Reklama

Reklama

Winnetou - Červený gentleman

  • Československo Vinnetou II - Červený gentleman (viac)
TV spot

Dcéru náčelníka Assiniboiov Ribannu (Karin Dor) napadne rozzúrený grizzly. Za svoj život vďačí Winnetuovi (Pierre Brice), ktorý bol našťastie nablízku. Old Shatterhand (Lex Barker) je zatiaľ na stope banditom plieniacim indiánske dediny, ležiace na území naftových nálezísk. Indiáni sa preto rozhodnú vykopať vojnovú sekeru a tiahnu k vojenskej pevnosti... Zdá sa, že krviprelievaniu nemôže nič nezabrániť. Náčelník Apačov Winnetou a jeho pokrvný brat Old Shatterhand však chcú uzavrieť prímerie medzi Indiánmi a bielymi, a preto vypracujú mierový plán s vojakmi a Indiánmi kmeňa Assiniboi - čo však vôbec nie je pochuti zákernému Budovi Forresterovi (Anthony Steel) a jeho gangu... Počas misie sa Winnetou do Ribanny zaľúbi, no je nútený vzdať svojej lásky - len jej svadbu s poručíkom Robertom Merrilom (Terence Hill), synom veliteľa pevnosti J.F. Merrila (Renato Baldini), totiž indiánski náčelníci považujú za dostatočnú záruku mieru. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (277)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia fascinujúco podaná mayovka, nesúca motív nenaplnenej lásky na pozadí boja o mier medzi bielymi a domorodcami . To všetko v opäť kvalitnej réžii a náležitých hereckých výkonov. S výnimkou úvodného Vinnetuovho face to face súboja s medveďom, je akcia na vysokej remeselnej úrovni a spolu s nádhernou výtvarnou stránkou filmu a vyššie uvedenými kladmi, tvoria jedinečnú filmovú zábavu. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Tohle je pro mě další klasika, s tím se prostě nedá nic dělat. I když dnes vidím, jak je to naivní, jak se to možná až zbytečně moc snaží o humor, jenom proto, aby to bavilo a nenudilo vážnými tématy, stejně to prostě zůstává filmem, který se mi pořád líbí a který je krásný právě díky jednotlivým postavám a čestným hrdinům. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Táto májovka má celkom zamotaný dej, ale so zaujímavými a nakoniec šťastnými riešeniami, možno až na ten koniec. Takisto je vtipné ak v diaľke sa objaví nákladný automobil, ale na druhej strane vtipná scéna s medveďom tak vtipná ani nemusí byť, lebo medveď bol skutočný, ale na to ako sa pohyboval by nikto ani nepovedal, že bol skutočný. Hudba a herci fantistickí, prostredie v bývalej Juhoslávii nádherné, človek by ani nepovedal, že sa to všetko netočilo v USA a najmä treba pochváliť Karla Maya, lebo opäť dobrý film. Už to nie je extra skvelé, dokonca tentokrát tu je veľmi podobná zlá postava tej prvej, charakterovo skoro úplne. Forrester tentokrát ťaží na indiánskom území petrolej a ničí indiánske osady, či dokonca napáda vlastných, ale opäť to končí ako v prvom diely a dobro vyhraje, čo je pekné, ale veľmi sa to podobá na prvý diel. Tak ako v prvom diely stráca svoju lásku Old Shatterhand, tak tu ju stráca iným spôsobom Winnetou. Už mi však tento indiánsky film nepripadá tak skvelý a oproti prvému je podľa mňa slabší. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Wow Terence Hill! Tak to je tedy překvápko, že se zde objevuje. Už za mlada to byl sympaťák, jen škoda, že přebral Vinnetouovi Rybanu. Jinak i druhý díl Vinnetoua je vynikajicí, parádní lokace (film začíná velkými vodopády), kostýmy, hudba, herecké výkony i zápletka. Samozřejmě Pierre Brice v roli Vinnetoua a Lex Barker v roli Old Shatterhanda jsou výteční jako v každém filmu s jejich postavami. ()

lekr 

všetky recenzie používateľa

O trochu horší než předchozí díl ale zase velká porce staré dobré filmové akce šedesátých let......bohužel ta zakrývá jinak ne moc dobře zpracovaný výběr který oproti knížkám vypadá jako výmysl....tři hvězdičky ale zase za dobrou akci, dnes již kultovní herecké výkony Barkera a Brice a skvělou hudbu... ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (37)

  • Představitel Freda Forrestera, britský herec Anthony Steel, měl v době natáčení už velké problémy s alkoholem. „Seděl celé dny v karavanu jako pavouk. Posílal si kluky od štábu i místní pro alkohol. Jakýkoliv. Jednou udělal strašnou pitku s Klausem Kinskim (David Lucas). Klaus byl blázen, vydržel chlastat třeba týden v kuse. Anthony mu zdatně sekundoval. Bylo to těžké, pozorovat ten úpadek. Pak jsme se museli smát, protože Steel a Kinski opili Rikarda Brzesku (Tah-ša-tunga) a tancovali s ním někde u ohně, úhlavní nepřátelé. Lex Barker (Old Shatterhand ) řešil manželku, já se snažil řešit je,“ vzpomínal Pierre Brice (Vinnetou). (HawkeyP)
  • Denní plat jednoho komparsisty činil 16 DM, kaskadéři obdrželi za jeden pád 160 DM. (hippyman)
  • Vo filme je niekoľko krát vidieť vlajku Spojených štátov amerických v dnešnej podobe, avšak v období vlády Abrahama Lincolna vyzerala inak. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené