Reklama

Reklama

Old Firehand

  • Česko Old Firehand (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Winnetoua a jeho sestru Nšo-či na ceste pohraničím prepadne banda pištoľníka Silersa. V poslednej chvíli sa našťastie objaví zálesák Old Firehand so svojimi priateľmi a banditov zaženú na útek. Spoločne prichádzajú do mexického mestečka Miramonte, v ktorom je väznený Silersov brat Bob. Je jasné, že bandita sa nezastaví pred ničím, aby brata oslobodil. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (128)

waits 

všetky recenzie používateľa

Za to jak moc se liší představitel Old Firehanda od knižní předlohy by měli tvůrci dostat imaginární uspávací pěstí Old Shatterhanda. Ten ve filmu neúčinkuje, zato Vinnetou a Nšoči ano a oba jsou ve filmu jen pro smích. Vinnetou byl nasazen jako naprosto nevýrazné křoví a hrdá Nšoči flirtuje s frajírkem Tomem. Ech. Přestřelky jsou obstojné a některé vedlejší postavy nejsou úplně špatné, ale jinak je film jen pro ty, kteri prostě chtějí vidět všechno, kde se pohybuje někdo, koho vymyslel Karel May. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Do natáčení mayovek vstoupili američtí producenti (Columbia), přibyli noví scénáristé a herci...a Old Firehand vypadá jak Brežnev :))) Jenom ta zasraná nuda zůstala a evidentně nezmizela chronologickými přemety a oživením Nšo-či, která má trapný milostný románek s nějakým Tomem, no fuj :))) Jedině, když si z toho všeho děláte legraci, zapomenete i na ten příšerný (rychlo)dabing - ano, pane Ptáčku, zase jste posral, co se dalo. Děkujeme :-( No jo a chybí Lex Barker!!! ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Je tam Winnetou a Nšoči, kopa streľby, tak to nemusí byť zlé. Celkom zlé nie, ale na slávne štyri diely Winnetoua to nemá, porovnaniu sa nedá vyhnúť. Výprava nie je nijak odfláknutá, ani záporáci by sa nestratili, len kladné postavy sú nevýrazné. Old Firehand nie je až tak trápny ako Old Surehand, ale film to zaujímavý nie je, asi som ho videl len kvôli skompletizovaniu si celej série. ()

thunnus 

všetky recenzie používateľa

Ne, jen za ty hezké oči Nšoči ty tři hvězdičky nedám. Jedna věc mě ale zaujala: Proč, když ta nepřátelská banda do vesnice chytře propašuje bedny z dynamitem a nechá je tam odpálit, místo aby zaútočila a dorazila zmatené vesničany, je nechá vyzbrojit a opevnit se, aby jejich další útok mohli odrazit? :-) A to není jedíná scénáristická "podivnost".. ()

Psycho.R 

všetky recenzie používateľa

U tohoto filmu je dost vidět, že scénář byl psán k naprosto jinému filmu, takže Vinnetou je do příběhu naroubován jako postavička, která vlastně nic důležitého neřekne, ani neudělá, jen aby byl přítomen. Je celkem znát, že do hry vstoupila Amerika a film je prakticky omezen na jedno městečko, což není mnoho. Cameron je však oproti Grangerovi sympaťák, takže mi nečiní problém udělit 60%. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (21)

  • Podle prvních námětů se v tomto filmu měli objevit všichni tři "Oldové" - Old Firehand, Old Shatterhand a Old Surehand. Postava Vinnetoua (Pierre Brice) se měla zcela vynechat. (Filcooper)
  • Bylo spotřebováno okolo 2000 litrů benzinu a petroleje, 20 lahví butanu, 40 kg střelného prachu, 1500 kg cementu (prach po výbuchu), 100 metrů azbestové plachty a 2000 metrů elektrických kabelů. (hippyman)

Reklama

Reklama