Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Siedmi priatelia, príslušníci varšavského dopravného policajného zboru, vedú zdanlivo zmysluplné životy. Spoločne pracujú, zabávajú sa, žartujú a kšeftujú. Ich malým svetom otrasie vražda jedného z nich. Seržant Król sa v tomto prípade stáva hlavným podozrivým. Podarí sa mu uniknúť pred zatknutím a na úteku sa pokúša dokázať svoju nevinu. Pomaly začína odhaľovať korupčnú schému, ktorá ukazuje na najvyššie kruhy v polícii a politike. (MFF Cinematik Piešťany)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (59)

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,JSOU STÁTY, KDE BY VÁM ZA POKUS O ÚPLATEK DALI ŽELÍZKA.“ … ,,ALE NAŠTĚSTÍ ŽIJEME V POLSKU, A U NÁS VYSTUPUJE LIDSKÝ FAKTOR. MÁM PŘED SEBOU ČLOVĚKA A NE STROJ. JE TO TAK, PANE ŠTÁBNÍ SERŽANTE? NO A PROTO NAVRHUJI …“ /// Angažovanej polskej příspěvek k tématu o současný policii, jejichž největším problémem jsou oni sami. Dále se zúčastní šlapky, vožralci s imunitou, kolegyně, který potřebujou komín vyčistit, chlast (chlast a chlast), a v neposlední řadě korupce. Toť takovej 40ti minutovej úvod. Pak – vražda (smrt, zabití), kupa prachů v kufru (auta) a Ryszard až po hubu (vod krve) v problému. Jinak natočená kriminálka. Sázka na prohnilost (tolik úplatnejch kurev jsem naposledy viděl v Chorvatsku. Ovšem ani ti Rusáci …), drsný dialogy, zajímavá filmařina i herci – všechno připomíná realitu, který by se jeden bál… Hodně mě to baví. Nejvíc asi ty kurevsky drsný černý okamžiky (ty vole, já se smál!). No a jak může takovej příběh, vodehrávající se ve světě sráčů, co maj v jednom kuse čuráka v nějaký držce a matematicky se ustálili na milionovejch cifrách skončit? Hustě! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímám se ,,Corruption Perception Index“. 2.) Chystám se dělat na dopravním. (doporučuju Polsko!) 3.) Thx za titule ,,risi1234“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

První půlhodina umožnila pohled na práci poslkých dopravních policistů a nahlédla i za kulisy a upřímně řečeno přes všechny ty šlapky, chlast a úplatky bych tuhle práci nechtěl dělat. Ono dohadovat se dnes a denně s magorama a nechat si od nich nadávat, to za to nestojí. Po té černohumorné třicetiminutovce přešel film do vážna a rozehrál konspirační thriller s rychlou kamerou, ve kterém se neprávem obviněný policista snaží prokázat svou nevinu. Byť se jedná o krimi-thrillerové klišé, tak ten polský kabát působil neokoukaně, stejně jako herecké tváře. Hezká ukázka našim luhům a hájům, že to jde. 80% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Chtěl bych být polským dopravákem, který ve službě chlastá, sexuje a inkasuje úplatky za svůj lidský přístup. Tedy chtěl jsem být polským dopravákem asi do půlky filmu, ale pak začalo jít tak trochu o krk a mně hned napadl tucet povolání, které bych dělal raději. Nicméně tento snímek nabídl vynikající kombinaci humoru s napětím a toho já cením. Jen mám trochu obavy z toho, že to celé mělo k realitě blíž, než je můj růžový svět schopen strávit. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Je to také to klišé "obvinili ho z vraždy, utiekol a dokázal, že je za tým konšpirácia". Ale ohromí to tým, ako frajersky a suverénne je to natočené a zahraté. Ožranská skoro-komédia sa rýchlo preklopí do tvrdého thrilleru a celé to nečakane dobre funguje, nikdy to nevypadne z koľají do takého toho "no jasné, Poliaci sa pokúšajú o žánrovku". U českého a slovenského filmu to vždy nevyhnutne príde, tentoraz nie. Pekná prácička. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pri sledovaní Dopravákov mi neustále prichádzali na myseľ stále nové a nové filmy, ktoré boli na danú tému a predovšetkým v daných žánrových šablónach nakrútené. Vymenovávať nemá zmysel. Áno, Smarzowski má toho veľa z hollywodskych a francúzskych policajných krimi nasledované. To by mi vôbec nevadilo, pokiaľ by ma zaujímal celý ten komplot, o ktorý tu ide. Bolo mi totiž po čase úplne jedno, kto za čím stojí a prečo musel zomrieť jeden radový policajt. Je to drsné, kameramansky v týchto končinách vynaliezavé (t.j. vo svete už dávno používané) a herecky celkom presvedčivé, lenže scenáristicky vo svojej kostre absolútne šablónovité. V Poľsku je extrémna korupcia, nám filmári vtĺkajú od prvej sekundy filmu po poslednú. To je jediné posolstvo, ktoré som si z Dopravákov odniesol. Za najvýraznejší klad považujem zachytenie genia loci Varšavy, keď je napríklad naháňačka na strechách, vidíme nový národný super štadión. ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho celé natáčanie prebiehalo v poľskej metropole Varšava a jej blízkom okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama