Reklama

Reklama

Film inšpirovaný pravdivým príbehom. Al Pacino hviezdi ako starnúci rocker Danny Collins, ktorý sa nedokáže vzdať svojho spôsobu života. Ale keď jeho manažér (Christopher Plummer) nájde 40 rokov starý list, ktorý Dannymu napisal sám John Lennon, rozhodne sa Danny zmeniť svoj život, nájsť si pravú lásku, cestu k rodine a začať druhé dejstvo svojho života... (Continental film)

(viac)

Videá (19)

Trailer 1

Recenzie (172)

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Filmy na tento štýl zvyknem svojím spôsobom vnímať ako splnený sen. Keď hrá totiž Al Pacino celebritu, a ostatné postavy po neočakávanom stretnutí s ním vyvaľujú oči nadšením či prekvapením, cítim vďaka tomu zadosťučinenie. Pretože to vyjadruje aj moje pocity zo sledovania filmov s jedným z mojich najobľúbenejších hercov. Prvýkrát som niečo podobné zažil asi v prípade De Nira v Analyze This. Postavy na plátne sa z jeho prítomnosti išli posrať a ja som ich absolútne chápal, bez ohľadu na to, koho tam on hral. Toto moje glorifikovanie môže zaviniť, že filmy zmienených pánov nehodnotím vôbec objektívne. Čo je však úplne normálne, takže si s tým lámať hlavu nebudem. Treba ale podotknúť, že Danny Collins je každopádne veľmi vkusne vtipný aj vážny film, s inteligentným scenárom. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„ROZHODL JSEM SE, ŽE UDĚLÁM V ŽIVOTĚ PÁR ZMĚN. NĚKTERÉ Z NICH TĚ MOŽNÁ ŠOKUJÍ…“ /// Udělat změny a bejt zase opravdovej. Nápad, kterej nenapadá jen vyhaslý rockový hvězdy, ale může se to stát i Tobě. Mít frňák čistej, bez kokainu, v posteli ženskou přiměřenýho věku a hlavu bez sebevražednejch myšlenek. (Nebo chceš právě tohle? Tak to je jiná pohádka…) Al Pacino a jeho cesta k normálnosti. Fajn je i zbytek obsazení, navíc ta malá holčička… Úsměvný drama o snaze získat na starý kolena přízeň syna, často a hezky střídá nálady a není ani tak o rockový hvězdě, ale o životě. Nechybí Lennonova muzika a jako bonus zapěje i Al Pacino. Film, kterej oceníte s věkem. Já se už dostal na 4*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle (skoro) skutečnejch událostí. 2.) Nejradši mám tuhle: „Slepě kráčím po cestě a marně hledám cíl…“. Thx za titule „DoubleJo“ a „Jitoz“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

Pacino je Pacino... o tom ziadna... ale toto tu som uz videl tolko krat, ze sa mi z toho zveda kufr. To zas a znova potvrdzuje moju teoriu o 5 kostrach scenara, ktore koluju v Holom Ude ako kocik medzi pedofilmi. Cize zly sa stane dobrym a ide odcinit co posral za posledne roky...pomaly si vybuduje nejaku tu cesticku, ktoru samozrejme dojebe...ale aj tak mu vsetci odpustia a zivot ide dalej. ()

bloodline 

všetky recenzie používateľa

Netrpezlivo očakávam, či ešte z novodobých kinematografických záchvevov zrodí múza výkon Al Pacina na hranici rozdýchateľnosti. Danny Collins ju v tomto smere pošteklil, ale na intímnejšie harašenie zostali veľké priestory "na predaj". Na podobnú tématiku plodia opusy aj hollywoodsky vrátnici a bez obsadenia vychádzajúcich hviezd ako rakovina, ADHD, (ne)vyliečiteľný alkoholizmus by snáď dramatický podtón zaspieval labutiu pieseň po úvodných titulkoch. Výhrady nevýhrady využijem svoje právo na citové vzplanutie, keď sa z času na čas rád nechám uniesť viac ako treba. Výsledný efekt rozprúdi potrebnú dávku pozitívnej energie. Vypätejšie príbehové úseky oplývajú precítenou hĺbkou a po celý čas vyžaruje príjemné herecké zžitie s postavami. Predpoveď vývoja záverečnej scény zvládne aj dottore Iľko, ale keď ju miluješ nie je čo riešiť. Btw. Boh žehnaj Christophera Plummera. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Dokonalost se na tři čtvrtě druhé hodiny zhmotnila v nádherný film, který mi přinesl víc radosti než loňské Vánoce. Čistý a upřímný příběh bez kaňky pisálka fantasty, výborně vykreslené postavy, nálada k pomilování. Al Pacino hraje líp než Jágr na pražském mistrovství světa, konečně si zase jednou vybral projekt, ve kterém není jen hvězdná záplata, ale kde má funkci zvýrazňovače už tak dost tučné parády. Jeho společné scény s Annette Bening, to je lahůdka, jakou si nekoupíte v cukrárně na Václaváku ani kdybyste tasili pětikilo. Mně osobně navíc rozemlela Jennifer, která svýma očima hrála tak, že bych se s ní za to z fleku oženil. Je mně úplně jedno, co o tomhle filmu kdo napíše, pro mě to byl jeden z nejkrásnějších zážitků v kině vůbec. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (10)

  • Film je inspirován příběhem britského folkového zpěváka jménem Steva Tilstona. Ten našel dopis, který mu před 34 lety napsal John Lennon. (Pegaz83)

Reklama

Reklama