Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

VOD (1)

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (345)

Fanucci 

všetky recenzie používateľa

Velmi zajímavé, hl. z toho pohledu, že člověk pozná zákulisí bodybuilding soutěží a především pozná osobnost A. Schwarzeneggera. Své soupeře porážel jak svou neuvěřitelnou postavou tak vyčůraností (viz: "Sometimes I give bad advice") a neochvějnou vírou v sebe sama, která místy přerůstala až v aroganci. Člověka ani nepřekvapuje, že to Arnold dotáhl tak daleko...(minimálně o dost dál než Lou Feriggno, který v dokumentu působí jako by utekl ze zvláštní školy:-). ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Arnold Schwarzenegger a jeho úspešná etapa v kulturistike, kde bol vo svojom období dominantnou postavou. Dokument je zameraní len na určité obdobia ale za to dôkladne ukáže, čo všetko musia kulturisti podstúpiť aby sa dostali na vrchol. Na moje prekvapenie je Arnold slušne ukecaný a dosť toho navypráva, jeho lámavá Angličtina sa celkom dobre počúva aspoň je jej rozumieť, je vidieť že sa vedel ešte pred filmovou kariérou pekne predvádzať. /90%/ ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Pěkně vousatý dokument ze 70.let o svérázné subkultuře dnes nazvané "meateater". Když maskulinní protagonista říká, že někomu vadí, že nemá žádnou víru, u mě nemá pravdu. Z kategorie kamarád ho jen přesunu do kategorie známý. Ta historka Schwarzeneggera jak poradil konkurentovi na pódiu křičet je vtipná. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Pre človeka chodiaceho do fitnesska alebo zaujímajúceho sa o kulturistiku je Pumping Iron niečo ako Biblia. Pochopiteľne je potom Arnie niečo ako Boh. A pre nezainteresovaných minimálne pútavý dokument, zaoberajúci sa kulturistikou všeobecne. Jej hviezdami, filozofiou a pocitom po víťazstve/dosiahnutím svojho cieľa. Ďalej sa nám Arnold predvedie ako veľmi inteligentný, sebaistý a priateľský človiečiek, ktorý to mal v hlave absolútne usporiadané. Bol si istý svojím vrcholom, pretože dal do tejto hry všetko. Arnold si šiel za svojím. Dosiahol Ameriku. Dosiahol post Boha a všeobecne najvplynejšieho muža, ktorý sa značne zapojil do procesu uznania kulturistiky ako športu pre širokú verejnosť. Dosiahol hereckú kariéru, ktorú mu môže kde kto závidieť. A teraz? Guvernér Kalifornie. Áno, chlapík to má v hlave jasné. Chete protestovať?!:o) ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Pohľad na to ako vznikajú monštrá. Každodenný tvrdý tréning prinášajúci bolesť a len tým najlepším slávu a obdiv. Arnold Schwarzenegger dosiahol kulturistický vrchol a následne aj ten filmový. Dokument však pre mňa nepriniesol nič extra. Snáď len to, že psychická kondícia je najdôležitejšia aj v tomto čisto fyzickom odvetví. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (15)

  • Filmem se krátce mihne Arnoldův kulturistický mentor Joe Weider, jak aranžuje Arnolda a pár krásek v bikinách při fotografování. (lekr)
  • Keď bol film približne spolovice dokončený, minuli sa peniaze na rozpočet. Režisér George Butler preto vymyslel s cieľom zisku exhibičné vystúpenie "Articulate Muscle: The Male Body in Art" (Zrozumiteľný sval: mužské telo v umení), kde vystúpili Arnold Schwarzenegger, Frank Zane a Ed Corney. Vystúpenie sa konalo 25. februára 1976 v múzeu amerického umenia Whitney. Na tejto exhibícií sa prezentovala kulturistika ako umelecké dielo, keďže sa kulturisti snažili napodobniť sochy, ktoré boli navôkol rozmiestnené spolu s dielami od Michelangela, da Vinciho a Rodina. Na vystúpenie prišlo približne 2500 ľudí vrátane osobností ako Andy Warhol či Robert Mapplethorpe. Zábery z tohto vystúpenia je možné zhliadnuť v pokračovaní tohto filmu Raw Iron: The Making of 'Pumping Iron' (2002). (PATWIST)
  • Bylo natočeno víc než 100 hodin materiálu. Hotový film se dočkal stopáže 85 minut. Speciální DVD ke 25. výročí natočení obsahovalo několik do té doby nepoužitých záběrů. (Morien)

Reklama

Reklama