvalitou celého príbehu. To dozaista nehrozí. Taxi 2 je priemerným pohodovým snímkom s nápadom, slušne napísaným príbehom a akurátnou dávkou humoru. Neurazia ani herecké výkony jednotlivých protagonistov, u niektorých výkon dokonca pozitívne prekvapí. Zázraky síce nemožno očakávať, rovnako však nehrozí ani filmová katastrofa. Fiasko a nudu tento diel šikovne obchádza. A hoci "zaparkuje" medzi obľúbenými snímkami iba u minority divákov, jeden či dvakrát pobaví dozaista takmer všetkých. Jeho jedinou výraznejšou slabšou stránkou je menej zvládnutá počítačová grafika, ktorá však neškodí natoľko, aby to výraznejšie ovplyvnilo kvalitu filmu. Priemernosti sa tentokrát drží pevne. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Při sledování jsem si vzpomněl na pana Trošku, protože i on točí podobně "vtipné" záležitosti. Tady je ovšem narozdíl od Kameňáku přecejen větší rozpočet, povedené akční scény a jeden docela sympatický taxík. Dalším dílem pro mě série skončila nadobro. Jinak by se dalo říct, že "Trapný humor, taky humor." 60% ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (20)

  • 17. srpna 1999 při natáčení scény, kdy měl kaskadér přeskočit autem cisterny, byl zabit ostřič Alain Dutartre. (HappySmile)
  • Pro hlavní automobilovou roli bylo použito celkem osm Peugeotů 406. Po skončení natáčení se jich ujala různá muzea. Několik z nich je přímo v muzeu Peugeotu v Sochaux, kde se nachází i pásová verze z Taxi 3 (2003). (Stejšn)

Reklama

Reklama